Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » U Polon

U Polon

antracyt 14:31, 03 lis 2025

Też kilka dni temu przesadzałam kłosowce Powinny sobie spokojnie poradzić, ale gdyby z jakiegoś powodu nie chciały to daj znać. Na wiosnę na pewno będę miała nowe nadmiary.

Zastanawiam się jaki masz pomysł na proso. Chcesz z niego stworzyć ścianę, że tak je w grupie posadziłaś? Ono docelowo stworzy spore kępy. Moje sadziłam chyba 2 lata temu (sadzonki były podobnej wielkości do Twoich) i wiosną muszę nowe miejsce znaleźć bo zrobiły się naprawdę duże i przytłoczyły wszystko wokół.
Polon 14:38, 03 lis 2025

Juzia napisał(a)
Oj będziesz poszerzać tę rabatkę pod płotem

Ty teraz działasz? Czy to wcześniejsze prace?
U mnie ciągle pada! :/

Rabata na razie coraz węższa, bo trawa się pcha bez opamiętania . Nóż do darni kupiony już dawno, ale zawsze są jakieś pilniejsze prace.

A prace - różnie, łapie okienka pogodowe
Ta BB to z tydzień temu, front sadziłam na wszystkich świętych , dzięki czemu na cmentarz w deszczu mogłam pójść w niedzielę
Polon 14:46, 03 lis 2025

Dzieki Zuzia ♥️, przesadzałam z dużą bryłą, teraz pada, zaraz ma być kilka dni cieplejszych - no muszą dać radę

A proso za ciasno? A da się podzielić jak się rozrośnie?
Kurczę, teraz to już wolałabym nie ruszać, chyba, że jak będę zawilce dosadzać, to może trochę rozluźnię. Dzięki za wskazówki.

Bo ja już bym chciała na rabacie tak, jak Mrokasia pisała, żeby nogi nie było gdzie postawić