Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ania i róże i cała reszta :)

Ania i róże i cała reszta :)

AniaDS 11:41, 20 paź 2012

To jeszcze raz, teraz przy jałowcu mam dwie azalie (czerwono przebarwione) - z tych mniejszych form, żółte stojące to lilia o różowych kwiatach, z przodu przesadzona biała róża - Francine Austin.

Przeniosłam kostrzewę (ciemne kulki) koło lawendy, przy jałowcu dałam białe floksy, wcześniej, od brzegu jest angielka. To jasnozielone byłoby przywrotnikiem.

kasik778 11:45, 20 paź 2012

ja bym przede wszystkim przedłużyła nasadzenia z lawendy, teraz nie rzuca się zbytnio w oczy no i powstałaby ładna plama kolorystyczna
AniaDS 11:59, 20 paź 2012

Lawenda jest jeszcze na drugiej rabacie, tej przy ścianie, zaznaczyłam na fioletowo

AniaDS 12:08, 20 paź 2012

Jeszcze tak, kupiłam bukszpaniki, te żółto-zielone. Wzięłam ich tylko 15 szt, bo więcej przy sobie kasy nie miałam.

Na obwódkę koła potrzebowałabym jeszcze ze dwa razy tyle, więc nie wiem, co z nimi zrobic.

Ogromną niespodziankę zrobiła mi Agnieszka przysyłając wiiielką pakę z szałwiami.

Szałwie cudne, duże i dorodne, jeszcze je podzieliłam i w ten sposób uzyskałam 4 szt, do tego w paczce były młode sadzonki i nasionka.
Będzie szałwiowo .
Aguś, ślicznie dziękuję jeszcze raz .

Przyszła też paka od Vity z szałwiami, nie mniej dorodnymi, ale chyba niższymi .
Niższe, ale i tak wysokie, mają też ciemniejsze kwiaty.

Vituś, cmokam mocno w podzięce i ogromnie dziękuję .

No... musi byc pięknie
AniaDS 12:11, 20 paź 2012

Paka z Floribundy - jestem mile zaskoczona, bo to róże z akcji wymiennej (za zdjęcia na stronę) a pomimo tego, dostałam dorodne sadzonki, mają pięknie zbudowane systemy korzeniowe i jeszcze jedna róża doszła gratis .
Chyba będę wierną klientką tej szkółki .

Lecę sadzic .
AniaDS 12:12, 20 paź 2012

No, a zdjęcie...
JulkAd 13:07, 20 paź 2012

Słoneczka życzę i uciekam do ogrodu porządkować
Urszulla 13:43, 20 paź 2012

No fajne te roślinki. Ale maleńkie te bukszpaniki. Zakopiesz je do ziemi chyba z tymi osłonkami, bo ma podobno szybko zima nadejść. I nowe róże! To jesteś chyba szczęśliwa.
wiunia 18:53, 20 paź 2012

Aniu ,w taki piękny dzień nawet goździczki mi się przesadziły z klombiku z przedogródka na większą rabatkę w kształcie serduszka

Pozdrawiam pracusia
gusiarz 19:26, 20 paź 2012

Aniu - w przyszłym roku planuję różankę. Serio, serio!! Mam do przesadzenie 3 szt. róży NN i wymieniam ją na Louise Odier - też 3 szt. Chcę Louiski posadzić pośrodku rabaty, coś jakby w trójkącie i podsadzić niższymi różami. Jak gęsto jedna drugiej posadzić te Louiski by zgrabnie wyglądaly? Wiem, że to wysokie róże ale rabata jest też spora.