Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Mala_Mi 18:52, 16 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)
Ania dali nie naleźy obcinać wg mnie. dodaj im magicznej siły i światła
Wybujały takie rachityczne bo pewnie je w cieple pędzisz. Ja wolę dalie od razu do gruntu sadzić, trochę później kwitną ale za to jak!!!!

Chciałam by mi na tarasie szybciej zakwitły..... a kolejka innych chabazi do okna byłą długa, wiec wywędrowały do kotłowni
Mala_Mi 19:00, 16 kwi 2012

I ostatnie porównanie, juz nie takie drastyczne ... Ogólnie wiosna jest opóźniona o ok. 6 dni w stosunku do zeszłego roku...
Równo Rok temu....

A to teraz, trawy zasłoniły moje piekne hiacynty..muszę je przesadzić.... znów za gęsto.

justi 19:02, 16 kwi 2012

Katujesz mnie tymi narcyzami
Mala_Mi 19:20, 16 kwi 2012

justi napisał(a)

Jak będą tak się mnożyć, to napewno Ciebie nimi bedę katowac...przecież na rynek z cebulkami nie pójdę ...
Martek 19:20, 16 kwi 2012

asc napisał(a)
Marta, dla Ciebie foto....... przyciąć tę dalię by się zagęściła, czy niech tak się buja jak chce??? Jak ciąć to jak i w którym miejscu? A może tego się nie przycina...... Ty fachowiec od jednorocznych pomagaj, bo ja pojęcia nie mam..... Foto kiespkie bo telefonem...

A co do powyższego o młodzieży i nauczycielach...też bym takiego wyrzuciła za drzwi! A po dyskusji zrobiłabym to samo co Marta...... ten sam wniosek mi się nasunął przy czytaniu.

Ulubione wątki mam pooznaczane i dodane do obserwowanych... jakbym miała przeglądać te setki, to chyba bym dostała obłędu. Wytypowałam sobie wątki ciekawe z powodów znanych tylko sobie I tak w tym też sie ledwo łapię. Wchodzę czasami z tych wątków do kogoś tam..... bo jest coś intrygującego. Ale czytanie wszystkiego by mi zajęło 24 godziny na dobę.....i nie byłoby czasu na odpowiedzi. Z założenia nie zaglądam i pomijam wątki o projektowaniu, bo ja się na tym nie znam Siedzę tu z powodów towarzyskich ....dla ludzi. A jak fajny człowiek idzie w parze z fajnym ogrodem..to już wogle cud-miód-malina.... albo obserwuję jak coś sie zmienia to też c-m-m.
Ale hasło "nie wiem co mam zrobić, chcę mieć ładnie i zróbcie za mnie"....... pomijam z definicji. Odpowiem starym sloganem "chwyćmy się, a zrobicie" (czy jakoś tak to było). Można pomóc czy coś zasugerować, ale nie można odwalić za kogoś całej roboty...jak tak, to trzeba wynająć firmę projektową np. Danusi.... ona z tego żyje i nie powinno się jej odbierać przysłowiowego chleba. Można pomóc, można zasugerować..... nie każdego stac na projekt...ale wkład własny musi być i już. I znów ruszyłam jakiś drażliwy temat W końcu jestem tu towarzysko Wiec poruszamy różne tematy

Nie ma miejsca pisać )))))))))
Madzenka 19:25, 16 kwi 2012

Ania ale fajne porównanie rabat. Nawet nie przypuszczalam, ze moźe być taka różnica. Ja teź sobie takie foty zrobię
Martek 19:26, 16 kwi 2012

Ponieważ złą energię spalam na porządkach chwilowo odniosę się w sprawie dalii .
Asc one mogą tak zostać.Pisałaś,że to gatunek niski ???
Tą co się pokłada można spokojnie oderwać nad tymi dwoma najwyższymi listkami bo ona robi się troszkę krzywa.Nie pamiętam one z nasion są ?
Reszta ma dość grube silne łodygi .Nie wiem ile tu ich jest ?
Jagna 19:37, 16 kwi 2012

Ale za to maj był mroźny a tegoroczny ma być gorący. Więc się nadrobi
bociek 19:50, 16 kwi 2012

Ania, no listosci nie masz, jaka wiosna opozniona, jak u Ciebie wszystko kipi???!!!
U nas na wsi to jest dopiero opozniona. Dopiero forsycje pokazuja pojedyncze kwiatki.
A juz dzisiaj to w ogole leje i leje i nie chce przestac. Zreszta niech pada, deszcz potrzebny, ale po co ten wiatr listopadowy I jak tu planowac prace jak nawet kot nie chce isc na dwor
Nie narzekaj, bo slabne
Bogdzia 19:55, 16 kwi 2012

asc napisał(a)

Jak będą tak się mnożyć, to napewno Ciebie nimi bedę katowac...przecież na rynek z cebulkami nie pójdę ...

Aniu szybko Ci się mnozą? Moim zdaniem wcale nie chca sie mnozyc.Przynajmniej u mnie.