Ania, szklarnia bardzo fajna, chyba wielka jest ?
piękna ta kremowa magnolia , widzę w oddali pergolę (no ja wreszcie tez mam pergolę, ostatnio zainstalowana - ale fotek nie robiłam jeszcze)
Pszczólko sie nie baw na Forum tylko przygotowuj te dołki pod rh...bedę je mieć jutro Przywiozą je osobiście do mnie, bo akurat wypada im ten kierunek po drodze.
A szklarnia sama wróciła na forum....co nie dziwi, bo komu by się chciało czytać moją epopeję od początku...
Aniu dobrze,że mnie nakierowalaś na 40-45 stronkę, bo nie wiem czemu ominęły mnie te Twoje lewe i prawe pooglądalam sobie, dużo masz tam roślin, super się wszystko zmienia a ten powojnik z różą, bardzo ladnie wygląda a nazywa się Alba Luxurians
Anuś, ja na początku chciałam bardziej edukacyjnie podejść do Forum, a wylądowałam towarzysko Tak, że na początku mam trochę ogrdoka, a potem to już tylko udzielam się towarzysko....ale bacznie obserwuję co w trawie ogrodowej piszczy.....
Ania, szklarnia bardzo fajna, chyba wielka jest ?
piękna ta kremowa magnolia , widzę w oddali pergolę (no ja wreszcie tez mam pergolę, ostatnio zainstalowana - ale fotek nie robiłam jeszcze)
Szklarnia ma 6,2m x4,0m....
Dawaj foto pergoli ...... jak możesz się od razu nie pochwalić.....
Dzieki za uznanie Ja wczoraj wyłączyłam kompa, bo stwierdziłam, że jak bedę siedziec na Ogrodowisku to tych moich patyczaków do rana nie wymocze, a z powodu zmiany czasu godzinę wcześniej trzeba wstawać ....Ja i godzinkę później zwlekam się z łóżka z wielkim trudem....
Ale wymoczyłam wszystkie i 2 tygodnie spokoju..no , te lisciaste za tydzień, ale ich mam niewiele...
W tej Twojej szklarni można by przyjecia urządzac np na zjazdach ogrodowiskowych szczególnie wczesno-wiosennych.. Jeszcze by cieplutko było.Miłego dnia Aniu.
To jest magnolia Yelow River.... foto z zeszłego roku z 23 kwietnia....
Aniu, długo masz tę magnolię?
Wygląda już na spore drzewko, piękne ma kwiaty.
Posadziłam w 2009 roku.... daty sprawdzam na zdjęciach I kupiłam już dość duże drzewko.....była promocja Jest wysoka na jakieś ok 2,2-2,5m...... rośnie strasznie wolno... mam wrażenie że stoi w miejscu.....za to Nigra czy Suzan rośnie jak szalona.....
Marzenko czekam na foto..... a w szklarni faktycznie torchę robooy jest... z podlewaniem....ale chbya rozłozymy w tym roku linie kroplującą...... Nowoczesnosć w domu i zagrodzie
Czekam na foto pergoli.......
Bogdziu - może i można by ybło...ale teren jest kiespki, foto jest z okresu stawiania, a teraz to tam pole orne....osobiście na zimę przekopałam z kompostem..zalałam wodą by ziemia zimą zamarzła .... i ta kto skutecznie zrobiłam, że jeszcze jest mokro....bo co się roztopi to rozlewa
M powiedział, ze tak dobrze dla szklarni...to polałam
Ale impreza w kwiecistych kaloszkach jak najbardziej moze sie odbyć
A za tydzień to już będzei dobrze.....tam ciepło to obsycha