Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » U Polon

U Polon

Polon 19:03, 28 lut 2026

Wszyscy grzebią w ogrodzie, to też poszłam coś zrobić. Wycięłam trochę traw, dereni, jakieś inne suche śmieci i wsadziłam ciemierniki, które niestety trochę zmarniały przez ostatnie dni.

Cebulowe już mocno wystartowały, nawet jeden malutki krokusik zdecydował się zakwitnąć . On jest tyci, ale co roku bardzo wcześnie zakwita

A tu fotka informacyjno-poglądowa. Jesienią na nowo wsadzone tulipany dawałam tekturę i korę. Tu foto jak się kły przebijają przez karton, który nie raczył się rozłożyć. Odgarnęłam trochę korę, żeby było widać.

Co ciekawe, w poprzednim sezonie też kładłam kartony na cebulki tulipanów i na to korę i tamte się rozłożyły, ale tamten karton to były pudła, a ten to taki budowlany do zabezpieczania podłóg itp. Takie tam info - może komuś się przyda.
Agatorek 20:36, 28 lut 2026

A gdzie fotki z Włoch?
Polon 20:49, 28 lut 2026

Ha, ha, nie mam, to był krótki wyjazd
Mam tylko takie - widok ulic Mediolanu jeszcze w dekoracji olimpijskiej - zero kwiatków
ajka 21:53, 28 lut 2026

No proszę, pierwszy krokus. Brawo, u mnie dopiero wychodzą z ziemi. Może za tydzień przy obecnej pogodzie będzie już kolorowo.
Patrycja_KG_Lu 07:30, 01 mar 2026

Zdecydowanie gleba u Ciebie cieplejsza. U mnie krokusy pokazały kły i to nie wszystkie.
Eupraksja 22:47, 01 mar 2026

Polon napisał(a)

No teraz , w biedrze oczywiście, dokupiłam jeszcze później trzy takie lekko różowe, zdechlaki straszne były, ale dały radę.

Rety, poprosiłam M żeby spojrzał w Biedronce, ale już nie było - zapytana o nie ekspedientka odpowiedziała przewracając oczami - "Teraz już wszystko tylko na Dzień Kobiet" Uśmiałam się z tej relacji

Ale tak na serio - co może być lepszego na Dzień Kobiet od roślin ogrodowych w dobrych cenach, no co??