Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Mala_Mi 21:16, 17 mar 2012

Marzena2007 napisał(a)
Gdybym miała 1000 m2 trawnika to bym się chyba pocięla i las bym sobie posadziła...Kiedyś chciałam mieć dużą działkę, ale ani finanse na to nie pozowoliły ani nie dałabym rady nad nim zapanować

Moja działka ma 29 arów .... dom i parking...... rabatki...i 1000 napewno się zostaje
Z powodu braku możliwości zatrudnienia ogrodnika...... jest tak na ile pozwala czas Ale z tego powodu nie rozpaczam.... cały sezon mam za darmo kosiarkorobik
Z tego też powodu zamieniam ogród w rabatki, bo z tym mniej roboty niż z trawnikiem... stąd co chwila coś wymyślam, aby ograniczyć ilosć trawy.... i ograniczam ilosć miejsc do podkaszania...a tego to sobie porobiłam olbrzymie ilości...... o slalomie z kosiarką nie wspominam Ja to mam talent.... Jak M kosi to zawsze denerwuje sie najbardziej na sad Myślałam, aby zrobić tam łakę kweitną ,ale pisza w internecie, że w sadzie to głupi pomysł ....
Do aeracji mam taki porządny walec zasypany piachem z kolcami... niestety ja nie mam szans nawet go ruszyć z posad.... bez szpikulców jeszcze przetocze, ale z kolcami bez szans.....
agniecha973 21:25, 17 mar 2012

Marzena2007 napisał(a)
Widzę, że nie tylko mi zabrakło czasu na fotki cały dzień w ogrodzie i tylko pól zrobione?

Że co! Że pół ogrodu ogarnięte w 1 dzień?! Kto taki robotny?
AgnieszkaBK 22:09, 17 mar 2012

Aniu, przeczytałam wszystko .... jak zawsze dużo się u Ciebie dzieje, ale najważniejsze że wiosna do Ciebie zawitała i że możesz już realizować swoje plany Jak czytam to mam wrażenie, że im więcej pracujesz w ogrodzie, tym masz więcej energii Zakupy lilii i liliowców wspaniałe
Mala_Mi 22:25, 17 mar 2012

Agnieszki dwie...... prawie jak z bajki Bożenki o wiewiórkach
Dzieki za wizytę...energia może jest, tylko musze iść powyciągać wszelkiej maści kolce z łapek, które sobie ponabijałam i denerwują teraz....i zrelaksować kręgosłup.....
justi 22:35, 17 mar 2012

Relaks dla kręgosłupa .... brzmi kojąco. Aniu jaki to relaks? zdradź sekret?
Bogdzia 22:37, 17 mar 2012

asc napisał(a)
Agnieszki dwie...... prawie jak z bajki Bożenki o wiewiórkach
Dzieki za wizytę...energia może jest, tylko musze iść powyciągać wszelkiej maści kolce z łapek, które sobie ponabijałam i denerwują teraz....i zrelaksować kręgosłup.....

Jak to miło że pamiętasz moja bajkę.
Madzenka 22:45, 17 mar 2012

asc napisał(a)

Gdybym miała 1000 m2 trawnika to bym się chyba pocięla i las bym sobie posadziła...Kiedyś chciałam mieć dużą działkę, ale ani finanse na to nie pozowoliły ani nie dałabym rady nad nim zapanować

Moja działka ma 29 arów .... dom i parking...... rabatki...i 1000 napewno się zostaje
Z powodu braku możliwości zatrudnienia ogrodnika...... jest tak na ile pozwala czas Ale z tego powodu nie rozpaczam.... cały sezon mam za darmo kosiarkorobik
Z tego też powodu zamieniam ogród w rabatki, bo z tym mniej roboty niż z trawnikiem... stąd co chwila coś wymyślam, aby ograniczyć ilosć trawy.... i ograniczam ilosć miejsc do podkaszania...a tego to sobie porobiłam olbrzymie ilości...... o slalomie z kosiarką nie wspominam Ja to mam talent.... Jak M kosi to zawsze denerwuje sie najbardziej na sad Myślałam, aby zrobić tam łakę kweitną ,ale pisza w internecie, że w sadzie to głupi pomysł ....
Do aeracji mam taki porządny walec zasypany piachem z kolcami... niestety ja nie mam szans nawet go ruszyć z posad.... bez szpikulców jeszcze przetocze, ale z kolcami bez szans.....

Ania dlatego mój trawniczek malutki ograniczony kostką granitową, mądry Polak po szkodzie
Kup sobie wertykulaotr do wyczesywania suchej trawy. Setek ręczny poniej 100 zł kupił.
Elfik 22:48, 17 mar 2012

Ania, a ja bardzo lubię kosić trawnik... Ale mam taką małą "damską" kosiareczkę... No i trawnika tylko jakieś 200 m... Kiedyś zięć mi pożyczył swoją spalinową - myślałam, że ducha wyzionę!
Za Twoim przykladem też się idę regenerować. Pa!
Sebek 23:37, 17 mar 2012

asc napisał(a)
Wszyscy chwalą się zakupami...to nie będę gorsza. Przyszło pierwsze zamówienie z Liliami i liliowcami...

łaaaaaał!

A krokusy super

monteverde 23:43, 17 mar 2012

co tam kupiłaś liliowce i? bo zdjęcie zbyt odległe