Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

Zielona 20:39, 04 lis 2013

Monia - ja w tym roku złapałam już jednego - a pamiętasz, jak mówiłam, że po ubiegłorocznej zimie miałam 56 kretowisk w JEDNĄ noc? Łączę się w bólu... Ale.. wracając: kupiłam tunelową łapkę i wiem już, ze wcześniej źle je montowałam. Kiedy się naumiałam JAK - wszedł do niej kret gigant. A że zabijać nie umiem, to choć mnie podrapał, wypuściłam go do wiadra, a potem komisyjnie M. z Dziewczynkami wywiózł daleeeeko na nieużytki. Przyjedziesz do mnie, to zrobię Tobie instruktaż
Tusiala 21:27, 04 lis 2013

Ogród z każdym zdjęciem robi się coraz ładniejszy choć jeszcze troszkę i nie będzie co poprawiać Też mam skyrockety - ech. Na moje szczęście się nie wyłamują i są dość zwarte ale jak spdnie śnieg to lecę go strzepywać.
Madzenka 23:36, 04 lis 2013

Donia72 napisał(a)
U mnie też ryje Jak kopał w rabatach to jakoś jeszcze przymykałam oko, ale teraz wlazł w trawnik i mam już kopce. U mnie były turkucie, wszędzie łąki i pola, więc u mnie też były. Miałam pełno korytarzy od turkuci, zwalczałam je wodą z olejem. Ale krety lepiej sobie poradziły z nimi. Turkuci nie ma, ale krety zostały...

O matko... To chyba turkuć gorszy od kreta...???
Borbetka 08:29, 05 lis 2013

Dzięki dziewczyny, walczę dalej choć od 2 dni go nie ma. W każdym kopcu jakieś śmierdzidło mam, to się uspokoił, ale wiem że na krótko. Jeść musi .
Marta, pułapek rurkowych to mam walających się z 10 w ogrodzie. Bardzo dużo sztuk nałapałam na nie, tylko jest jedno ale ... musi być korytarz komunikacyjny, a ja nie mam już takich. Za duża gęstwina korzeni, w krętym korytarzu tego nie umiejscowisz.
Dziś ładny dzień wreszcie się zapowiada, to mam nadzieję, że wreszcie skończę zaplanowane.
hania 00:30, 06 lis 2013

Borbetka napisał(a)
No i mrozik już mamy:

choć nie lubię zimna ,ale mrozik u Ciebie na roślinkach cudnie wygląda.....
moni801 01:06, 06 lis 2013

Witaj Borbetko) Możesz mi zdradzić gdzie masz tego "swojego" pana żywotnika z tujami danica 40cm, za tak genialną cenę?
Borbetka 07:46, 06 lis 2013

moni801 napisał(a)
Witaj Borbetko) Możesz mi zdradzić gdzie masz tego "swojego" pana żywotnika z tujami danica 40cm, za tak genialną cenę?

Jest w Stęszewie, ale z tą średnicą to chyba przesadził. Nie pojechałam w końcu do niego tylko kupiłam mniejsze w bliższej szkółce. Zresztą jakiś był niechętny, bo już wywiózł tę tuję na przechowanie zimowe. Powiedział, że robi się żółtawa na zimę i ludzie jej nie kupują. Ja mu mówię, że jak się ktoś nie zna, to nie kupi, ale skoro nie chciał to znaczy, że ma więcej "laików" wśród klientów. Trochę mnie zniechęcił, ale ma taniutko i dobry materiał, szczególnie na żywopłoty ładne tuje ma.
Borbetka 07:47, 06 lis 2013

Haniu, dzięki że wpadłaś. Już zapomniałam o tych zdjęciach, że takie mam i taki mróz był we wrześniu. Teraz tylko pada niestety, wczoraj wkopałam ostatki, no i nie zdążyłam ze wszystkim. Czy ja ten sezon skończę w końcu?
Mala_Mi 09:43, 06 lis 2013

Borbetko..... skończysz sezon..skończysz.... jak śnieg spadnie A tak to zawsze jest coś do zrobienia
Borbetka 16:56, 06 lis 2013

Aniu, już bym miała wszystko po ... po sobocie, gdyby kurde nie padało całymi dniami. A dzisiaj to już jest przegięcie.