Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II

mrokasia 15:52, 26 lut 2026

TAR napisał(a)
O to super, moze z derenia wypusci, z glownego pnia tez moze jakies oczko zostalo. U mnie wal sniegowy nawet na centymetr nie jest mniejszy.
No coz, zostaje mi tylko czekac i miec nadzieje, ze choc jeden klonik Shirasavanum przezyl.

Trzymam kciuki za Twoje kloniki. Może będzie z nimi tak jak z moją foterghilą.
mrokasia 15:54, 26 lut 2026

Udało się dzisiaj wyskoczyć i coś tam dłubnąć .
Przed i po

Poziom endorfin +100.
Judith 16:30, 26 lut 2026

Ładnie dłubnęłaś . Gratki .
Ja w weekend będę przycinać drzewa. Na więcej się nie zdobędę . No, chyba że będzie tak, jak wskazuje jedna z wielu pogodynek czyli 18 stopni . Na plusie ofkors .

ajka 18:35, 26 lut 2026

mrokasia napisał(a)
Udało się dzisiaj wyskoczyć i coś tam dłubnąć .
Przed i po

Poziom endorfin +100.

Ale ładnie od razu się zrobiło. Ja też wzięłam się za robotę, ale na razie bez zdjęć
Agatorek 21:35, 26 lut 2026

No i super efekt

Ja tak samo jak Ania, bez telefonu chodzę
nicol21 22:10, 26 lut 2026

No i od razu piękniej i w ogrodzie i na duchu lepiej
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Magara 23:03, 26 lut 2026

mrokasia napisał(a)
Ja jakoś tych kocich kup nie widzę mimo posiadania 2 kotów na stanie. Chyba załatwiają się poza posesją. Obce koty raczej nie przychodzą bo psy je skutecznie odstraszają.

Moja obserwacja taka, że "nasze" koty na swoim terenie "dwójki" nie robią, a przynajmniej bardzo rzadko. Tą potrzebę załatwiają u sąsiadów. W naturze jednak nic nie ginie więc koty sąsiadów na "dwójkę" przychodzą do nas

Kasia, fajnie, że podziałałaś ogrodowo U nas jeszcze śniegu tyle, że strach chodzić bo nie bardzo wiadomo gdzie rabaty się zaczynają = gdzie cebulowe mogą wyłazić Ale jabłonki i graby mam przycięte
TAR 06:54, 27 lut 2026

Daga no i u ciebie sprawiedliwie. Ale ja kotow nie mam a wariatka ma 3 plus kilka jeszcze dochodzacych. Niech sr...ja u niej a nie fajdaja moj ogrod

Z lepszych wiesci przed chwila slyszalalm zurawie. I dzieciol wydaje godowe dzwieki. Moze w koncu snieg sie stopi.
Eupraksja 08:21, 27 lut 2026

mrokasia napisał(a)
Pierwsza praca ogrodowa za mną - sprzątanie po psach .

U nas też w toku Ale co chwilę jakieś nowe odnajduję skarby. Tylko patrzeć, aż wreszcie w coś wejdę nieopatrznie, albo synek - maskują się

Zazdroszczę przebiśniegów! Po moich nadal ani widu ani słychu... Coś im tu naprawdę nie pasuje Ale się nie poddaję i zamierzam... nakupić więcej, ponasadzać w różnych miejscach i liczyć na to, że wreszcie utrafię i się zadomowią gdzieś.
mrokasia 09:40, 27 lut 2026

Judith napisał(a)
Ładnie dłubnęłaś . Gratki .
Ja w weekend będę przycinać drzewa. Na więcej się nie zdobędę . No, chyba że będzie tak, jak wskazuje jedna z wielu pogodynek czyli 18 stopni . Na plusie ofkors .

Nie no, proszę Cię, ja nie chcę 18 stopni. Moja prognoza pokazuje maks. 14 i to mi w zupełności wystarczy.

ajka napisał(a)

Ale ładnie od razu się zrobiło. Ja też wzięłam się za robotę, ale na razie bez zdjęć

Fotki zrobiłam wyłącznie dlatego, że mi na początku roboty telefon wypadł z kieszeni .

Agatorek napisał(a)
No i super efekt

Ja tak samo jak Ania, bez telefonu chodzę

Dzięki .

nicol21 napisał(a)
No i od razu piękniej i w ogrodzie i na duchu lepiej

To prawda .

Magara napisał(a)

Moja obserwacja taka, że "nasze" koty na swoim terenie "dwójki" nie robią, a przynajmniej bardzo rzadko. Tą potrzebę załatwiają u sąsiadów. W naturze jednak nic nie ginie więc koty sąsiadów na "dwójkę" przychodzą do nas

Kasia, fajnie, że podziałałaś ogrodowo U nas jeszcze śniegu tyle, że strach chodzić bo nie bardzo wiadomo gdzie rabaty się zaczynają = gdzie cebulowe mogą wyłazić Ale jabłonki i graby mam przycięte

Ja z kolei nie mam przyciętych grabów. I chyba poczekam z tym do drugiego, letniego terminu.

TAR napisał(a)
Daga no i u ciebie sprawiedliwie. Ale ja kotow nie mam a wariatka ma 3 plus kilka jeszcze dochodzacych. Niech sr...ja u niej a nie fajdaja moj ogrod

Z lepszych wiesci przed chwila slyszalalm zurawie. I dzieciol wydaje godowe dzwieki. Moze w komcu snieg sie stopi.

Podczas wieczornego wyjścia z psami słyszę już lecące klucze ptaków, niestety nie rozpoznaję ich. A w ciągu dnia już mnóstwo ptaków świergoli w lasku za płotem.

Eupraksja napisał(a)

U nas też w toku Ale co chwilę jakieś nowe odnajduję skarby. Tylko patrzeć, aż wreszcie w coś wejdę nieopatrznie, albo synek - maskują się

Zazdroszczę przebiśniegów! Po moich nadal ani widu ani słychu... Coś im tu naprawdę nie pasuje Ale się nie poddaję i zamierzam... nakupić więcej, ponasadzać w różnych miejscach i liczyć na to, że wreszcie utrafię i się zadomowią gdzieś.

Powiem Ci, że ja też już wcześniej sadziłam przebiśniegi i jakoś bez powodzenia. Teraz widzę dwie kępki . Może i u Ciebie wreszcie się zadomowią. Ja będę sobie jeszcze dosadzać.