Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » U Polon

U Polon

Juzia 09:58, 10 lut 2026

Następna co się zaciemiernikowała
Fajnie popatrzeć na kolory... u kogoś... bo u mnie tylko bezkresna biel... hahaha!
Polon 13:38, 10 lut 2026

Juzia napisał(a)
Następna co się zaciemiernikowała
Fajnie popatrzeć na kolory... u kogoś... bo u mnie tylko bezkresna biel... hahaha!

Głównie białe, bo ten ciemny był niestety tylko jeden - może raczy się wysiać
Polon 13:53, 10 lut 2026

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Też będę w tym roku mieć po raz pierwszy Red Cherry Large i kilka innych. Mam nadzieje, że to nie początki paprykozy, bo z 6 odmian z zeszłego roku w tym roku powiększam listę do 17. Do czego będziesz używać tego pojemnika z oświetleniem? Jaką ma wysokość?

W zeszłym roku zrobiłam papryki z przepisu Kasi In - do słoików. Wg mnie to jest genialne, więc w tym chciałabym zrobić więcej.

Pojemniki kupiłam na zasadzie - spróbuję, może będą ok. Mam w tym roku trochę odmian pomidorów, a takich wielodoniczek nie miałam. Liche to dość, więc długiego żywota temu nie wróżę. Nie są wysokie, całość około 11cm, więc na roślinę realnie zostaje 5cm. Z pokrywką to takie bardziej do kiełkowania, bo zaraz będzie za mało miejsca.
Oświetlenie dość słabe, mam wrażenie, że za słabe, ale nie mam doświadczenia z lampami, więc może tak na być.
Doświetlenie skrajnych “doniczek” chyba słabsze, niż tych środkowych. W pokrywce są otwory, na zdjęciu są zasłonięte, otwiera się przesuwając płytkę z diodami, taki suwak “on-off”