Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Milka 12:32, 26 lip 2012

dajana napisał(a)

i aktualne zadanie- wyzwanie, nie mam pomysłu; powiększona, podwyższona rabata, zostają hosty, może dosadzę jedną do szpaleru i co dalej; czy dać kuli jałowcowe 4 i bluszcz od wew, strony gazonów, aby je obrósł, a do środka gazonów jednoroczne kwiaty? czy trawy jak były planowane, ale chyba zimą przemarzną
chciałam to pokazać porównawczo, ale z wiadomych względów daję stan aktualny; koło Susan wkoło pójdą dalej żurawki; powoli bidula odbija

proszę o rady, pliss
takie szare gazony wybrałam, bo jakos kolorowe mi nie pasowały do całości mojego bałaganu

i to ta rabata, cholera, jak zwykle taczka, jakaś z duszą, wędruje wszędzie tam, gdzie focę!

Irenko a gdybys te gazony obłozyła kamieniem z zewnątrz ? Mysle ze murek oporowy zyskałby nowa szate i to całkiem sliczna U mnie tez musi powstac taki mur oporowy, nawet mam zapisany w projekcie Jestem przed decyzją z czego. Przeliczę co korzystniejsze cenowo i do dzieła Byc moze takie gazony równiez będe zmuszona zakupic i tak własnie pomyslałam przykleic betonem kamien ,w srodku zas posadzic zwisajace rosliny .tak aby kamien był widfoczny .

Dajano, to tez dobry pomysł, chociaż dośc pracochłonny; na plus przemawia to, że mamy pełno różnej wielkości otoczaków, więc zamiast mi zalegać, mogą być wykorzystane; powiem dziś M. o tej propozycji, zobaczymy, może zechce te gazony oblepić nimi, gdyby nie chciał, to będę główkowac z nasadzeniem; czasami takie wybory mamy w swoich ogrodach, ale zawsze liczy się efekt końcowy; rośliny rosną szybko, a może od razu kupię większe egzemplarze; na pewno słucham wszystkich rad, mielę to w myślach i coś powstanie, pokaże oczywiście po dzięki kochana za rady i ściskam
Milka 12:42, 26 lip 2012

Wszystkim Annom, w dniu ich świeta życzę samych serdeczności

Konstancja30 12:47, 26 lip 2012

Irenko podrzuć linka ... dwa lata temu wiernie śledziłam ... ciekawa jestem czy to nowa seria czy to samo
Milka 12:57, 26 lip 2012

Iza, ja to oglądam w tv; jest to nowa seria, jeszcze ciekawsza stmtąd czerpię inspirację
Tess 12:59, 26 lip 2012

Irenko, widziałam Twój wpis w wiadomym wątku (taki Szelok-holms ze mnie) i strasznie się cieszę
Zajrzyj do mnie
Milka 12:59, 26 lip 2012

Byłam
Tess 13:03, 26 lip 2012

Własnie widziałam Ja byłam u Ciebie, a Ty u mnie
Ściskam, buziole ogrodowiskowe ślę i wracam do roboty
Milka 13:04, 26 lip 2012

Ja też zamiast pracować, buszujeę
AgnieszkaBK 13:20, 26 lip 2012

Irenko, czytam cały czas rozważania na temat Twoich gazonów..... przyznam, że Ciebie rozumiem. Nie zawsze możemy przeznaczyć tyle pieniędzy ile byśmy chcieli w nasze pomysły ogrodowe. Czasem trzeba pójść na kompromis. Z tymi gazonami jest tak jak z domem w budowie.... jedni ludzie budują ładny dom, a zepsują go złym wykończeniem , a inni budują skromny, ale wykańczają go w gustowny , niekoniecznie drogi sposób i staje się piękny. To jest dopiero "fundament" nowej rabaty i wiem, że dzięki Twoim pomysłom powstanie tu uroczy zakątek Już czekam i kibicuję
Evchen 13:26, 26 lip 2012

Dzień dobry Irenko
pospacerowałam sobie dzisiaj po Twoim ogrodzie podobają mi się Twoje zakątki i wędrująca taczka
Jeśli chodzi o gazony - myślałaś może o różach okrywowych? Np. takich:
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/320-roze-okrywowe/photos