Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Puste pole z wysepką kwiatową

Puste pole z wysepką kwiatową

EPODLAS 20:52, 06 wrz 2012

Elfiku, u mnie też susza i krety znowu wznowiły swoją działalność. Wszędzie są dziury, to chyba ich wentylatory. Nieraz się dziwię, że ziemia się pode mną nie zapadnie. A trawa już dawno przestała być zielona. Dzisiaj słyszałam w ty, że dawno Wisła nie miała tak niskiego poziomu wody. A zapowiadają jeszcze lato. Niby fajnie, ale deszcz by na pewno wielu ucieszył.
Sebek 20:53, 06 wrz 2012

Ogrodowa kryjówka - wyję ze śmiechu - po smutnej mince patrząc na to "urocze" zwierzątko - jednak mogło samo wybrać hasanie po łące niż rycie pięknych kwiatków...

A moje kapusty ozdobne.....nadal w torebce - zapomniałem wysiać
an_tre 20:55, 06 wrz 2012

Elfik napisał(a)

Elfiku to jest moja inspiracja na pusty plac, który mam u siebie

Aniu, będziesz mnie miała na sumieniu, bo... pęknę z dumy!!! A pamiętaj o tym dolnym prawym rogu!!!
...nie pękaj, bo może będę musiała prosić Cie o rady W prawym dolnym rogu chodzi Ci o werbenę?
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
marzena 20:58, 06 wrz 2012

Elfik,no ja oczekiwałam, że aksamitki będa niewysokie, poza tym nie przepadam za nimi, ale właśnie je wysiałam ze względu na ich barwę kwiatów dość stonowaną...jednak ta ich wysokość - to chyba przesada

...a jak to zrobiłaś, że leży nieżywa ?! napisz koniecznie !
Matka 21:15, 06 wrz 2012

Elfiku, a masz zdjęcia tej rabatki o innych porach dnia i roku?jest cuuuuudna!!!1Bardzo się mnie ona podobajet
Elfik 23:48, 06 wrz 2012

Bożenko, a ja w tym roku nie narzekam na brak deszczu. Padał sobie w porę, dzięki temu trawnik mam wyjątkowo ładny... Dziś w nocy też troszkę padało...

Sebciu – Ty Gapciu , a o instrukcję hodowli prosiłeś... W tym roku zostawiłam jedną, dwie usunęłam, bo „goście przyszli”...

Aniu – oczywiście! Werbena! Mam ją w kępkach w kilku miejscach, ale nie potrafię ładnie sfocić, wszędzie siatka w tle!

Marzenko, rozśmieszyłaś mnie! Ja jej nie ułożyłam do zdjęcia – ja ją już tak zastałam! To już druga, którą „zdjęłam” z rabaty martwą. Do tych dziurek wszędzie sypię granulki, może inne umierają pod ziemią?

Bogda, no zażyłaś mnie... Przejrzałam swoje katalogi i stwierdzam, że większość zdjęć jest do kitu. Będę się teraz więcej starać.
Na wiosnę nie wygląda to ciekawie, dużo pustego, zdobią najbardziej floksiki...

Ale potem wyłażą trawy, bodziszki, żurawki, liliowce, dosadzam jednoroczne... I migiem wszystko zarasta.

A tak to widać z tarasu...

Mala_Mi 00:05, 07 wrz 2012

Elfik napisał(a)
[b]

Do krainy Elfów wszystko się sprowadza..... szkoda, że oprócz motylków .. też myszowate.....

Fotka jak z fotoszopa........... PIKNA

marzena 00:12, 07 wrz 2012

Elfik :"Marzenko, rozśmieszyłaś mnie! Ja jej nie ułożyłam do zdjęcia – ja ją już tak zastałam! To już druga, którą „zdjęłam” z rabaty martwą. Do tych dziurek wszędzie sypię granulki, może inne umierają pod ziemią?"

no, wiem przecież że jej nie układałaś... pewnie wyraziłam sie mało precyzyjnie... właśnie chodziło mi o to, co stosujesz, że jest taki efekt ? napisz , ok ?

a te fotki Twoich rabat bardzo piękne
barbara_kraj... 00:45, 07 wrz 2012

Elfik napisał(a)

Elu, a to zwiewne niebieskie, to co?
marzena 00:55, 07 wrz 2012

zaglądnęłam...więc ...to 'zwiewne niebieskie' rzeczywiscie delikatne przypomina mi mój len...