Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Konstancja30 19:56, 06 sie 2012

asc napisał(a)

no tak ... ogród jest i będzie ... tylko teraz z tego co pamiętam obowiązuje system szóstkowy )) ... a to trąca matmą ... wiesz czym jest matma dla mego zdrowia )))

Ciebie i Adasia system szóstkowy nie obowiązuje.......... wiesz dlaczego

niooooo .... )))))

i jeszcze ... rycerzy dwóch ...

TAKICH TRZECH JAK NAS DWÓCH NIE MA ANI JEDNEGO !!!
Mala_Mi 20:00, 06 sie 2012

Iza... matmą zaleciało.. dwóch jak trzech i ani jednego........
Konstancja30 20:02, 06 sie 2012

wiesz ile razy było "backspace" zanim wpisałam poprawną wersję ... ufff... aż mi kropelki potu na czole się pojawiły
MarekW 21:27, 06 sie 2012

Jeżówki to ja jeszcze zabiorę i tutaj dziękuję jeszcze raz za wspaniałą atmosferę jaką Aniu nam zgotowałaś. Dopiero dobrnąłem do końca wątku o spotkaniu aż 2 dni mi to zajęło ale czytanie i oglądanie zdęć to sama przyjemność. Dzięki też za wskazówki powyżej, ja też tak zrobię - będę sadził co się trafi, a potem przeprowadzka jak nie będzie pasować dla mnie rewelacyjna metoda na rabaty choć trochę podobne do twoich.
Mala_Mi 22:11, 06 sie 2012

MarekW napisał(a)
Jeżówki to ja jeszcze zabiorę i tutaj dziękuję jeszcze raz za wspaniałą atmosferę jaką Aniu nam zgotowałaś. Dopiero dobrnąłem do końca wątku o spotkaniu aż 2 dni mi to zajęło ale czytanie i oglądanie zdęć to sama przyjemność. Dzięki też za wskazówki powyżej, ja też tak zrobię - będę sadził co się trafi, a potem przeprowadzka jak nie będzie pasować dla mnie rewelacyjna metoda na rabaty choć trochę podobne do twoich.

Już mi główka pracuje co ci sie przyda do Twego ogrodu Trzeba mieć co przesadzać....

Sadzonkę Anabelki chesz???? jeszcze mała.. ale jest Mogę ci naprodukowac ich wiecej do przyszłego roku..... mają wadę trzeba je trzymać podwiązane... ale są śliczne...
MarekW 22:23, 06 sie 2012

anabelki mam trzy
MarekW 22:24, 06 sie 2012

Od Ciebie to piszę się na jeżówki i naparstnice te co nikt nie chciał
ola 22:30, 06 sie 2012

Droga Aniu, na forum aż huczy od wspaniałego spotkania jakie zorganizowałaś u siebie. Przyznaję ze wstydem ,że jestem tu chyba pierwszy raz (nie wiem jak mogłam przeoczyć tak pięęękny ogród).
Jesteś niesamowita, a cały ten raj który stworzyłaś powalił mnie na kolana. Mój teść pochodzi z Bratkowic i nie gęściej jak raz na 3 lata zajeżdżamy w tamte strony. Pomyślę ciepło o Tobie gdy będziemy w tych okolicach. Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję tak wspaniałego ogrodu i cudownego przyjęcia (aż tylu) ogrodowiczan.
Richie 22:45, 06 sie 2012

Aniu trochę Ci odpowiem na pytanie u mnie. Rzeczywiście można było trochę popracować przy jałowcu bo była do tego okazja. Jak będziesz cięła to najpierw ze środka po jednej gałązce tak aby pozostałe się mijały i były na różnych wysokościach a przy okazji oglądaj ze wszystkich stron i bez pośpiechu. Lepiej coś zostawić nawet na drugi dzień bo wtedy można zrobić korektę niż wyciąć za dużo. Gałązki wyczyść z igieł a końce lekko przytnij na chmurki a jak się rozchodzą to je okręć drucikiem, który za rok trzeba poluznić . Dasz radę, życzę powodzenia.
Konstancja30 23:00, 06 sie 2012

MarekW napisał(a)
Od Ciebie to piszę się na jeżówki i naparstnice te co nikt nie chciał

nie wiem jak jeżówki ale naparstnice od Ani u mnie urosły gigantyczne ... czekam na przyszłoroczne kwitnienie ... nawet dla samych liści warto je chcieć ...