Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Pszczelarnia 15:15, 21 maj 2012

Ireno, ale Ty jesteś kobitka "niczego sobie". Jak z najlepszych włoskich filmów - Diva.
Milka 16:32, 21 maj 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Znowu sobie pooglądałam Twoje włości. Kwitnie wszystko na potęgę. A ta roslina co nazwy nie pamiętasz a zakwitnie to moim zdaniem tawułka czyli astilbe, ale jaka odmiana to się okaże gdy zakwitnie. Też mam ich kilka - bardzo są piękne. I strasznie wam wszystkim zazdroszczę tych spotkań, oglądania na żywo tych wspaniałych ogrodów, plotkowania i w ogóle! Tak bym chciała kiedyś na takie spotkanie trafić

jak każdy ogrodnik, doceniam pochwały roślinka już rozszyfrowana, więc zapisuje w kajecie

Agatka, masz najbliżej na Święto róż, może ci się uda, tam będzie sporo ludzi i kolejny piękny ogród do zwiedzania, ale chyba tylko samolotem, bo tak to masz kawał drogi

i trenowanie z aparatem cd.

kwitnie trawa na skalniaku, biedna, bo piesek nieustannie się na niej mości i wygryza pęki, ale cóż robić

trawa w lasku i wszędzie, gdzie mogłam powciskałam paprocie
Milka 16:36, 21 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)

Prasuje krochmaloną pościel i uważam to za zboczenie ale tak kocham naturalną urodę płótna, że poświęcam się aż tak ... Dla równowagi wielu innych rzeczy nie prasuję czym doprowadzam małża do rozpaczy na tyle skutecznej, że koszule prasuje jak pokojówka królowej ...

Irenka babcią jesteś ponad wszelkie stereotypy babciowe ... Czekam teraz na udoskonaloną edycję wyborów córki ... Matki ... I babcie ... A stereotypy najwyższa pora zmienić

Kochane ja też jak to Bociek pisze nie cierpię organicznie prasownia, zatem:
1. Pościel musi być bezwzględnie wymaglowana - idzie do magla !!! ja tylko piore i krochmalę w pralce
2. Dla siebie kupuję bluzki, ktore nie wymagają prasownia lub wystarczy im 5 sek przejechanie żelazkiem
3. Koszule małża prasuje P. Zosia (kocham panią za to ) nawet pod groźba niewykonania wszelkich innych czynności domowych, wie że koszule M sa priorytetem!!! Pod groźbą niewypłacalności
4. Ciuchy córki (już nie pieluchy) prasuje córka, ktora stosuje zasade nr 2

twoja zasada nr 2 idealnie w moim guście, bardzo praktyczna
a p. Zosię, też bym kochała

mój kokornak podjadany przez mszyce jednak rusza, ale myslałam, że on szybciej rośnie, w takim tempie, kiedy ja się doczekam kwiatów, o ile doczekam

hortensja już widoczna, ale też mimo nawożenia nie jest zbyt wypasiona
Milka 16:39, 21 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)

mg size=640x359]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/14/149984/original.jpg[/img]

Maju
cieszyłam się bardzo, że mogłam tam być było cudownie poznać wszystkich i zwiedzić Bożenki niepowtarzalny ogród

Kurde balans ale kwitna RH. A te kwitnące orliki to przecieź nie ze spotkania Bogdzi?????

kwitną i żyją, tylko pan kret tam za bardzo buszuje
a kwitnące orliki nakopała mi sąsiadka; i posadziłam juz te od Karoliny, też z kwiatami
jotka 16:42, 21 maj 2012

Irenko, ja na kwitnienie swojego kokornaka czekałam latami... A jak już dojrzał, to niechcący zrobiłam mu sekatorem kuku, robiąc porządki w jego okolicy

Uważaj na swojego
Milka 16:48, 21 maj 2012

Ojej, a toś mnie zmartwiła, latami czekać, no w takim razie pilnuję i czekam
szkoda twojego; widzę, że u ciebie zamiast glicynii jest kiwi, czy nie odbiła po cięciu?
Milka 16:48, 21 maj 2012

andziulka napisał(a)
Zjęcia nowym aparatem Gratuluję udanego zakupu. Fajny nowy awatarek, teraz wszyscy wiedzą, że masz 3 pieski

tak, teraz nie ma pomyłki, co do mojego stanu posiadania
a aparat Andziula zarekwirowałam synusiowi, no ale jakos musze go wynagrodzic finansowo, bo sam teraz nie ma

i moja rabata żurawkowo - trawiasto - piwoniowa; ta piwonia Sorbet w ubiegłym roku była dorodna, a w tym jakaś mizerota, chyba też podmroziło jak wyłąziła z ziemi
tu posadziłam sporo żurawek, nie pamietam ile, tak byłam skupiona na nocnym prawie sadzeniu

a to, która mnie zaskoczyła, nowa piwonia drzewiasta; taki byle jaki pokurcz gdzies upchałam i są liście

Mala_Mi 16:59, 21 maj 2012

Fajniast jest z tymi rh...widac kawał ogrodu
Milka 17:06, 21 maj 2012

KasiaWB napisał(a)
Widziałam całą relację ze spotkania i widać namacalnie, że było super chociaż ja to wiedziałam, że tak właśnie będzie )
Irenko, przepięknie wyglądałaś, a w tą babcię to bym w życiu nie uwierzyła gdybyś sama nie powiedziała
Ogród pięknieje, a zdjęcia super
Pozdrowionka

ach, naprawdę było super; a całą powrotną drogę, to już tylko o pysznościach, które u Bożenki zostały myślałam!! trzeba się było mi nie wstydzić i zabrać ciut tego
Co do spotkania, to byłam jak na haju, tyle wrażeń, wspaniali gospodarze, ogród i my ogrodomaniacy

moje fiolety i biele niedługo bujną

tu białe

i kolejna piwonia, biała, w tym roku jest olbrzymia

i nowa rabatka, powoli się zapełnia
Milka 17:19, 21 maj 2012

asc napisał(a)
Fajniast jest z tymi rh...widac kawał ogrodu

, a jak urosną jak u Bożenki, to dopiero efekt będzie...tylko za 10 lat!!!
nie mogę sfocić całego ogrodu, tylko albo jedna strona, albo druga, musiałabym na dźwigu zrobić, może się jakiś napatoczy; raz miałam takie szczęście, to znowu z instrukcją byłam na bakier i nici z foto