Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ania i róże i cała reszta :)

Ania i róże i cała reszta :)

Mala_Mi 10:59, 23 lut 2013

Te chcę przesadzić..... dlatego sie boję, a muszę....
Celina 17:33, 23 lut 2013

Witaj Aniu
nieszka 18:54, 23 lut 2013

AniaDS napisał(a)
Rok temu, 4 marca miałam już wysprzątany ogród na wiosnę..
Ciekawe jak to będzie w tym roku .

19 marca się zaczęła moja prawdziwa wiosna

I poszło

To szykuj już grabki bo przecież w tym roku nie może być inaczej!
AniaDS 19:39, 23 lut 2013

ewa004 napisał(a)
Aniu bardzo dziękuję za opinie
pozdrawiam cieplutko

Ja również pozdrawiam .

Gosiniak napisał(a)
Wiosnę widzę, jak cudnie, a o różach podczytuję i się szkolę, jakąś pnącą do niebieskiego powojnika mogłabyś polecić. Mam teraz abrahama derby w tym miejscu, ale jakoś do tej pory nie spełnia moich oczekiwań, dam mu jeszcze szansę, ale po cichaczu zastępstwa szukam
Pozdrawiam serdecznie

Gosiu, Abraham raczej nie spełni Twoich oczekiwań, to bardziej krzewiasta forma niż pnąca, w dodatku często słyszy się złe opinie co do jego wzrostu.
Niebieskie kwiaty pięknie łączą się z różami i z bielą, tym razem zaproponowałabym klasyki - New Dawn lub Rosarium Uetersen

Szczególnie zachwyca mnie właśnie New Dawn w takich połączeniach, te dwa kolory razem wydobywają z siebie wiele głębi, tworzą elegancki, zgrany duet .

Evchen napisał(a)
Aniu, macham już się nie mogę doczekać wiosny i róż muszę odkopać swoje notatki jesiene, bo ostatecznie nic nie kupiłam - przełozyłam zakup na wiosnę A było tam tego sporo.....

Ja też coś sobie muszę kupić, na poprawę nastroju choćby , zaraz uderzam do Ćwika, bo dawno tam nie szalałam .
AniaDS 19:40, 23 lut 2013

EPODLAS napisał(a)
Aniu, jeszcze trochę i będziesz biegała z aparatem po ogrodzie i cykała tegoroczne wiosenne fotki. Po niedzieli od środy ma być już cieplej. Zacznie się już przedwiośnie. W końcu ta zima się kończy, chociaż dzisiaj jeszcze tego nie widać. Ale to już jej ostatnie podrygi.

Tak, ale straszą, że w połowie marca będzie duży mróz, gdy już wszystko się do życia obudzi..
Oby się to nie sprawdziło, oby nie.
Tak dobrze na razie idzie nam ta zima, że może nie trzeba będzie ciąć nisko róż.
I oby tak sobie szła... i poszła .

Joku napisał(a)
Pozdrawiam Aniu! Cieszę się że pokazałaś się na forum. Ciekawa jestem twojego ogrodu w nowej aranżacji. Pozdrawiam serdecznie.

Witaj Jolu , ja również jestem ciekawa jak to będzie u Ciebie, będziemy podziwiać efekty Twojej ubiegłorocznej pracy .

barbara_krajewska napisał(a)
Aniu, witam
Kilka róż zakupiłam a teraz się głowię, gdzie je posadzę! Ech, nie miała baba kłopotu...)))

Dla Ciebie błękit nieba i migdałkowe różyczki

Basiu, ślicznie dziękuję, aż mi przypomniałaś, że migdałek był w moim planie zakupowym , no.. od trzech lat . Może w końcu go kupię. A róż tez już nie mam gdzie sadzić, przymierzam się do zakupu solidnych donic w tym roku .
AniaDS 19:44, 23 lut 2013

agniecha973 napisał(a)
Aniu, fajnie Cię znów "widzieć". Pozdrawiam i od razu zadam pytanie różane
Czy znasz różę Nozomi? To okrywowa, niska, pojedyńczopłatkowa i dość ekspansywna róża. Na takich cechach mi zależy. Masz jakieś wieści o jej zaletach lub wadach?

Cześć Aguś :*
Nozomi ma raczej same zalety, chyba nic negatywnego o niej nie słyszałam, myślę, że to dobry wybór .

Bogdzia napisał(a)
W tym roku jest łagodna zima to róze powinny przetrwac w dobrej kondycji. Bedzie pewnie sporo pięknych zdjęc u Ciebie , taka mam nadzieję. Pozdrawiam serdecznie.

Oj Bogdziu, ja też mam taką nadzieję , żeby tylko wiosenna aura też dopisała i mój wolny czas .
Pozdrawiam cieplutko.
AniaDS 19:46, 23 lut 2013

Kindzia napisał(a)
Ja też już nie mogę się doczekać...i tych cudownych zdjęć u Ciebie.
Dobrze, że się odezwałaś Aniu, brakowało tu Ciebie!
Miłego weekendu

Kasiu, bardzo Ci dziękuję za te ciepłe słowa , mnie też brakuje pogadanek z Wami, ale co zrobić, ten czas jest nieubłagany niestety. Coraz szybciej mi ucieka, no .
Pozdrowionka :*.
AniaDS 19:49, 23 lut 2013

asc napisał(a)

Muszę je przesadzić i aż serce się kraje, bo w tym roku nic nie umarzły i są wielgaśne... ależ będzie kwiecia Pocieszam się, że mam glinę, wiec bryła korzeniowa do przesadzania jest bardzo zwarta. Ile tylko będziemy w stanie wykopać i udźwignąć

asc napisał(a)
Te chcę przesadzić..... dlatego sie boję, a muszę....

Ależ dorodna, różane cudo .
Na pewno coś ucierpi, ale skoro taka ziemia, to może będzie dobrze. Aniu, może jednak nie obcinaj tych pędów, bo wielki żal, spróbuj ją tak przenieść, jeżeli zaczyną wiosną jednak te pędy marszczyć się i zasychać, to wtedy będzie trzeba je mocno przyciąć.
AniaDS 19:49, 23 lut 2013

Celina napisał(a)
Witaj Aniu

Witaj Celinko
AniaDS 19:50, 23 lut 2013

nieszka napisał(a)

To szykuj już grabki bo przecież w tym roku nie może być inaczej!

No ba, już są w pogotowiu .