Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Evchen 15:18, 26 lip 2012

irena_milek napisał(a)

Irenko, nawet nie wiesz jak ja bym chciała takie "skromne" progi Śliczne duże drzewka, fajne pomysły i Twój entuzjazm = sukces murowany, a raczej winnam rzec: Zielony Sukces Doczytałam też o powodzi - tym bardziej chylę czoła!... no i nie ukrywam, że ujęłaś mnie historią pieska ..

Ach, gdybyś te róże jeszcze z lawendą połączyła i w tej biało-fioletowej gęstwinie jakąś kulkę Zieloną utopiła - byłoby romantycznie... Oprócz kulki można tam postawić jakąś dekorację - gipsową jeśli lubisz
Albo taczkę...

Buziole

ha, ha, wiesz, ta taczka mnie prześladuje, M, mówi, że tylko taczka na pozycji nr 1, śmieję się, ale tak jest; i znowu fajne pomysły mam figurkę, amorka po przejściach, chwilowo stoi pod winogronami i może jego tu przeniosę i zrobimy fontannę, będzie sikał na okrągło
to już mi sie jakiś zarys klaruje, biel i fiolet, ociupina różu, amor, okrywowe, do lawend kaskadowe fioletowo-białe jednoroczne, wzdłuz całej rabaty dużo cebul tulipana, wiosną będzie łądnoie i potem takie rośliny co całe lato do września będą kwitnąc i oczywiście coś stale zielonego co będzie szczelnie okrywac gazony, a jak troszkę szarości nosa wychyli, to może i dobrze
właśnie, gazony do powodzi to pikuś! a sunia jest cudownym psem, warto było ja ratować; teraz z niej arystokratka, tylko na wyrkach i poduchach by leżała, bo na ziemi za twardo

O matko Irenko, jesteś szybsza niż błyskawica! Powoli, powoli, bo nie złapię oddechu za Tobą! Ale widzę, że Ci się pomysł spodobał - ja też tak mam, że jak złapię "bakcyla" to zaraz bym się zabierała do dzieła!... Gorzej jest jak bakcyl łapie mnie
Slicznie będzie, szarości pięknie się komponują z bielą! Tylko co Ty z tą taczką zrobisz? W sumie też szara ... pasuje jak ulał
A z tyłu masz tarasik? jakieś miejsce do siedzenia?... To tym bardziej taka burza kwiatów będzie cudna! Latarenki ze świeczuszkami postawisz... .... byle by tylko Aniołek ich siurkaniem nie zgasił
Milka 15:25, 26 lip 2012

ha, ha ale by musiał mieć zasięg z tym sikaniem!!
tak, tam jest duży taras ze stołem i krzesłami, taka pergola, a po prawej stronie pergoli alejka z liliami, winobluszczami, paprociami i funkiami, powojnikami i ...ławka medytacji, niby w ogrodzie a w izolacji
tu na rabacie burza kwiatów i zrobię nawiązanie na prawą stronę, czyli wywalę lilie, jakoś za wysoko rosną i przeszkadzają w przejsćiu, czyli ogólny zamysł, całość otoczyć podobną w tonacji kolorystyką
gzyby nie to, ze w pracy już bym latała po centrach, ale,,dwa dziś po pracy zaliczę
Tess 15:28, 26 lip 2012

Irenko, wróć do instrukcji obsługi róż, bardzo proszę, bo nic ale to absolutnie nic nie kumam
I nie tylko ja
AgnieszkaBK 15:35, 26 lip 2012

Tess napisał(a)
Irenko, wróć do instrukcji obsługi róż, bardzo proszę, bo nic ale to absolutnie nic nie kumam
I nie tylko ja

Ja też
marzena 15:37, 26 lip 2012

Irenko, ja też w tej sprawie - przycinania róż... przeczytałam uważnie instrukcję... i wychodzi na to, że zostawiam część łodygi z 5 listkami a potem też to obcinam ...czy tak to miało być ?
no, napisz...
Tess 15:43, 26 lip 2012

O, po cichu się czyta? Śladu nie zostawiając

Odszczekuję ślad został
Milka 16:05, 26 lip 2012

Tereniu, Agnieszko i Marzenko, jeszcze raz napisałam u Agnieszki, może teraz czytelniej będzie?
kaisog1 20:26, 26 lip 2012

Irenko ale propozycji Ci się napatoczyło Ale faktycznie jak piszesz, że tam słońce tyle czasu to może warto iść w róże, lawendy, kule.... taka angielszczyzna

Bogdzia 21:14, 26 lip 2012

Ale ta Gośka zdolna dziewczyna.Takie piękne obrazki robi a wiem że jeszcze piękniejsze potrafi. Ja Ci nic nie doradzę bo się nie znam na tym ale wszystko wyczytałam. Pozdrówka.
majkel0326 21:21, 26 lip 2012

Irenko,trochę mnie u Ciebie nie było,a tu się dzieje! Bardzo podoba mi się podwyższona rabata z gazonami,ciekawa jestem końcowego efektu.Uśmiałam się z taczki wędrowniczki pozdrawiam Cię serdecznie