Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

monteverde 02:38, 15 cze 2012

asc napisał(a)
Wróciłam niedawno i sorki, że milczę.... i sorki, że nie odpowiem każdej z osobna.......
M szukał sówek.. i niestety tak sie pochowały, ze nie wypatrzył...
Za to ja miałam możliwosć obserwacji gniazda z bocianami od góry..... aparat miaął mtylko taki kamera idioten.... siąpił deszcz, wiec jakość słaba...
Najpierw był jeden rodzic ..powiedzmy Tato i pilnował trójki maluszków w gnieździe... na jednej nodze...

Teraz w tym momencie gapa jestem (i nie ostatni raz) bo wyłączyłam aparat...... i nie uwieczniłam lotu bociana a góry........ przyleciała bociania Mama i pokazuje zakupy tacie...... Cała rodzina w komplecie. Cyk foto i drugi błąd..wyłaczyłam aparat.....jak tato dolatywał.... grrrrrrrr

Na szczęście włączyłąm spowrotem....by złapać odlatujacego bociana..patrzę, a Mama karmi młode tym zielonym... bo raczej do całowania nie dała królewicza....

Dzieci nakarmione.... czekamy na tatę.....

piękne zdjęcia Aniu, sowy też
Mala_Mi 09:09, 15 cze 2012

Martek napisał(a)
Teraz słyszę jak wrzeszczą kuny,widziałam nie raz z bliska,ale nigdy nie mam wtedy aparatu.Z okna za nim zrobić takiej to już patrzeć jak jej d...a goni łapy i nie ma możliwości złapać w kadr

Kuna przy chałupie to nic dobrego W Bieszczadach ładniej napisć, że byłam turystycznie....
zbigniew_gazda 09:26, 15 cze 2012

Aniu - zdjęcia bocianów - rewelacja !!! A kuny koło domu - to wielkie niebezpieczeństwo że wlezą na strych.
ell 10:00, 15 cze 2012

asc napisał(a)

Skrzyczałam ogrodowe, przeniosłąm je w mniej relrezentacyjne miejsce za karę, że wymarzają.....
i jeden krzak sięzrehabilitował..ma pąki..i zastanawiam sietylko jakim cudem jak to to wymarzło do ziemi????

U mnie to samo - wymarzły do ziemi,a pąków na prawdę dużo - dziwaczne! Ale dla nas fajnie

Ale tylko na jednym krzaku

Za to zapomniałam pokazać moją sałatę giganta..... karbowane słątki jeszcze większe..tylko ju na nich przyszedł kres...zaczynają iść w pąki......szybka akcja jedzenia....póki zjadliwe... na tempo jak z czipsami..... moja noga do porównania... w butkach ogrodowych..

Moje hortensje też się wystraszyły, bo miały na kompostowniku wylądować i na nowych przyrostach mają kwiaty - tak jak u Ciobie.

A co do sałaty - to nie cygań - Ty poprostu małe stópki masz i tyle.

Fajnie wufrowana.

Wracam czytać dalej. Jeszcze 10 str. przede mną.
ell 11:41, 15 cze 2012

asc napisał(a)
Moje wczorajsze zakupy.... tyle udało się wstawić do malutkiej osobówki... nie liczę zakupów spozywczych i rzeczy do pracy..... po ułożeniu okazało się, ze jeszcze jedna doniczusia by weszła...ale padało i nie chciało mi się wracać Rano M pędzi do pracy...na ostatniachwilę...otwiera auto..a tu takie akuku..... nie dość że spóźniony, to zapakowane auto...musiałbiedak t orozłądować... problem w tym jak to wyjąć by nie połamać...bo awantura rodzinna gotowa...
To najwyższe to hortensja Starbrust za 20 zł.

Przganiał kocioł garnkowi, a sam ......... widzę, że nadal rozciągasz ogród w szerz i wzdłuż
monteverde 11:54, 15 cze 2012

No Aniu piękne zakupy szczególnie hortensja drzewiasta Hayes Starburst posadź ją w żyzną glebę o odczynie kwaśnym jest piękna ale i droga miałam ją kupić ale chcieli ponad 60 zł także Twój zakup b. udany
Bogdzia 12:28, 15 cze 2012

Przyszłam znów spojrzec na ptaszyska. Piękne . Miłego dnia.
abiko 12:34, 15 cze 2012

Ela a widzisz jaką ma Ania ładną skalnicę
ell 12:46, 15 cze 2012

Widzę, widzę - chyba taka sama jak Twoja.
Mala_Mi 17:15, 15 cze 2012

ell napisał(a)
Widzę, widzę - chyba taka sama jak Twoja.

Mam jedna skalnice..jest ślicznma i dlatego dokupiłam jeszcze dwie, aby stworzyć większą grupę.... większe - ładniejsze..