Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » U Polon

U Polon

Polon 12:55, 16 lis 2025

Na weekend planowałam drobne prace, typu wyłożenie rabat kartonami i korą, ale pogoda beznadziejna, więc nie będę się katować .

W tym roku wsadziłam około 500 cebul tulipanów, do tego krokusy, czosnku i kilka hiacyntów.
W zeszłym roku próbowałam sama coś skomponować, ale średnio mi wyszło, bo albo kolory były inne niż na zdjęciach, albo kształt u wielkość kwiatów nie grała, albo kwitły w różnym czasie i zamiast kolorowego łanu były pojedyncze kwiatki. Do tego doszły pomyłki, więc końcowy efekt oceniam na 3 z plusem na zachętę.

W tym roku zakupy impulsywne, próbowałam ograniczyć różnorodność, żeby nie było jarmarku. Wyszło mi średnio, ale co tam, wiosna się okaże co z tego wyszło.
Mam takie zestawy w różnych miejscach

Polon 12:56, 16 lis 2025

Ewa ♥️, właśnie na tym mi zależy, żeby rabata była “jednym organizmem”, a nie zestawem roślin. Mam nadzieję, że w końcu to nastąpi
Polon 12:59, 16 lis 2025

Aaa i jeszcze dzięki przeczytaniu wpisu u Marcina, dokupiłam jeszcze Exotic Emperor, bo naoglądałam się ich u innych u bardzo mi się podobały. Cebule już mam, sadzić będę jak pogoda zrobi się łaskawsza

Miłej niedzieli
LIDKA 15:39, 16 lis 2025

Exotic emperor,
Dolls minuet
i jeszcze happy generation
U mnie się namnażoły przez 2 sezony

Tylko że mi się zachciało je przenosić i potem słabiej kwitły.