Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Patrycja_KG_Lu 11:25, 10 mar 2025

Te krokusy w kamieniach mają moc przebicia
April 11:27, 10 mar 2025

TAR napisał(a)
Mam, malutka jest nadal, tak do kolana siega. Mam ja 3 sezon. Nie zauważyłam gwałtownego wzrostu.

Uff, to może nie będzie źle
TAR 12:52, 10 mar 2025

Moja chce dac do przodu, bo ja kalina i sadzce zżeraja. Bałam sie, ze jednak nie bedzie miniaturkowa jak napisali na zawieszce. Ale jest.

Wczoraj sobie obeszłam ogrod i spisalam co musze zamienic miejscami, co wykopac, co domowic. Roze beda w innej konfiguracji niz planowalam. Przez brak tych z ktorymi chciałam je skomponowac. Na razie sprobuje podtrzymac na zyciu to co mam, jak sie sprawdza moze dokupie inne.
April 12:59, 10 mar 2025

Do mnie róże też w sobotę przyszły. Może w weekend posadzę. Ale muszę najpierw uporządkować rabatę na której je planuję, bo bez zdjęcia pierzynki z igieł, totalnie nie widać co gdzie jest.
TAR 15:07, 10 mar 2025

Moje sie mocza od kilku dni i jeszcze co najmniej tydzien pomocza, mam nadzieje ze im to nie zaszkodzi. Ale nie dam rady posadzic wczesniej. No chyba, ze jutro do donic tymczasowych pojda. juz sama nie wiem co lepsze. Nie chce mi sie dwa razy tego samego robic. Wolalabym je w wodzie potrzymac do weekendu.
Judith 18:33, 10 mar 2025

April napisał(a)
Do mnie róże też w sobotę przyszły. Może w weekend posadzę. Ale muszę najpierw uporządkować rabatę na której je planuję, bo bez zdjęcia pierzynki z igieł, totalnie nie widać co gdzie jest.

U mnie w temacie pierzynki to samo .
nicol21 22:33, 10 mar 2025

Pod słonce pięknie ten oczar sie prezentuje. bez podświetlenia nadal fajnie, choć mniej bajecznie
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Gruszka_na_w... 19:20, 11 mar 2025

Od paru dni też padam jak przecinek w okolicach 21, ale szczęśliwa jestem bardzo. To bardzo miłe uczucie, kiedy z listy prac można powykreślać najcięższe prace.
Temu swojemu oczarowi znalazłaś idealną miejscówkę. Można się zawiesić na jego oglądaniu przez okno.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mrokasia 19:38, 11 mar 2025

Tar, Jola, ja mam w sumie 3 minuaturowe budleje. Dwie rosną tak do kolana/pół uda ale rozkładają się na boki, są takie ażurowe. Ta trzecia, co mi tak niespodziewanie urosła, jest bardzo zwarta.

Nicol, Haniu, taaak, oczarowi dobrze robi podświetlenie słońcem

Jeśli chodzi o wiosenne sprzątanie to szacuję, że jakieś 80% mam zrobione . Zostało mi trochę cięcia (tawuły, stipy, róże i kilka kęp czyśćców). Muszę też jeszcze usunąć nadmiary liści w kilku miejscach na rabatach.

Na cienistej muszę przyciąć solidnie bluszcz bo zarasta mi wszystko. W donicy ze świdośliwą widzę sporo perzu niestety więc czeka mnie pielenie…

Postanowiliśmy też z eMem pozbyć się berberysów. Mam 5 sztuk do wykopania. Mamy dość tych kłujaków.

Od jutrzejszego wieczoru ma u nas padać. Oby.
Gruszka_na_w... 20:35, 11 mar 2025

mrokasia napisał(a)

Postanowiliśmy też z eMem pozbyć się berberysów. Mam 5 sztuk do wykopania. Mamy dość tych kłujaków.

Od jutrzejszego wieczoru ma u nas padać. Oby.

Swoje berberysy bardzo ograniczyłam. Zostały miniaturki na froncie, a w ogrodzie ozdobnym z 6 sztuk, ale podczas cięcia mocno ograniczam im ilość głównych pędów. Zauważyłam, że wtedy nie przybierają tak na masie jak przy skracaniu pędów.
U mnie deszcz w prognozach dopiero od czwartku.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies