Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miało być inaczej

Miało być inaczej

Gardenarium 08:39, 02 mar 2012

U mnie nie-glina i też mokro na trawniku. Po prostu ziemia nie odmarzła i nie ma jak woda wsiąknąć. Ale to z dnia na dzień się poprawi.

Instagram Ogrodowiska
AgnieszkaBK 08:41, 02 mar 2012

asc napisał(a)
Napatrzyłam się na podusie i śniły mi się kwiatki...tylko ciemno fioletowe......

Wiesz Aniu, mi ostatnio często śni się ogród... kwiaty .... zakupy.... ale to może dobrze, jak przed snem myśli się o czymś przyjemnym..... to i sny są przyjemne A te ciemnofioletowe, to jakie?
AgnieszkaBK 08:45, 02 mar 2012

Gardenarium napisał(a)
U mnie nie-glina i też mokro na trawniku. Po prostu ziemia nie odmarzła i nie ma jak woda wsiąknąć. Ale to z dnia na dzień się poprawi.

Oj żeby jak najszybciej...dla mnie chyba właśnie taki przedwiośnie jest najgorszą porą roku.... wystawia cierpliwość na próbę...
Mala_Mi 08:48, 02 mar 2012

AgnieszkaBK napisał(a)

Napatrzyłam się na podusie i śniły mi się kwiatki...tylko ciemno fioletowe......

Wiesz Aniu, mi ostatnio często śni się ogród... kwiaty .... zakupy.... ale to może dobrze, jak przed snem myśli się o czymś przyjemnym..... to i sny są przyjemne A te ciemnofioletowe, to jakie?

Ładne Naoglądałam sie cebulek w sklepie, potem na ogrodowisku i ....... kolorowe sny
AgnieszkaBK 09:12, 02 mar 2012

asc napisał(a)

Ładne Naoglądałam sie cebulek w sklepie, potem na ogrodowisku i ....... kolorowe sny

Staram się w miarę możliwości omijać TE sklepy .... jednak chcę dokupić trochę lilii...więc jak tam wejdę, to moja walka wewnętrzna może skończyć się porażką Na razie zdecydowałam się na trochę róż... ale to tylko kilka krzaków, w konkretnie zaplanowane miejsca ... muszę zrobić zamówienie
Celina 09:37, 02 mar 2012

Witaj Agnieszko.
Ja też się starałam omijać sklepy z... a teraz przestałam udawać ,że omijam ,bo zawsze i tak tam kończę.Moje lilie nowe już czekają
AgnieszkaBK 09:39, 02 mar 2012

Celinko, przynajmniej staram się walczyć, a że niejednokrotnie przegrywam... to już inna sprawa
Sebek 09:56, 02 mar 2012

AgnieszkaBK napisał(a)

Piękny ten barwinek variegatus

A to nie jest floks kanadyjski???? Tylko o pstrych liściach to jeszcze nie widziałam..... Agniezka....co to jest na tym zdjęciu, bo mnie bardzo intryguje ....

Tak Aniu to jest floks kanadyjski

A jednak
EPODLAS 10:25, 02 mar 2012

Agnieszko, dla mnie jak i dla ciebie przedwiośnie jest najtrudniejszą porą roku. Zimę lubię jak jest biała i lekko mroźna. Ale te krótkie dni, brak światła, dają się pod koniec zimy we znaki. No i jest tak szaro - buro. Z jaką radością witam pierwszą intensywną zieleń.
AgnieszkaBK 10:39, 02 mar 2012

Sebku, tak jak wcześniej wspominałam.... te dwie rośliny faktycznie mają podobne kwiatki i można się pomylić..... ale ja i tak podziwiam Twoją znajomość roślin... dodatkowo biorąc pod uwagę twój młody wiek
Bożenko, ja staram się teraz skupiać na planowaniu zmian na rabatach.... bo czasu już mało pozostało... w tym sezonie chcę trochę po porządkować nasadzenia... no i oczywiście coś tam dosadzić, ale muszę zostawić też w rezerwie, trochę sił i czasu na usuwanie skutków budowy