Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

AgnieszkaBK 21:42, 05 lut 2012

asc napisał(a)
I Agnieszka sobie tu zagląda
Bożenko, jutro przejżę fotki z aparatu ptaszkowego i pokażę Ci moje grubasy Ale to popołudniu, bo do południa kierunek Przemyśl ...

Aniu ja do Ciebie zaglądam stale .... ale wczoraj i dzisiaj przeznaczyłam trochę więcej czasu na "odkupienie grzechów"
Pszczelarnia 21:48, 05 lut 2012

Szklarnia jest z czego? Z plexi? Nie zauważyłam jej wcześniej. Ania, imponujesz mi. Ogrodnik mimo woli .... dobry tytuł wątku. Tak dużo wątków jest, że w rajach i Agnieszkach można się pogubić. Ale tutaj nie, trafia się bezbłędnie.
Mala_Mi 21:52, 05 lut 2012

Konstrukcję zrobił mi znajomy, poliwęglan kupiliśmy sami i jest takie cudo
Wymiary są jak na moje potrzeby za duże..wiec mam czym ugościć gości przyjeżdżajacyh na moją wieś/miasto Wymiary 6,20 x 4,0m. Wymiar tak wypadł, bo wynika z wielkości płyt poliwęglanowych, szkoda płacić za płytę i ją wyrzucać ...Długość mogła być 2,0, 4,1m, 6,2m....itd co 2,10m. Wentylacja jest automatyczna...jak jeszcze zimno, to na noc zamykalismy i z automatu albo ja, albo mój M. Jak zrobiło się ciepło i w nocy zdemontwaliśmy okienka nad drzwiami i zostawialiśmy cały czas uchylone drzwi..Drzwi są z dwóch stron.
an_tre 21:54, 05 lut 2012

Aniu lubię do Ciebie zaglądać, masz niezwykły dar opowiadania i przyciągania do siebie ludzi, tryska z Ciebie tyle energii
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Mala_Mi 22:00, 05 lut 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Szklarnia jest z czego? Z plexi? Nie zauważyłam jej wcześniej. Ania, imponujesz mi. Ogrodnik mimo woli .... dobry tytuł wątku. Tak dużo wątków jest, że w rajach i Agnieszkach można się pogubić. Ale tutaj nie, trafia się bezbłędnie.

O..i tu mam sukces projektowy..nie rzuca sie to wielkie monstrum w oczy
Jak to przyjechało, to się załamałam
AgnieszkaBK 22:01, 05 lut 2012

No Aniu .... to dopiero wypas Może jeszcze jakieś fotki ze szklarenki?
an_tre 22:02, 05 lut 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Ewo i cóż my Anie zrobimy, że tak pięknie z rajem się komponujemy?
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Mala_Mi 22:37, 05 lut 2012

Może i nie Ewa ale jabłonki tez posadziłam Będzie czym kusić .... nawet już miałam swoje jabłka.. mało to mało, ale jak smakują...
Ze szklarni to lepiej nie pokazywać..... bo tam żywioł..... za gęsto posadzone, poszło to jak chciało... ale ja nie lubię ogrniczeń, wiec dlaczego mam ograniczać pomidory?????

Szukałam zdjęć..a mój M...mówi to jeszcze możesz pokazać ..hi, hi, hi.... więc pokazuję.... O tyle co widać musiałam przesunać płot i warzywniak. Będzie miejsce na wysianie jednorocznych. Truskawki już przesadzone...jakby się ktoś pytał to są truskawki pienne.... Dla nich już nie ma samowoli,,,ucinam wszystko co tylko próbuje skoczyć na boki.... Miałam je po roku wszędzie... tylko nie chciały się piać w pionie ,a pełzły w poziomie... Faktem jest, że owocują do śniegów. Mniej obficie niz w czerwcu, ale skubnąć się da... Owocowanie jak poziomek....

A to pomidorki z końca września.... Ogórki szlag trafił szybciej z powodu mączniaka Wydarłąm wiec bo i tak już nie miałam kiedy przetwarzać tego dobra.. a jeść już nikt nie chciał. Niemożliwe, ale mi sie przejadły ogórki.... też się tego nie spodziewałam.

Jedni kwiatki, a ja owocki....kwiatki też były. Na bakłażany to M się pytał czy to trzymam dla kwiatków.....bo one nic tylko kwitły ....
marzena 23:21, 05 lut 2012

Ania, ale szklarnia profesjonalna! no, niesamowita jesteś w swoim działaniu
AgnieszkaBK 23:28, 05 lut 2012

Szklarnia rewelacyjna