Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

jambosana 22:30, 16 lis 2013

Idealnie... Wszystko na kancik. Cebulowe zrobią cudowną niespodziankę wiosną. Ja mam tak niewiele, ale jak zobaczyłam po długiej zimie w kwietniu krokusy, to myślałam, że oszaleję z radości. I na tą radość czekajmy ! Trawek tylko mało u Ciebie na razie widać, ale urosną i dodadzą lekkości tym twoim kancikom i kulkom. Pozdrawiam !
Madzenka 11:16, 17 lis 2013

Idealny ogród!!! Stożki tujowe będą cudowne, tuje strzyżone czesto przeczywiście zachwycją, ale towje danica to jest MISTRZOSTWO!!!

Co to za dywanik strzyżony na plasko pomiędzy kulami rośnie, ma czerwone kuleczki ???
Mala_Mi 13:38, 17 lis 2013

Nadżen.. Nie będę się wymądrzać, a i Monice impresario nie potrzebne, ale to cięta irga.. swoją też tak będę prowadzić Tu się napatrzyłam i stwierdziłam, że fajnie wygląda Niech tylko odżyje po przesadzeniu ...
Monika.. masz perfekcyjnie... nawet łopaty umyte.. moje ciepnięte leżą, bo ja sezonu nie skończyłam, a jak kończę to tak zimno, że mi łopat już nie chce sie myć Znów wpadam w kompleksy
leon60 13:42, 17 lis 2013

Monia pięknie a stożki szmaragdowe będą rewelacyjne w tym miejscu !
Mnie też irga cięta wpadła w oko super ! ! !
agata19762 13:58, 17 lis 2013

Moni piszesz, że sezon zamknięty ...
to fajnie
miło usiąść z kubeczkiem gorącej herbaty i spoglądać na tak wspaniały, dopieszczony ogród...

raj dla oczu !!!

jeszcze dzień góra dwa i też zamknę sezon u siebie,
w sumie wszystko zrobiłam tylko jeszcze podsypuję roślinki kompostem ;p

mam nadzieję, że odwdzięczą się za to

miłej niedzieli !!!
Robaczek 16:25, 17 lis 2013

Cześć Sąsiadka
Zwiedziłam Twoj ogród od początku i podziwiam dzieło, masz bardzo fajne strukturalne rośliny, tworzące dojrzały ogrod. Danici wzdluz podjazdu robią świetny efekt, sad i pięknie skomponowane rabaty dopełniają reszty. Wiem, ze narzekasz na jałowce, ale wielu dałoby się pokroić za taki zywoplot Swietnie na tle Sky Rocketów wyglądają miskanty Morning Light - idealny duet kolorystyczy! Ażurowa forma traw prezentuje się bajecznie na tym tle..ja bym dosadziła więcej
Zywoplociki bukszpanowe idealne, systematyzują i porządkują przestrzeń.
Poproszę namiar na zakupy bukszpanów, będę potrzebować takie sadzonki na zywoplociki właśnie.
Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję obejrzeć ogrod na żywo
Borbetka 17:44, 17 lis 2013

Sebek napisał(a)
Te Twoje kanty wymiatają - ja i cała reszta - ja dzisiaj też ostatni raz skosiłem trawę i zakończyłem prace w ogrodzie na ten rok Chyba....

Sebek, kanty wychodzą mi jakoś, ale chyba kupię u Danki ten angielski przyrząd. Mój już się zużył i jest cały półokrąg, nie z lekkim czubkiem. Ciężko mi czasami go wbić.
Patrzę, że jeszcze muszę nożem objechać trawę wokół płyt, zarosły za bardzo, brzydko to wygląda. Nie dopatrzyłam się, więc jeszcze mam 2 rzeczy do zrobienia. Machnę może w ciągu tygodnia, chociaż rozpadało się, a to moja jedyna blokada przed wyłażeniem z domu.
Borbetka 17:44, 17 lis 2013

wiunia napisał(a)
Moniko pooglądałam Twoje nowe nasadzenia, porządeczek na rabatach i w ogóle, a teraz będę marzyła o tym , aby zima szybko przyszła, jeszcze szybciej poszła i była już wiosna , bo teraz u mnie tak smętnie i łyso Pozdrawiam serdecznie!

No są smęty. Na smęty to biorę DLPA cha, cha.
Macham Wiunia.
Borbetka 17:47, 17 lis 2013

Zielona napisał(a)
Monia... kiedy Asia opowiedziała mi, ile u Ciebie widziała, ile się o roślinach nasłuchała i na to wszystko obejrzałam sobie ostatnie fotki to... zastanawiam się,czy mi dekada wystarczy, żeby przynajmniej w połowie tak mieć.... Trawnik wygląda jak w pełni sezonu, rośliny jak po wczorajszym strzyżeniu... aż się chce głowę do Danici przyłożyć i śnić o tym, żeby kiedyś tak mieć.... Pięknie jest.... więc i pięknie pozdrawiam To kiedy jedziemy do Puszczykowa?

Marta, mam po prostu szkielet. Nawet nie wiem, kiedy się zestarzałam i kiedy te rośliny urosły tyle. Wiele już wyrzuciłam z powodu błędów, mam też dużo nowych nasadzeń i chciałabym żeby szybko urosły. Będę się szkoliła u moich ogrodników zaprzyjaźnionych, oni mają swoje tajemnice i mi powiedzą czym te krzaczki podrasować. Powiem Ci .
Borbetka 17:49, 17 lis 2013

jambosana napisał(a)
Idealnie... Wszystko na kancik. Cebulowe zrobią cudowną niespodziankę wiosną. Ja mam tak niewiele, ale jak zobaczyłam po długiej zimie w kwietniu krokusy, to myślałam, że oszaleję z radości. I na tą radość czekajmy ! Trawek tylko mało u Ciebie na razie widać, ale urosną i dodadzą lekkości tym twoim kancikom i kulkom. Pozdrawiam !

Trawek nie widać jeszcze, bo epoka Ogrodowiska nie trwa u mnie długo, niecałe 2 lata .
Też nie mogę się doczekać tych cebul. Nigdy ich nie sadziłam, nie miałam energii. Takie pole obsadzić samemu to było nie lada wyzwanie. Czasami się zastanawiam jak to zrobiłam. M. mi czasami pomagał kopać dołki i byłam kontenta bardzo.