Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w cieniu brzozy

Ogród w cieniu brzozy

laurowisnia 10:53, 03 cze 2014

Kondzio, zgadzam się, czekam na następne ślicznotki.

Renato, przypomniałam sobie, właśnie zastanawiam się czy moje nowości się rozwiną.
renatamama3 10:57, 03 cze 2014

Wolałabym ,jakby by były w pąkach ,a tu pół otwarte już.Będziesz w niedzielę u Kamedułów? ja się wybieram .
Tusiala 11:06, 03 cze 2014

Lubię spacery u Ciebie, zwłaszcza, gdy skarpa w zbliżeniu
Kondzio 11:30, 03 cze 2014

Zdjecia obłędne o takie mi chodziło hi hi hi na pewno trzeba powtórzyć spotkanie hi hi hi a zapomniałem kupiłem te drzewka hi hi hi
Maria667 11:45, 03 cze 2014

Agatko!
Jestem pod wrażeniem Twojej skarpy. Świetnie wygląda...
Pozdrawiam.
Agania 11:50, 04 cze 2014

laurowisnia napisał(a)

Aganiu[/, o Rhapsody chyba już Ci kiedyś pisałam na wątku, że to może być ona właśnie, zobaczę teraz na aktualne zdjęcia. Z pnącymi różami też jest kłopot, muszą być dobrze upięte, jak przychodzą takie burze z mocnym porywistym wiatrem to może wyrządzić duże szkody, tak się właśnie u mnie stało w tym roku z Constance Spry, tak się rozrosła w tamtym roku, że trudno mi ją było przypiąć do siatki w pobliżu której rośnie, została bardzo połamana, jeszcze podobnie się stało z Charles de Mills, teraz myślę nad dodatkowym oparciem dla nich.
Z robinią miałam duży kłopot gdyż tak z cztery lata temu zaczęła się przechylać, została wtedy przywiązana do metalowych palików, a dodatkowo wycinałam jej co rok gałęzie z tej strony na którą się przechylała, z drugiej strony chciałam, żeby była wyższa aby trochę osłoniła taras swoją koroną.
Pomysł z ogłowieniem, jest chyba dobry, gdzieś widziałam tak gęsto prowadzoną tą akację, tak na nóżce, a góra była bardzo gęsta, musiała być przycinana.

Mam Rapsody in blue, dzięki za potwierdzenie........u mnie pergola, po której spindra się New Down, jest solidną podporą, ale róże silnie rosnące, tak jak moja Dortmund nie chce się wspinać sama po ogrodzeniu, trzeba mocno podwiązywać, a teraz mam nowe ogrodzenie, oddalone od tej róży, więc ona się pokłada, a ja nie pozwalam jej się, aż tak bardzo rozrosnąć, bo sama nie dałabym sobie z nią rady rady, jak znajdziesz rozwiązanie podporowe to daj znać.........robinia wczesną wiosną pójdzie pod ciecie

Wow, ale cudowny widok

Pozdrawiam
Poziomka 23:09, 04 cze 2014

laurowisnia napisał(a)

Ten widok ogrodu jest piękny.
Pozdrawiam cieplutko Jasia
Widzę że z Aganią zachwyciłyśmy się równocześnie
akanta 21:09, 05 cze 2014

laurowisnia napisał(a)

Miło mi Cię powitać, aranżacja już zmienia barwy na bardziej fioletowe, niebieskości pojawiają się w innych miejscach ogrodu, czekam na dzwonek poszarskiego, który bardzo lubię, obecnie kwitnie gargański, może bardziej fioletowy jest.

I ja podziwiałam twoją skarpe i nie tylko.Dzwoneczek piękny jeszcze go nie mam,też czekam na poszarskiego i inne bo je kocham.
akanta 21:11, 05 cze 2014

laurowisnia napisał(a)
Kondzio, Alinko i Reniu i ja Wam serdecznie dziękuję za te chwile spędzone wśród ogrodowo zakręconych osób, wielka szkoda, że czas tak szybko ucieka, ale myślę, że następne spotkania przede mną.
Kondzio zażartowałeś sobie z mojej japońszczyzny, ale co ja poradzę na to, że róże ją zarosły i pozostała tylko w planach.
Alinko trawka czeka ale już wiem gdzie znajdzie miejsce.
Renato, mam ten powojnik na kratce, obok Jasminy, nie wiem o jakim miejscu piszesz?

Zaległości fotkowe muszę nadrobić, lilak Palibin, teraz już u mnie przekwitł i czeka na przycięcie.

Zdjecie z widokiem lilaka i horyzontu ...przepiękny obraz.
laurowisnia 12:19, 06 cze 2014

Renato, możliwe, ale jeszcze nie wiem, wyczytałam, że teraz dość często będzie tam otwarte.

Kondzio tak, tak, tak, a drzewka pokaż jak wsadzisz.

Marto, Marysiu, Akanto dla was skarpa u góry.

Aganiu, Jasiu a dla was podobny widok tylko bardziej z kuchennego okna.