Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Mala_Mi 22:54, 29 lut 2012

andziulka napisał(a)
Jak będzie długo kaprysic, to ją wyrzucę. Nie lubię za bardzo kapryśnych

Ja też..niczego co kaprysne nie lubię
Madzenka 23:29, 29 lut 2012

Ania a swoją nową hortensję w jakim miejscu posadzisz? Tzn jaka strona świata?
justi 23:41, 29 lut 2012

Śliczne te rudbekie. Kupiłam w tym roku nasionka, ile będę musiała czekać na takie dorodne słoneczka?
Mala_Mi 09:00, 01 mar 2012

Marzena2007 napisał(a)
Ania a swoją nową hortensję w jakim miejscu posadzisz? Tzn jaka strona świata?

Marzenko, ja nie jestem ogrodowo tak zaplanowana jak Ty U mnie jest swobodna aranżacja, dusza artystyczna i chaos twórczy. Jak już przyjdzie wszystko co zamówiam, wezmę doniczki.. uruchomię wyobraźnie i bedę komponować Ale wystawa najprawdopodobniej wyjdzie południowo-zachodnia... ale postaram sie ja troszkę ocieniować jodełkami w sąsiedztwie... Mam rabatę z trawami, która po kolejnych modyfikacjach ogrodu zasłania mi widok na skalniak...wiec chce to przesunąć w inne miejsce i powiekszyć ilość traw... a ja ktu bedzie żle to ..... coś sie znajdzie ....
Bogdzia 09:09, 01 mar 2012

Jaką dzis masz pogodę Aniu. U mnie super. Mgła i troszkę padało . W końcu moje rh odpoczną od palącego słona które jeszcze wczoraj było. Ziemia ciągle zamarznięta więc dla rh takie słońce bardzo szkodliwe, ale dzisiejsza pogoda bardzo poprawiła mi humor i tak by mogło zostac na kilka dni żeby ziemia zdążyła rozmarznąc. Miłego dnia.
Mala_Mi 09:14, 01 mar 2012

justi napisał(a)

Śliczne te rudbekie. Kupiłam w tym roku nasionka, ile będę musiała czekać na takie dorodne słoneczka?

Jestem zbyt niecierpliwa, aby uprawiac roslinki z nasionek..... Jak już troszkę ogród zasadziłam, to zaczynam się bawić i w nasionka.... Moja rudbeka została posadzona z kupionej sadzonki w malutkiej doniczce w 2010 roku wiosną i wyglada mi na to, że posadziłam tylko 1 sadzonkę , bo czasami w kupkę sadziłam 3...... to co na zdjeciu (z 2011) już jest zmniejszone o połowę..... bo jak komuś się podobało, to łopata i odkopywałam kawał.... teraz ta kępa przybiera na objętości w strasznym tempie Więc na moje oko od nasionka do takiej kępy to 3 lata....
Mala_Mi 09:20, 01 mar 2012

Bogdzia napisał(a)
Jaką dzis masz pogodę Aniu. U mnie super. Mgła i troszkę padało . W końcu moje rh odpoczną od palącego słona które jeszcze wczoraj było. Ziemia ciągle zamarznięta więc dla rh takie słońce bardzo szkodliwe, ale dzisiejsza pogoda bardzo poprawiła mi humor i tak by mogło zostac na kilka dni żeby ziemia zdążyła rozmarznąc. Miłego dnia.

Witaj Bożenko, u nas zimno +1, lekko zaciągnięte niebo i nie pada.... jak na razie moje biedne rh nie musza być przykrywane... I najbardziej zastanawiajacy jest fakt, że najlepiej wygląda rh Alfred, któy jest tylko na -22..... U niego mikroklimat zimowy był najlepszy
Bogdzia 10:54, 01 mar 2012

Pewnie rośnie w jakims osłoniętym miejscu.Taka pogoda dla rh jest dobra tylko temp powinna byc wyzsza zeby ziemia rozmarzała.
Pszczelarnia 11:25, 01 mar 2012

Ania!!!!!!!! Bo na rośliny "chabazie" mówi mój ojciec. Skąd znasz to słowo? Mnie bardzo zajmują regionalizmy w języku. Ale tu na Ogrodowisku używamy polszczyzny takiej czystej (no prawie, każdy się stara a jak się nie stara, jest napominany).

Kupiłam lilie i piwonie! Pokażę po robocie.
Milka 11:58, 01 mar 2012

witaj Aniu

mój alfred też ma się dobrze ciepło +6-8, i mżawka i pochmurno, ale chyba lepiej dla roślin