Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » U Polon

U Polon

ajka 23:57, 31 lip 2025

I co ścięłaś? Ja swoje już dawno do zera prawie ścięłam i już mam na nowo spore kępki, które zaczynają kwitnąć po raz drugi
Polon 09:14, 01 sie 2025

ajka napisał(a)
I co ścięłaś? Ja swoje już dawno do zera prawie ścięłam i już mam na nowo spore kępki, które zaczynają kwitnąć po raz drugi

Szałwie ścięłam, ale tak na 10 cm. Aż poszłam sprawdzić - coś tam odrasta, ale do sporych kępek im brakuje. Moje to żłobek w doniczusiach, więc chyba muszą nieco zmężnieć

Idę zobaczyć co u Ciebie i w innych ogrodach
Polon 09:20, 01 sie 2025

Za to powojniki, te polecane przez Ciebie pięknie kwitną

A tu jeżówki od Anuski - wielkie, dorodne

Polon 09:31, 01 sie 2025

Chryzantemy od Zuzy też porosły na metr chyba. Jest też coś innego, nie wiem co to, będzie kwitło, to może się dowiem
W tle moje dalie, te to mają z 1,5 metra

Ogórki zaraza zaatakowała, nędza straszna. Pomidorów już nie przejadamy, a to głównie betaluxy na razie.

Generalnie jest bardzo dużo owoców, ale niestety za zimno i za mokro, obawiam się że też zaraza je dopadnie zanim dojrzeją

Papryki też porosły, ale całkiem zielone, a że nie mam pojęcia o odmianie, to nie wiem, czy planują zmienić kolor, czy zostaną zielone
ajka 19:03, 01 sie 2025

Też mam tak ze swoimi paprykami chili, nie chcą się czerwienić i zastanawiam się jakie kupiłam Pomidory niestety też wciąż zielone, zjedliśmy parę sztuk koktajlowych dopiero

Powojniki już pięknie ci kwitną.
Polon 20:25, 01 sie 2025

Właśnie dzisiaj zaczęłam wyrzucanie pomidorów, zielonych z początkami choroby

Strasznie szkoda, bo owoców zawiązało się bardzo dużo, krzaki aż się łamią, nie ma jak podwiązywać i niestety jak się nie ociepli, to niewiele z tego zjemy
Trudny rok
anuska2507 22:36, 01 sie 2025

Już masz sporo pomidorów. U mnie na razie pojedyncze sztuki. Betaluxy się nie spieszą, pierwsze były jakieś w typie krakowskiego i bawole serce.
Szkoda Twoich pomidorów Taka pochmurna pogoda im nie służy...