Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Wieloszka 08:14, 26 kwi 2012

Podczytuję
Bogdzia 09:00, 26 kwi 2012

Pamiętaj ze obiecałaś dziś nowe zdjęcia.Miłego dnia Aniu.
Pszczelarnia 09:43, 26 kwi 2012

asc napisał(a)

Ciekawe ile czasu wschodzą kosmosy z nasion,bo posiałam juz jakiś czas temu i cisza.

Małgosiu nie mam pojęcia.. bo ja na nasionkowych się nie znam

Kosmos bardzo szybko wschodzi (do 2 tyg. max., ale bardzo nie lubi przesadzania - to wyczytałam ostatnio gdzieś.)
Eve 13:36, 26 kwi 2012

Widzę Aniu, że chyba zarabiasz na nowe roślinki, bo coś cicho u Ciebie

Piękna wiosna w Twoim ogrodzie, wszystko wcześniej kwitnie niż u nas
Mala_Mi 17:07, 26 kwi 2012

Walczę od samego świtu w ogrodzie..dzień wolny od pracy...nadrobię w weekend... wpadłam na chwilkę sprawdzić jakei trawy zamawiałam bo przyszły.. i nie pamietałam jakie ...... jest gratis Uciekam, foty porobione.... duuuuuuz. Pochwalę się tylko że pierwsza piwonia ma już malutkiego pąka
mira 17:24, 26 kwi 2012

obawiam się że nie nadrobisz w wek roboty bo pogoda nie będzie sprzyjac
a ja dziś cierpiąca - rano było bosko a tu do roboty zamiast do ogrodu - ale sobie to odbiję /jak będzie deszcz /
EPODLAS 22:47, 26 kwi 2012

A ja w zeszłym roku przesadzałam kosmos. Wsiałam za gęsto, więc przepikowałam za gęste siewki w inne miejsce. I w pierwotnym miejscu i w tym przesadzonym był po prostu wielki. W tym roku nie siałam, bo ja wyczytałam, że raz posiany kosmos zostaje w ogrodzie na zawsze. A to ten przeniesiony kosmos.
Był nieprzyzwoicie duży, zasłonił inne rośliny, kwitł do przymrozków.
mira 22:50, 26 kwi 2012

a ja kosmos bardzo lubię, kiedyś miałam obowiązkowo i robiłam z nim co chciałam, przesadzłam tam gdzie mi pasowało siewki w różnym stadium, fakt roznoszą się po ogrodzie ale zawsze można przesadzić albo wyrwać - jest uroczy i tyle
Mala_Mi 23:33, 26 kwi 2012

Z kosmosem to tak jak naparstnica..raz wpuszczona do ogrodu..już w nim jest
Dziś odświtu do ciemnej nocy walczyłam z ogrodem... próbujuę jakoś go z grubsza uporzadkować..... te z grubasza zamie mi jeszcze całe lato..... ale tak to jest jak sie sadzi i kupuje rośliny jak popadnie.... Znam tę swoją wadę, ale nawet nie liczę, że coś się zmieni w tej materii..... po prostu ten typ już tak ma.
Pokażę Wam co mam z grubasza do zrobienia na ogrodzie.... krótko mówiąc mam jeden wielki bałagan i rozgardziasz...... zwykle się chwalimy pięknymi rzeczami , wiec w drodze wyjątku pokażę trochę moich Bab Jag......
Misiek dzielnie nadzorował wszyskie prace w ogrodzie.... i jak uważnie....

A to moje baby jagi...czyli grządki bez kory wyglądaja tak.... porażka..... jedn człowiek na pełny etat tylko do pielenia..

Miejsce po basenie..kopalnia ziemi i zbiórka darni..... trawnik do robienia i to cały..bo nigdy go tu nie było...., basen do rpzestawienai..czyli wybrukowac wszystko na nowo i podciągnąc instalacje...

W szkalrni mam wszystko..z wyjątkiem tego co potrzeba
Mala_Mi 23:47, 26 kwi 2012

Dalszy bałagan.... a takiego bałągany mam naprawdę dużo...

Moja jedna z rabat z rh.....druga dopiero zaczęta.... to trzeba skończyć i przesadzić wszytko po lewej stronie, ułożyć kostkewzdłuż kamieni, bo ianczej tego nie da sie skosić..

I tak dalej i tak dalej...... dziś przesadziliśmy ...duzego lilaka, kaliną zza rh, kulki bukszpanowe, jabłonkę, trzmielinę oskrzydloną (chyba nic z niej nei bedzie bo zimą grasoawał karczownik...zjadł dwa drzewka owocoe i trzmielinę..i chyba podgryzł koreankę..... i juz sam nie pamiętam co jeszcze.... oczary obkopane, ale nie zdążyliśmy..... Trawnik do regeneracji, po psie to tylko same plamy, żadnym oprysków i podlewania Aliette wrzosowatych nie było czasu..... nawóz pod cebulwoe, zaczęliśmy wkopywac rury do nawadniania, wszędzie trawa do podsiania, przekopaliśmy inastalację do projektowwnego ciurkadełka, a to oznaczało że dziś przeryliśmy kawała tranika i rozwaliliśmy kawała sklaniaka i ściezki... itd itp..... WIęc naprawdę nie ma co robić w ogrodzie Lista pilnych rzeczy jest bardzo długa...