Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Martek 22:49, 15 wrz 2012

Pozdrów Aniu męża
MarekW 22:54, 15 wrz 2012

Nie martw się będzie dobrze
andziulka 23:29, 15 wrz 2012

Aniu, Twój ogród jest piękny o każdej porze dnia, w dzień i w nocy. Przytul ode mnie Miśka. Widzę, że ma się dobrze
an_tre 23:39, 15 wrz 2012

Aniu napatrzyłam się na twoje nasadzenia cebulowych, masz ich całe łany, piękne widoki i nawet w trawniku masz kompozycje szkoda, że mi wymarzły prawie wszystkie krokusy i =żonkile, z tulipanami jest lepiej
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Mala_Mi 00:25, 16 wrz 2012

Martek napisał(a)
Ale będzie kropka nad " i " na tej części .Ja sobie odpuściłam wrzosy,może jak będzie jakiś zakątek bez którego nie da rady bez nich to się przełamie .Na razie mi wymarzały mam dosłownie zostawione dwie sztuki .Muszę się zastanowić nad jakimi cebulkami ,żeby wcześniej coś mnie wprowadzało w wiosenny nastrój.
Ale mnie się podoba cebulica i przebiśniegi pełne ??? Krokusy też u ciebie zobaczyłam zupełnie inne niż widziałam na "Dzień Babci" Pomyślę może się zarażę

Ciężka ta cała praca Aniu,ale człowiek jak się zmęczy to wie,że żyje

Krokusy koniecznie... pod krzewy lisciaste poupychaj A cebulic sam sięlądnie rozsiewa.. niestety jeden warunek... nie można zruszać ziemi i pielić..... Ale tam gdzie nigdy nie zdąże zrobić porządków to piękne łany się robią...... dla Ciebie
Chyba to też cebulica.... tylko taka mniejsza.. ale to kwitnie na początku kwitenia i w stosunku do krokusów ma 2 tygodnie opóżnienia... na kartce pisze Chindoksia.. ale już nie mam ochoty pytać wujka Googla czy t oto samo....... mam jeszcze kupę roboty.....

Mala_Mi 00:31, 16 wrz 2012

Martek... a teraz na 100% śnieżnica dla Ciebie
Mala_Mi 00:34, 16 wrz 2012

Anuśki komplemenciary.........
monteverde 01:10, 16 wrz 2012

Aniu jeden i drugi to śnieżnik pozdrawiam na 100%
monteverde 01:14, 16 wrz 2012

asc napisał(a)
A ja z M powiększałam... plac pod wrzosowisko....... pasuje keidy posadzić moje zakupione dobro.. itak poszerzaliśmy, poszerazaliśmy...... i wrzosów mam zdecydowanie za mało...... Wyznaczyliśmy też placyk pod ustawienie karmników.. i powolutku bedziemy teraz urabiać grządkę.......... może do zimy zdążymy........... i placyk może zdązymy. Dla podniesienia motywacji zdarliśmy darń z trawy i teraz mus coś z tm zrobic.. bo wygląda okropnie.. misiek sieco prawda cieszy, ale dla psa nie bedę trzymać takiej baby jagi.....
Najpierw moje kaloszki i rezanie kancika......

Część wybrane.. ale linia ...... nie tylko mi się nie podba.. M stwierdził, że jest do niczego i nastąpiło nowe wyznaczanie linii...... (efektu końcowego nie ma bo już było full ciemno)

Misek mówi, pańcia poszerz bo za wąsko I poszerzylismy.....

Kończenie już w ciemnościach zupełnych...

Dobre, dobre, a Misiek ma niekiepski wzrok

Mala_Mi 02:38, 16 wrz 2012

Anuś, mój Misiek to budowlaniec pełną gębą..... jak w poprzednim miejscu zamieszkania robili obwodnicę naszej miesciny, tocodzinnie biegał na odbiór robót..... kilka kilometrów dzień w dzień..... a teraz nadzoruje pracę naszej ulicy..... od chyba maja lub czerwca.... tyle, że tu daleko nie musi chodzić, bo tempo prac ..... tak by się nie narobić...... wiec i nie ma czego kontrolować
Taki ogródek i grządka to dla mojego chłopaka to bułka z masłem.. na jedne gryz.... Ale kontrola musi być