Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ania i róże i cała reszta :)

Ania i róże i cała reszta :)

AniaDS 19:55, 03 paź 2012

dajana napisał(a)

Cóz za pozyteczna informacja a ja mam tak posadzone dwa krzaczki,, natychmiast je przesadzę Dziękuję .

AniaDS 19:57, 03 paź 2012

Bea napisał(a)

Zamówiłam obie pewnie u "tego sprzedawcy ".

Zobaczymy jak z nimi będzie

Powinno byc dobrze, ten sezon nie daje mi dobrego osądu co do róż, wszystkie były mizerne, słabo kwitnące i słabo rosnace.
AniaDS 19:58, 03 paź 2012

Urszulla napisał(a)
Miło za Twoje odwiedzinki u mnie. Zachwycające róże u Ciebie i kaktus też kwitnie- trochę późno, a u mnie w tym roku w ogóle nie kwitł latem (miał 1 pączka, którego zjadły mszyce), a teraz w domu wypuścił znów 1 pączka. W zeszłym roku był obsypany kwiatami ale stał na parapecie trochę osłonięty od wiatru. W tym roku w ogrodzie mu nie służył chyba klimat

Mój kaktus zakwitł pierwszy raz od chyba 5 lat i kwitł dwukrotnie, najpierw chyba w kwietniu a teraz, stojąc na południowym balkonie wypuścił znów masę kwiatów, co mnie bardzo zaskoczyło.
AniaDS 20:00, 03 paź 2012

vita napisał(a)

W Lublinie pogoda też pokrzyżowała plany wycieczkowe, brzydko i mokro. Ale dla ogrodu dobrze i jeszcze przydałoby się. Mój nastrój po obejrzeniu róż poprawiony, czego i Tobie życzę.

Mój nastrój też poprawiony, bo przyszła spora paka z irysami i różami, doczekałam się w końcu Elbflorenz
AniaDS 20:05, 03 paź 2012

viva napisał(a)
Aniu, zaglądam do Ciebie i cieszą mnie Twoje różyczki i chciałabym wiedzieć co jest co jak nie podpiszesz i też nie chcę wiedzieć,..... bo przecież nie mogę w nieskończoność kupować róż, kiedyś trzeba powiedzieć sobie dość..... przyszedł na mnie ten czas ,.... chyba ?

Ten czas tak szybko nie przychodzi . Chyba .
Następne zdjęcia już podpiszę, obiecuję .
AniaDS 20:07, 03 paź 2012

betysia napisał(a)
Anus...ciesze sie,ze juz jestes i mozemy cieszyc oczy twoimi pieknosciami...... to zawsze uczta dla rozomaniakow....
dziekuje za odwiedzinki u mnie i za wszelkie informacje, odnosnie Artemiski jak i pozostalych dam....
Pozdrawiam bardzoooooooooo serdecznie i zostawiam same ....

Betysiu, Twoje wpisy gdziekolwiek czytam wprawiają mnie w dobry nastrój, promienieje to od Ciebie na taaaką odległośc :**
marzena 20:13, 03 paź 2012

Aniu, piękne kwiaty i fotki
pogoda też deszczowa, ale ja teraz akurat lubie taką - wolę ją niż suszę...
AniaDS 20:15, 03 paź 2012

mira napisał(a)
Aniu u mnie też wyginęły narcyze i na wiosnę nie wiem dlaczeo ich nie było

a mam pytanie - kupilam w tym roku Reine de Violet i ładnie zakwitła niziutko, potem zaczęła wypuszczać łodygi nowe, i teraz mam takie wysokie z ciemnymi listkami ale kwiatów nie widać - nie wiem czy zdziczała czy coś nie tak, może coś Ci przychodzi do głowy co to
ja poczekam do przyszłego roku i będę obserwować - może znormalnieje !

pozdrawiam

Ania - asc już mnie oświeciła, ponoc istnieje coś takiego jak muchy narcyzowe.
To by tłumaczyło to, co się u mnie stało.
A miałam takie ładne odmiany .

Reine des Violettes ma tendencję do wypuszczania takich pędów, to duża i silna róża.
Kosztem tego jest zmniejszona obfitośc kwitnienia. Z roku na rok kwitnienie powinno byc coraz ładniejsze .
AniaDS 20:16, 03 paź 2012

marzena napisał(a)
Aniu, piękne kwiaty i fotki
pogoda też deszczowa, ale ja teraz akurat lubie taką - wolę ją niż suszę...

Susza też nie dobra, to fakt, oczywiście najlepiej byłoby, gdyby padało tylko w nocy a w dzień zawsze było słonko .
AniaDS 20:19, 03 paź 2012

Na dobranoc:

Leonardo

Billet Doux

Colette

Old Blush

i Cornelia