Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Mala_Mi 18:24, 26 mar 2012

mira napisał(a)
Celinko - mam nadzieję że chodzi ci nie o mój osobisty maleńki stoliczek tylko o te okazałe stoły i szklarnie - zdjęcia zrobione w pewnym miejscu - ale o tym jak napiszę coś do ogrodów świata

Aniu a szklarnia nie powiem - to już na badylarstwo się zanosi

pozdrawiam

Całe lato goście z miasta odjeżdżali z darami natury..jak ze wsi Nieszło tego przejeść, a na przetwory brakło czasu... Ale to co zrobiłam (lub zrobili pomocnicy) jest do tej pory i do świeżych ogórasków wystarczy
Natomiast marzy mi się taki kacik ogrodowy tylko mój..taki do którego M nie ma wstępu.... i będę tam mieć wszystko poukładane po swojemu.... z dostępem do wszystkiego co potrzebne.... ale to na razie marzenia...ale dziurę w brzuchu wiercę..... moze kiedyś będę mieć
ircia 18:36, 26 mar 2012

Witaj Aniu - sporo miałam u Ciebie do nadrobienia, ale warto było
Będę już może nudna, jak po raz nie wiem który powtórzę za innymi zachwyt nad magnolią Urzekła mnie wyjątkowo - na taką sama chętnie skusiłabym się
Szklarenka fajna - ale nie przebije Twoich wszystkich kwitnących cudności.
Facetów masz super!!!! Zgrany duet - nie dość, że pracowici, to jeszcze tak się świetnie dogadują
Mala_Mi 18:44, 26 mar 2012

Ania - dzięki za wskazówkę..w takim razie niech sie gniotą tam gdzie je posadziłam....nie lubią cięcia, ale najwyżej będę ucinać te gałęzie które będą tarasować przejscie... Żółta magnolia i Suzan już posadzone dobrze tzn dobrze jeżeli idzie o ilość miejsca...... Nigra też nie najgorzej.....a dwie pozostałe...... trudno..... posadziłam tymczasowo i jak każda prowizorka okazała się najtrwalsza.
Dzięki dzewczynki za uznanie i wizytę
Dziś foto żadnych nie będzie bo tak zimno, że tylko zrobiłąm obchód po ogrodzie i uciekłam .... zrobiłam tylko jedno foto jak Misiek leży w krokusach Przechwaliłam chłopaka.....
Jeszcze zaspany łeb podniósł i mówi.."Pańcia czego chcesz mi tak dobrze się spało"
Ale pretensji do niego nie mam..to ja tak sobie głupio posadziłam
Mala_Mi 18:49, 26 mar 2012

ircia napisał(a)
Witaj Aniu - sporo miałam u Ciebie do nadrobienia, ale warto było
Będę już może nudna, jak po raz nie wiem który powtórzę za innymi zachwyt nad magnolią Urzekła mnie wyjątkowo - na taką sama chętnie skusiłabym się
Szklarenka fajna - ale nie przebije Twoich wszystkich kwitnących cudności.
Facetów masz super!!!! Zgrany duet - nie dość, że pracowici, to jeszcze tak się świetnie dogadują

Dwóch na mnie jedną
Ale M dziś stwierdził, że z kamieniami damy radę Wiedziałam, że coś wymyśli
ircia 18:54, 26 mar 2012

Misiek jest boski!!!!!! Uwielbiam go, choć osobiście się jeszcze nie znamy. Nie dziwię się, że to jedyny facet, który robi z Tobą co chce

Mala_Mi 19:02, 26 mar 2012

ircia napisał(a)
Misiek jest boski!!!!!! Uwielbiam go, choć osobiście się jeszcze nie znamy. Nie dziwię się, że to jedyny facet, który robi z Tobą co chce

Niestety tak..bo inaczej najpierw musiałabym wychować M...a dopiero psa.... Nie mam szans
Martek 19:09, 26 mar 2012

Bogdzia napisał(a)
Magnolie na ogół najpierw rosną wolno i dopiero jak się dobrze ukorzenią zaczynaja szybko rosnac.

Bogdziu z mojego doświadczenia przyjdzie mi potwierdzić Twoje słowa .Malutka była przez kilka sezonów jak poszła to już dwa razy była mocno cięta
Mala_Mi 19:10, 26 mar 2012

Marta.....czyi je przycinasz i nic im nie jest To dobra wiadomość
Celina 19:41, 26 mar 2012

mira napisał(a)
Celinko - mam nadzieję że chodzi ci nie o mój osobisty maleńki stoliczek tylko o te okazałe stoły i szklarnie - zdjęcia zrobione w pewnym miejscu - ale o tym jak napiszę coś do ogrodów świata

Aniu a szklarnia nie powiem - to już na badylarstwo się zanosi

pozdrawiam

Dokładnie tak! myślałam o Twoim stoliczku! Ania n pewno nie jest przepadzitkiem.na początek się ucieszy a potem powierci w brzuchu i dostanie swoje miejsce, o jakim marzy
monteverde 19:45, 26 mar 2012

asc napisał(a)
Ania - dzięki za wskazówkę..w takim razie niech sie gniotą tam gdzie je posadziłam....nie lubią cięcia, ale najwyżej będę ucinać te gałęzie które będą tarasować przejscie... Żółta magnolia i Suzan już posadzone dobrze tzn dobrze jeżeli idzie o ilość miejsca...... Nigra też nie najgorzej.....a dwie pozostałe...... trudno..... posadziłam tymczasowo i jak każda prowizorka okazała się najtrwalsza.
Dzięki dzewczynki za uznanie i wizytę
Dziś foto żadnych nie będzie bo tak zimno, że tylko zrobiłąm obchód po ogrodzie i uciekłam .... zrobiłam tylko jedno foto jak Misiek leży w krokusach Przechwaliłam chłopaka.....
Jeszcze zaspany łeb podniósł i mówi.."Pańcia czego chcesz mi tak dobrze się spało"
Ale pretensji do niego nie mam..to ja tak sobie głupio posadziłam

oj Pani Ty się nie znasz on pilnuje tych krokusów, co by ich nikt nie powyrywał a ,że mu się trochę przysnęło na służbie, każdemu się zdarza