Witam po dłuższej nieobecności

Miałam kompletnie szalone 2 tygodnie i zero czasu wolnego.
Jednak już jestem i zabieram się do nadrabiania zaległości na forum
Dzięki Gosiu za kolejny pomysł
Ewalm (Ewo?) - brałam pod uwagę kamienne płyty, ale zrobiłam symulację z kamieniami i jakoś niezbyt to wyglądało. Może dlatego, że nic tam nie rośnie na razie. Sama nie wiem. Jakoś tak mi nie pasowało.
Chciałabym przesłonić tą skrzynkę pośrodku. Ta przy rynnie nie będzie się chyba zbytnio rzucać w oczy przy białym tynku. Poza tym obok niej jest kontakt i mój luby różne dziwne maszynerie tam podłącza więc muszę brać pod uwagę, że często tam chodzi i jakieś kable rozkłada...
Na żwirowej i zimozielonej rabacie mi zależy. Czy koniecznie symetrycznej i formalnej - chyba nie, choć bardzo mnie korci
A co do śniegu to nie mam pojęcia jak to będzie bo w tym roku nie ma go za dużo i akurat na tej rabacie to praktycznie w ogóle go nie ma - chyba przez ciepło od domu bo na pozostałej części ogrodu wszędzie jest.
P.S.
A żeby nie było, że tak zupełnie próżnowałam przez 2 tygodnie to ogłaszam z dumą, że w końcu obmyśliłam plan warzywnika - co przy tych wszystkich zależnościach co z czy się lubi, a co nie było dla mnie nie lada wyzwaniem
No i zakupiłam nasionka warzyw. Duuużo

TŻ się śmieje, że w życiu tego nie ogarnę

Ale ja dam radę! Oczywiście trochę kwiatków też wzięłam - nie mogłam się powstrzymać
No i zakupiłam też zapasy Efektywnych Mikroorganizmów do ogrodu bo się naczytałam o ich niby rewelacyjnych właściwościach. Ktoś z was je stosuje? Sama nie wiem co z tego wyjdzie. Postanowiłam zrobić doświadczenie na pomidorach i część traktować EM, a część nie i porównać wyniki. Jak coś zaobserwuję fajnego to będę relacjonować.