Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ania i róże i cała reszta :)

Ania i róże i cała reszta :)

Rench 12:35, 10 kwi 2013

A przeglądałaś sekrety fotografii cyfrowej. 195 ujęć Scotta Kelbyego ?
mira 16:26, 10 kwi 2013

Aniu dziękuję za odpowiedź w sprawie doniczkowych róż, na makra czekam, czekam !

może nie do wiary ale u mnie już minimum śniegu, dziś +15 i ja od rana w ogrodzie na razie w przedogródku bo na trawnik na razie nie ma co wchodzić bo mokro
więc na rabacie przed domem przycięłam różę, mają już duże pączki - rozgrzebałam kpczyk a tam jeszcze większe pąki i miałam wrażenie że mi dziękowała bo juz parzyła się w kopczyku - wiem że jak kwitną forsycje to jest akcja cięcie ale pogoda przyspiesza więc co rozgrzebywać kopce a nie ciąc ?

pozdrawiam
Milka 16:44, 10 kwi 2013

AniaDS napisał(a)
Chwilowo barkło mi znowu czasu , muszę się przesiąść z tego komputera na nowy, chociaż przyznam szczerze, że te panoramiczne monitory mnie nie przekonują, wszystko jakieś takie rozciągnięte na nich.. Ale sama chciałam , kwestia przyzwyczajenia się. Na razie porządkuję i przenoszę zdjęcia, tworzę nową bazę, foldery i takie tam. Muszę mieć wszystko po swojemu, jak tu.

No i w końcu próbuję się z nową kategorią w zakresie zdjęć, uczę się makro.
Hm... Na razie to wiedza bardziej teoretyczna, praktyka idzie mi słabiej .
Siedzę od rana do wieczora w książkach, przeglądam fora i takie tam.. o tej tematyce.
Moje pierwsze próby przeprowadzam na akurat kwitnącej woskownicy, która w końcu zakwitła , po ponad 14-tu latach...

piękna, i wprost niesamowite, że az tyle lat trzeba było czekać!
JulkAd 17:33, 10 kwi 2013

AniaDS napisał(a)

Moje pierwsze próby przeprowadzam na akurat kwitnącej woskownicy, która w końcu zakwitła , po ponad 14-tu latach...

Na kwitnienie mojej też długo czekałam, a zakwitła dopiero jak zmieniłam jej miejsce i przesadziłam do nowej doniczki ...a zdjęcia super muszę też spróbować
Urszulla 19:08, 10 kwi 2013

Muszę Wam napisać że moja zakwitła po wielu latach jak zaszłam w ciążę i drugi raz tego samego roku jak syn się urodził. Musiałam wziąć ją z pokoju małego i wtedy się zbuntowała i nie kwitła już nigdy. Przeprowadzki do nowego domu nie doczekała.
Teraz mam inną, od zeszłego roku, podarowaną i ciekawa jestem jakie miejsce jej będzie służyło. Na razie straciła wiele liści, bo ją ukształtowałam na pałąku. Ale wypuszcza nowe. Wiem że lubi jasno i słońce.

Pozdrawiam Aniu, myślę że nastroje lepsze u Ciebie
Joaska 09:18, 11 kwi 2013

Aniu przyszłam sie przwitać
Ależ jestem ciekawa twoich róż w tym roku po rewolucji jaka zrobiłaś jesienią.
Do mnie właśnie dotarły moje królewny stoją grzecznie pod biurkiem w pracy i czekją razem ze mną do 16-tej ależ mnie korci żeby otworzyć!!!
arcobaleno 14:15, 11 kwi 2013

Ania - swietne makro~! Piękna ta woskownica.
POzdrawiam (prawie) wiosennie
Kindzia 14:28, 11 kwi 2013

Aniu, dzisiaj jak rozgarniałam zakopczykowane róże, 5 wyjęłam z ziemi, wyjęłam ( !!! ), coś mi je podżarło, wszystkie korzenie, został tylko trzon! Wkleiłam zdjęcie u siebie...
AniaDS 20:50, 11 kwi 2013

Dziewczynki, która ma ten słynny ogrodniczy - Yucca czy jak mu tam pod ręką. PLis, niech ktoś ma...
EPODLAS 17:53, 12 kwi 2013

Aniu, czy masz specjalny obiektyw do makro, czy robisz na uniewersalnym obiektywie. Wiem, że obiektywy do makro są drogie. Woskownica zakwitła ci po 14 latach i to ładnie uwieczniłaś. Tło ładnie się rozmyło.