Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Mala_Mi 19:28, 07 sie 2012

MarekW napisał(a)
Od Ciebie to piszę się na jeżówki i naparstnice te co nikt nie chciał

Tyle naparstnic to i Ty nie chesz
Mala_Mi 19:29, 07 sie 2012

ola napisał(a)
Droga Aniu, na forum aż huczy od wspaniałego spotkania jakie zorganizowałaś u siebie. Przyznaję ze wstydem ,że jestem tu chyba pierwszy raz (nie wiem jak mogłam przeoczyć tak pięęękny ogród).
Jesteś niesamowita, a cały ten raj który stworzyłaś powalił mnie na kolana. Mój teść pochodzi z Bratkowic i nie gęściej jak raz na 3 lata zajeżdżamy w tamte strony. Pomyślę ciepło o Tobie gdy będziemy w tych okolicach. Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję tak wspaniałego ogrodu i cudownego przyjęcia (aż tylu) ogrodowiczan.

Olu, Bratkowice to prawie Rzeszów i do mnie nie tak daleko.... Zapraszam na kawkę
Mala_Mi 19:31, 07 sie 2012

Richie napisał(a)
Aniu trochę Ci odpowiem na pytanie u mnie. Rzeczywiście można było trochę popracować przy jałowcu bo była do tego okazja. Jak będziesz cięła to najpierw ze środka po jednej gałązce tak aby pozostałe się mijały i były na różnych wysokościach a przy okazji oglądaj ze wszystkich stron i bez pośpiechu. Lepiej coś zostawić nawet na drugi dzień bo wtedy można zrobić korektę niż wyciąć za dużo. Gałązki wyczyść z igieł a końce lekko przytnij na chmurki a jak się rozchodzą to je okręć drucikiem, który za rok trzeba poluznić . Dasz radę, życzę powodzenia.

Przyjechaliście w gości, a nie do pracy, ale z wiedzy i wskaówek mogłąm skorzystac, tylko to było tak szybko ...za szybko, za krótko..... dzięki za wskazówki,,, spróbuję powalczyć wiosną, bo teraz to już chyba nie pora.
bociek 19:32, 07 sie 2012

Ania, czola chyle Kobieto za Twoj trud Ogladalam fotki i az mnie skrecalo, zobaczyc na zywca Ciebie zamiatajaca dno oczka to jest cos!!!! Aj laf ju za to moczenie gaci z miotla, ze o tancu z donica nie wspomne
Mala_Mi 19:32, 07 sie 2012

Konstancja30 napisał(a)

Od Ciebie to piszę się na jeżówki i naparstnice te co nikt nie chciał

nie wiem jak jeżówki ale naparstnice od Ani u mnie urosły gigantyczne ... czekam na przyszłoroczne kwitnienie ... nawet dla samych liści warto je chcieć ...

Iza, u Ciebie też rośnie wszystko jak na drożdżach I takie wszystko zdrowiótkie..... aż mi wstyd, że moje takie poczochrane...... ale u Ciebie w jakość, a u mnie w ilość... średnia dobra
Upsss znów matmą zaleciało
Mala_Mi 20:03, 07 sie 2012

bociek napisał(a)
Ania, czola chyle Kobieto za Twoj trud Ogladalam fotki i az mnie skrecalo, zobaczyc na zywca Ciebie zamiatajaca dno oczka to jest cos!!!! Aj laf ju za to moczenie gaci z miotla, ze o tancu z donica nie wspomne

Bociek... za twe teksty też Aj laf ju
Basia_1987 23:30, 07 sie 2012

Jestem pod wrażeniem aboretum- jak ostatnio tam była nie było tyle tych ozdób wilkinowych ........kurde żałuje mogłam z Wami jechać
Matka 23:37, 07 sie 2012

A ja, choć mnie nie było, też się piszę na ' to co nikt nie chciał ' i na to co jeszcze możesz 'naprodukować'

A tak a'propos Twoje tarwy to drożdżami akrmisz?ile one mają?no takie wielgachy, ze aż strachcuda, marzenie moje...
Martek 00:12, 08 sie 2012

Udało mi się zdobyć te Anine naparstnice ciekawa jestem jakie będą Dzięki Ania
AgnieszkaBK 00:22, 08 sie 2012

Pisałam już wczoraj na wątku spotkaniowym, a tu się powtórzę..... super spotkanie , przepiękny ogród, wspaniali ludzie Aniu, Twój ogród jest piękny, wypielęgnowany i niepowtarzalny. Podziwiam wszystko Pozdrawiam