Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

Zielona 22:49, 14 lis 2013

wietrzyk napisał(a)
Ło matko, skąd się te wirusy i bakcyle lęgną...? Choć pamiętam, że u mojej młodszej córki w przedszkolu dzieci na fluoryzacji ząbków, pożyczały sobie szczoteczki... Potem higienistka przynosiła już tylko jednorazowe
Nie martw się Marta, jeszcze będzie okazja na spotkanko
A Ty nie śpisz??? Smska wysyłałam godzinę temu. Uznałam, że śnisz już o Borbetkowym raju
Milka 06:18, 15 lis 2013

Mialas gości, to i nastroj pewnie lepszy
Borbetka 07:35, 15 lis 2013

wietrzyk napisał(a)

Nic się nie ukryje Byłam i na własne żywe oczy widzialam, że to co Monia pokazuje nam tutaj to najprawdziwsza prawda Proponowałam nawet, żeby bilety sprzedawała i oprowadzała po swoim arboretum. Pogoda niestety nas nie rozpieszczała, ale nie przeszkodziła nam w obejrzeniu zielonego królestwa Borbetki. Roślinki wypieszczone, podocinane, żadna nie śmie nawet wymknąć się spod kontroli Właścicielki. A Właścicielka zna historię każdej roślinki, od jej ogrodowych narodzin, każdą własną ręką posadziła.
Monika, bardzo dziękuję Za zaproszenie, oprowadzenie, gorącą herbatę i rozmowę Wszystko, co widziałam u Ciebie jeszcze raz sobie przemyśliwam i spisuję, coby nie zapomnieć. No i oczekiwać będę na rewizytę
Tak sobie tylko myślę, że z tymi różowymi kawiatkami nie trafiłam...

Asiu, ja też dziękuję i za miłe słowa również tutaj napisane.
A z kwiatkami trafiłaś ... bardzo ... ja nie lubię różowego w ogrodzie, w domu jak najbardziej. I to nie jest dyplomacja.
Borbetka 07:41, 15 lis 2013

Gości lubię, bardzo. Tylko czemu tak mało czasu zawsze na spotkania? Wykrojone 2 godziny z dnia to jest jak nic.
Jednego tylko gościa u mnie nie lubię ... kreta. Cały czas jest i w konia mnie robi. Mój wątek chyba na kretowisko trzeba przerobić. Może uda się dziś jakieś fotki zrobić. Widzę niebieskość na niebie delikatną, no i baterie mam.
Milka 08:09, 15 lis 2013

Borbetko, my zwalczyliśmy, pisałam ci jak, 2 lata nic, a miałam co rano najmniej 20 kopców, to była frustracja!
kamila_lawenda 08:37, 15 lis 2013

wietrzyk napisał(a)

Nic się nie ukryje Byłam i na własne żywe oczy widzialam, że to co Monia pokazuje nam tutaj to najprawdziwsza prawda Proponowałam nawet, żeby bilety sprzedawała i oprowadzała po swoim arboretum. Pogoda niestety nas nie rozpieszczała, ale nie przeszkodziła nam w obejrzeniu zielonego królestwa Borbetki. Roślinki wypieszczone, podocinane, żadna nie śmie nawet wymknąć się spod kontroli Właścicielki. A Właścicielka zna historię każdej roślinki, od jej ogrodowych narodzin, każdą własną ręką posadziła.
Monika, bardzo dziękuję Za zaproszenie, oprowadzenie, gorącą herbatę i rozmowę Wszystko, co widziałam u Ciebie jeszcze raz sobie przemyśliwam i spisuję, coby nie zapomnieć. No i oczekiwać będę na rewizytę
Tak sobie tylko myślę, że z tymi różowymi kawiatkami nie trafiłam...

to ja poproszę bilet na wiosnę, który numerek????
Madzenka 08:13, 16 lis 2013

Widzę że Wielkopolska się jednoczy, coraz więcej spotkań
Borbetka 08:15, 16 lis 2013

Jakoś się "zaczęli" ujawniać . Trochę długo to trwało, ale są.
Borbetka 08:26, 16 lis 2013

Mam koniec sezonu. Ogród do zimy przygotowany.

Borbetka 08:31, 16 lis 2013

Nowości częściowo posadzone, zostało tylko dokończenie detali.

Nowe Szmaragdy. Będą cięte na równe stożki, takie widziałam w jednym angielskim ogrodzie, miały tak krótkie igiełki, że wyglądały jak cisy. Jeszcze dużo pracy z uformowaniem wszystkiego wg proporcji, ale ta zmiana kosztowała mnie trochę stresu, nie wiedziałam jak to wyjdzie. Cieszę się, bo się udało, pomiędzy iglakami są hortensje, klon palmowy szczepiony, mały buk czerwony szczepiony, trawki i cebule, sporo wsadziłam. Nie mogę się doczekać wiosny: