Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ania i róże i cała reszta :)

Ania i róże i cała reszta :)

AniaDS 19:34, 27 paź 2012

eliza3 napisał(a)
Byłam, a Ty jak nie w ogrodzie to w domu szalejesz.... co Ty za witaminy łykasz???

No, nie umiem za długo na miejscu usiedzieć..

Urszulla napisał(a)
kwitnąco u Ciebie nie widać jesieni

Widać, widać, tylko nie jest tak ładna jak wasza, więc jej nie pokazuję

kasik778 napisał(a)
Piękne zdjęcia, ale chyba nie robiłaś dzisiaj, bo na fotkach słońce, a za oknem szaro, buro i ponuro...

Zdjęcia jak najbardziej były aktualne.
Szaruga za oknem za to jest od wczoraj, śnieg nawet był. Teraz deszcz od samego rana nie ustępuje.

gusiarz napisał(a)
Aniu - kuknij do mnie jak dasz radę .
Co do szałwii wysieję wiosną i prześlę do Cię Jak nie zapomnę...

Nie śmiałabym prosić o następną przesyłkę, jestem pełna nadziei na swój przychówek. Z nasion od Ciebie oczywiście :*. Chociaż do tego nie mam ręki .
AniaDS 19:36, 27 paź 2012

barbara_krajewska napisał(a)

Cudna róża /jaka?/, cudne zdjęcie. Sam miód!

Basiu to Biedermeier, posadzona pod ścianą, gdzie deszcz nie zacina w końcu wzięła się jako tako za się.

irena_milek napisał(a)

ale piękne! nie umiem wybrać, wszystkie zachwycają

Dziękuję Irenko

Pszczelarnia napisał(a)
Aniu, jednak Iceberg. Nic już nie było nigdzie. Ale jestem już zadowolona. I New Dawn sobie sprawiłam a na okrasę Geoffa Hamiltona.
U Ciebie teraz moc roboty a pogoda trudna się szykuje. Ale odpuści jeszcze i będzie ładnie.

Ewuniu, nie mam Iceberga, ale myślę, że będziesz z niego zadowolona, ma wiele pozytywnych opinii. New Dawn i Geoffa też wczoraj posadziłam .

Rench napisał(a)
Witaj Aniu
Czy mogę prosić Cię o radę w sprawie róz pnących.
Potrzebuję obsadzić ścianę różami o miękkich pedach, najlepiej powtarzających kwitnienie .
Jeśli możesz podaj mi jakieś nazwy,może jeszcze zdąże zamówić i posadzić przed zimą.
Pozdrawiam

Reniu, już po sprawie, to napiszę chociaż, że wybór zrobiłaś ciekawy .

popcarol napisał(a)
Ach jak ladnie jeszcze u Ciebie sporo roslin kwitnie! A gosposie to ja tez potrzebuje
pozdrawiam!

Po dzisiejszym dniu to już chyba nic będzie nie ładnie wyglądało .

eliza3 napisał(a)
Piękne kwiatuszki, u mnie już po kwiatkach ...

U mnie pewnie też .
AniaDS 19:36, 27 paź 2012

andziulka napisał(a)
Uwielbiam oglądać Twoje zdjęcia z różami. Zdróweczka życzę

Dzięki Anuś, wzajemnie .

asc napisał(a)
Jak ząb.. lepiej??
Pociesz się, że i tak za zimno na prace w ogrodzie ......

Ząb lepiej, dziś już tylko od czasu do czasu się odzywa. W poniedziałek kolejna wizyta u dentysty.
W ogrodzie na szczęście większość mam zrobione, zostało mi tylko kopcowanie. No i wsadzenie róż, których jeszcze nie mam .

kasik778 napisał(a)
Mam nadzieję, ze to nic poważnego? mój szkrab wczoraj wieczorem też się zaczął źle czuć, ale na szczęście już minęło, pozdrawiam

róże boskie, jak dobrze jest popatrzeć na takie cudowne róże, gdy pogoda okropna

Kasiu, młody ma zapalenie krtani, nic mu nie chce puścić, ale się biedak namęczy.

Dzidka napisał(a)

Zachwycam się nią i zachwycam.
Jaka to róża ?

Dzidko to Granny, jesienią ma mocniejsze barwy i większe kwiaty .

bogumila_bienko napisał(a)
...fotka bardzo ciekawie pokazana....róża i kamień...wydaje się,że to przeciwności - ale jak pięknie się uzupełniają...serdecznie pozdrawiam.

He, he .
U mnie sporo róż ma w sąsiedztwie kamienie, to mini ochrona przed podsikującymi psami.
Urszulla 19:38, 27 paź 2012

No tak . Obowiązków na Ciebie spadło. Ale jesteś widzę dzielna i ze wszystkim dałaś radę. Pozdr., miłego weekendu.
AniaDS 19:50, 27 paź 2012

majkel0326 napisał(a)
Aniu,widzę,że róże jeszcze mają się dobrze i kwitną na całego Szkoda,że za chwilę wszystko przykryje śnieg.Pozdrawiam Cię serdecznie

Były takie lata, że róże miały swoje kwiaty wciąż jakby świeżo rozwinięte.. jeszcze w lutym czy w marcu , więc i zima im w kwitnieniu nie przeszkadza .
Majeczko, również ciepło pozdrawiam.

Syla napisał(a)
Róż jeszcze nie mam ale będę mieć ... Dziękuję za opis na pewno skorzystam ..... Pozdrawiam sąsiadkę

No.. przynajmniej jedna róża w każdym ogrodzie być powinna, w końcu to królowa kwiatów .

asc napisał(a)

Przyda się przyda.. a na nasze forum jak najbardziej wrzuć...będzie zawsze pod ręką..jak znalazł..bo choroba różana się szerzy .. dzięki kaszlaczkom jest porządny artykuł Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło....

Artykuł w toku .

irena_milek napisał(a)
Aniu, dzięki za popełniony artykuł, ząb liczę, ze lepiej, a kaszlaczki przy tej pogodzie, to lepiej w domku przetrzymać

Jeden kaszlaczek wychodzi na prostą, drugi nie bardzo.
Oby im przeszło do poniedziałku, bo Dawidek będzie miał za dużo zaległości w szkole. Nauka w domu to nie to samo.

gusiarz napisał(a)
Witaj Aniu - wsadziłam różyczki. Wcześniej jak radziłaś przycięłam korzenie o ok.1/3 długości. Podsypałam też mikoryząi zakopczykowałam - mam nadzieję, że przyją się zdrowo. Dziękuję Ci za wszytkie rady i wskazówki.

Na pewno będzie dobrze, trzymam kciuki i już nie mogę się doczekać widoku kwitnących Twoich róż .

an_tre napisał(a)
Ania jestem pod wrażeniem, nie tylko znawczyni róż, ale i fachowiec od informatycznej roboty, pięknie to poskładałaś

Dziękuję Aniu , muszę przyznać, że sklecić to w całość nie było zbyt łatwo i w sumie wciąż myślę, że tekst ma niedociągnięcia.

baraga1904 napisał(a)
...Aniu, masz wspaniale róże.... podziwiam...)
...życzę zdrówka pozdrawiam cieplutko

Dziękuję Agnieszko, róże to mój taki mały konik .
No, może nie taki mały jednak .
AniaDS 19:50, 27 paź 2012

Urszulla napisał(a)
No tak . Obowiązków na Ciebie spadło. Ale jesteś widzę dzielna i ze wszystkim dałaś radę. Pozdr., miłego weekendu.

Jeszcze nie ze wszystkim, ale idziemy ku światłu
AniaDS 19:55, 27 paź 2012

Nie pisałam Wam chyba, że podczas moich prac w ogrodzie towarzyszyły mi koty sąsiadów, jeden nawet załapał się do zdjęcia, był tak odważny, że sam zaczepiał mnie przy pracach ziemnych a jak grabiłam to skubany pod grabki nawet wlatywał .
Drugi wolał obgryzać znaczniki moim różom .

pomocnik nr. 1

A mój Romuś siedzi w domku i patrzy na wszystko z góry.. z balkonu .
Muszę mu też jakieś foto strzelić, tylko jakoś wiecznie jak mam kota pod ręką to nie mam aparatu i na odwrót.
popcorn 20:02, 27 paź 2012

Jakie fajne kociaki! U nas sporo sniegu, z pracy w ogrodzie nici... zebralam tylko jablka i ostatnia salate spod sniegu
Dzidka 20:16, 27 paź 2012

AniaDS napisał(a)

Dzidka napisał(a)

Zachwycam się nią i zachwycam.
Jaka to róża ?

Dzidko to Granny, jesienią ma mocniejsze barwy i większe kwiaty .

Dziękuję. Nie da się ukryć, że lubię takie wypłowiałe róże o staromodnym wyglądzie .
Ta kojarzy mi się ze starymi pocztówkami.
Bogdzia 20:26, 27 paź 2012

Super artykulik napisałas. Już dodałam do ulubionych zeby zawsze był pod ręką. Miałam pomału rezygnowac z róż ale ...może je tylko wymienię?