Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ania i róże i cała reszta :)

Ania i róże i cała reszta :)

AniaDS 23:06, 08 paź 2012

We Floribundzie (bo chyba tam chcesz zamówic) akurat są moje zdjecia, więc jak widac, róża jest młodziutka a już tak ładnie kwitnie
AniaDS 23:08, 08 paź 2012

an_tre napisał(a)
Aniu jest tak pięknie u ciebie, że nie mogę oderwać się od kompa Twoje róże mnie zauroczyły

:**
monteverde 23:08, 08 paź 2012

‘Six Hills Giant’ – wys. 50-60 cm i podobna szerokość
‘Auslese’ – niebieska, wys. 50 cm, kwitnie V-X --- kocimiętki
Elfik 23:12, 08 paź 2012

Aniu, ależ Ty rwiesz z kopyta!!! Dobry wariant wybrałaś z tymi zakolami. Też mi się tak podoba. Aż z niedowierzaniem patrzę, jak ten trawnik pocerowałaś...
kaisog1 23:23, 08 paź 2012

Ania a nie myślałas, żeby te róże ze żwirowej opaski przesadzic a w ich miejsce wsadzić np.: miskanty Gracillimus lub Morning Lighty? Byłyby takim delikatnym tłem dla róż....
Przywrotniki mozna dać ale jako zielone akcenty.... one rosną duże zobacz: (przy nich kocimiętka....)

gusiarz 23:27, 08 paź 2012

Aniu - zdjęcia sama poznałam że Twoje Jestem z siebie dumna. Stawiam więc na Baroneskę. Mam nadzieję, że Floribunda to zaufany sprzedawca? Dziękuję bardzo za porady. Słoneczka i ciepełka rzyczę i udanej przebudowy
Dasia 23:34, 08 paź 2012

Ale galopujesz i to nie tylko z wątkiem, ale i z robotą. Podziwiam
Zmiany ciekawie się zapowiadają.
agata_chrosc... 07:34, 09 paź 2012

AniaDS napisał(a)

Ładnie będzie
Kocimiętka... - możliwe, że masz inną niż na fotkach, albo zbyt młodą. Zaczekaj, może w nowym sezonie ładnie się rozrośnie.

Monis, moja kocimiętka ma 5 lat i jest dużą kępą o mało widocznych kwiatkach .

bo kocimietka taka jest. Ona wygląda spektakularnie tylko w bardzo dużych grupach bo wtedy te małe kwiatki zlewają sie w jedna plamę. Poza tym wykłada się i na takiej w końcu niedużej rabacie będzie troche zaśmiecać. Może zamiast niej szałwię caradonna - jest dość wysoka więc będzie dosięgać do kwiatów, ma piekny ciemnoniebieski, a nawet granatowy kolor, co będzie świetne z jasnymi różami.
Sledze bardzo rozwój sytuacji bo ja sobie wymyśliłam bardzo podobną rabatę, tez z bladorózowymi rózami i dodatkami niebieskimi i białymi. Ciekawa jestem bardzo jak to bedzie u Ciebie Ja juz częsciwo mam posadzone i teraz czekam na róże z gołymi korzeniami żeby już wszystko posadzić. Kilka takich samych jak u Ciebie
agata_chrosc... 07:42, 09 paź 2012

Monic napisał(a)
Przywrotniki będą tworzyły duże kępy - coś jak głowa tej trzmieliny, a nawet większe. Ja osobiście je uwielbiam i dominują u mnie na obrzeżach rabat. Pomyśl jednak, czy nie za blisko będą miały do innych roślin, czy ich nie zakryją. Na pewno szałwie są niższe.

właśnie szałwia caradonna będzie wyższa
Mala_Mi 07:49, 09 paź 2012

Kocimietke trzeba regularnie przycinać..... inaczej jest brzydka...