Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Haneczka 00:17, 26 maj 2012

Hosty i powojniki rewelacyjne!
monteverde 00:41, 26 maj 2012

Masz Aniu rację to żuraweczka Stoplight jest do tej mojej podobna
marzena 01:02, 26 maj 2012

Ania, świetna fotę z dachu zrobiłaś ! no, jest co robić w tak duzym ogrodzie...wiem cos o tym
Celina 07:23, 26 maj 2012

Cześć Aniu posiedziałam na dachu ,pooglądałam widoki!
Ewa 08:25, 26 maj 2012

Aniu wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta !!!!
Bogdzia 11:01, 26 maj 2012

Też byłam na dachu . Od razu ma się pojęcie jak to wszystko wygląda. Miłego dnia Aniu.
bajsza 11:42, 26 maj 2012

Dzięki za wyjaśnienie, masz rację one się nie pną tylko zwisają/truskawki/, hi, hi ale to takie niemęskie, nie chciałam, żeby wpadły w kompleksy a tak jak się je dowartosciowuje dają szybciej owoce. Grunt to odpowiednia motywacja. Zawsze starałam się unikać słowa "zwisa" a i tak co miało zejść na dziady zeszło Dzięki raz jeszcze. Miłego dnia
Mala_Mi 12:27, 26 maj 2012

monteverde napisał(a)
Ania gdzie te pomidory? obejrzałam hosty, powojniki , Twoje wyczyny dachowe, a pomidorów nietktóra strona? jak nazywa się ta z kogucikiem hosta? ta miniaturowa to chyba Stilleto, mam ja ale Twoja jakby większa?

Strona 536 - pomidory
Nazwy kogucikwej hoisty nie znam..kupowana na bazarku....
Małe to Stilleto...one są małę tylko trochę poszły w szerz.....
Mala_Mi 13:50, 26 maj 2012

Martek napisał(a)

Wlazłam dziś na dach.. by zrobić fotę ile mam trawnika do zrobienia i od razu odpowiedż Marcie..dlaczego nie będę machać łopatą by przygotować ziemie..... wolę gryźć i wypalać..

Ale zobacz ile ty jeszcze cudów tu możesz narobić
No akurat,że na dach wlazłaś to mnie nie dziwi ja wchodziłam opalać się na wieżowiec ))
Ania jeśli nic nie zaatakowało róż i jak piszesz to są nowe róże ,może były pędzone nie wytrzymują takich upałów i omdlewają mimo ,że mają wodę .
Czy one wstają po upałach ???
Pięny widok z dachu i wszystkie zdjęcia zgarnięte oczami po drodze

Liczyłam, że jednak przyjmiesz fuchę ......
Aby wleżć na mój dach to trzeba się dosłownie przezczołgac pomiędzy więźbą, a instalacjami z ogrzewania , wody i czego się da.... w wełnie mineralnej.... nawet na przysłowiowego czworaka cieżko sie zmieścić... wyjście przez okno dachwe to już mały pikuś.. Z dachu ten kawałek wygląda na malutki
Ja się nie opalałam i się nie opalam, bo dłuzej niż 10 minut w jednym miejscu nie usiedzę... chyba ze nad wodą..a raczej w wodzie Tato mówił, że mam owsiki w tyłku.... i się zostało do dziś...

NIestety róże po upałach nie wstają i to mnie martwi... trudno....teraz coś mi zżera tulipanowca...
Karczownik przeniósł siepod boróki..moje pięken borówki.... naczailiśmy drania...dziś dostał karmę na nornice...nic innego nie mam na poczęstunek. W poniedziałek rąbiemy ten stary wypalony trawnik.... potem będziemy czaiś gdzie drań te swoje płaskie kopce wystawia.. Teraz trudno dojść która dziura bo .... tam jest ser szwajcarski.....
Tulipanowca znów coś dopadło...znów liście mu skręca .....
Pojawił się przędziorek...
Ja już nic nie robię..niech zadbam o to co mam..to też będzei sukces.....
Mala_Mi 13:51, 26 maj 2012

hanka_andrus napisał(a)
Hosta z kogucikiem cudowna! A mak.10lat tępił mój małżonek mojego ,aż wytępił.Ale u sąsiadki pod oknem rośnie,chyba się zaczaję na nasiona.

Mogę uzbierać z mojego..ale chyba szybszy efekt jak siepodzieli kępę..... Przynajmniej tak pisze prz y wschodznich makach