Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » U Polon

U Polon

Polon 09:56, 13 paź 2025

Same bałaganiary
♥️♥️♥️
Polon 17:25, 13 paź 2025

Taką niespodziankę mam - zakwitł mi sadzony tego lata powojnik Jan Paweł II - szok, że jeszcze się zebrał
Jeden kwiatek, a jak cieszy

ajka 23:11, 14 paź 2025

Śliczny ten powojnik.

Z jaśminowców mam Aurea, Virginal i Rosace.
Kordina 23:18, 14 paź 2025

A może krzewuszka nadobna (mam różową variegatę - bardzo ją lubię) albo migdałek (mam na pniu, ale może być krzaczek) a może jakąś różyczkę??
Polon 07:41, 15 paź 2025

ajka napisał(a)
Śliczny ten powojnik.

Z jaśminowców mam Aurea, Virginal i Rosace.

Powojnik mnie zachwycił, ten kwiatek to ma z 8-10 cm średnicy, mam nadzieję, że się rozrośnie.

Jaśminowce - kuszą
Polon 08:00, 15 paź 2025

Kordina napisał(a)
A może krzewuszka nadobna (mam różową variegatę - bardzo ją lubię) albo migdałek (mam na pniu, ale może być krzaczek) a może jakąś różyczkę??

Dziękuję za pomysły
Róż nie mam i nie chcę, przynajmniej na razie . Są piękne, ale jak czytam o cięciu i opryskach, to myślę, że to rośliny nie dla mnie.
Migdałek piękny, tu niestety za mało miejsca na niego. Obok rośnie lilak na pniu, docelowo będzie miał pewnie z metr średnicy, więc to co będzie koło niego musi być niższe.
Najbardziej krzewuszki, też bardzo lubię, mam w innym miejscu. Sprawdziłam, że są odmiany niższe, trochę się obawiam ich szerokiego pokroju. Jaśminowce kuszą bardziej, bo nie mam , ale jeszcze nie wiem, czy tam się wpasują.
sylwia_slomc... 09:50, 15 paź 2025

Polon napisał(a)
Czy ja pasuję do Ogrodowiska?
Bo mi się podoba taki kawałek ogrodu, z bałaganem, nieidealny, a mi “zrobił dzień”

Miłego tygodnia

Jeśli Ty byś nie pasowała to co ja mam powiedzieć. Odstaję od samych początków mojego ogrodu, a z biegiem lat ogród wpisał się w najnowsze trendy
Polon 13:11, 15 paź 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)

Jeśli Ty byś nie pasowała to co ja mam powiedzieć. Odstaję od samych początków mojego ogrodu, a z biegiem lat ogród wpisał się w najnowsze trendy

Miło to czytać, dziękuję
To się nazywa “wyznaczać trendy”, a nie, że “ogród się wpisał”
ajka 21:41, 15 paź 2025

Gosiu czytałam że jaśminowiec Mont Blank rośnie do 1m, jeśli nadal go rozważasz.
Patrycja_KG_Lu 08:24, 16 paź 2025

ajka napisał(a)
Gosiu czytałam że jaśminowiec Mont Blank rośnie do 1m, jeśli nadal go rozważasz.

To mi teraz niespodziankę sprawiłaś. Zawsze wyobrażałam sobie je jako duże krzewy, sądziłam że nie wcisnę u siebie, a tu proszę. Wiem na co polować w szkółkach