Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

Borbetka 08:34, 16 lis 2013

Pozdrawiam .

Lena 09:12, 16 lis 2013

Borbetko przepiękny masz ogród a i nowe zmiany korzystne
Jak Ty ogarniasz tyle cięcia,formowania?
ewa004 15:42, 16 lis 2013

Dopiero załapałam jakie fane ławaczki u ciebie rosną ,super wygląda
Borbetka 17:07, 16 lis 2013

No tak, pisałam wcześniej chyba, ale po prostu młoteczkiem w czółko sobie dam z tym cięciem. Za dużo nasadziłam do formowania. Chociaż jak już roślina ma jako taki kształt, to tak dużo roboty nie ma. Muszę dać radę. Z perspektywy czasu najbardziej chyba mi przeszkadza pogoda. Jak pada, to nic się nie da zrobić i wszystko czeka niestety.
Syla 17:16, 16 lis 2013

Borbetka napisał(a)
Nowości częściowo posadzone, zostało tylko dokończenie detali.

Nowe Szmaragdy. Będą cięte na równe stożki, takie widziałam w jednym angielskim ogrodzie, miały tak krótkie igiełki, że wyglądały jak cisy. Jeszcze dużo pracy z uformowaniem wszystkiego wg proporcji, ale ta zmiana kosztowała mnie trochę stresu, nie wiedziałam jak to wyjdzie. Cieszę się, bo się udało, pomiędzy iglakami są hortensje, klon palmowy szczepiony, mały buk czerwony szczepiony, trawki i cebule, sporo wsadziłam. Nie mogę się doczekać wiosny:

To kółko żwirowe .... super w tym miejscu!!!
Borbetka 17:24, 16 lis 2013

Sylwia, dzięki że wpadłaś. Dawno nie byłaś u mnie, ja u Ciebie zresztą też nie pisałam, odwiedzam cicho, podziwiam co masz u siebie i widzę też, co wyrysowujesz koleżankom. Ukłony.
Żwirowy placyk był już od zeszłego roku. To ten mój problem z basenem, co na początku wątku jest. Brakuje mi tu szkarłatnego koloru i chyba zrobię częściowo taki parawan z berberysu. Będę rysować zimą, żeby szybciej minęła . Pozdrawiam.
Sebek 18:51, 16 lis 2013

Te Twoje kanty wymiatają - ja i cała reszta - ja dzisiaj też ostatni raz skosiłem trawę i zakończyłem prace w ogrodzie na ten rok Chyba....
Borbetka 19:23, 16 lis 2013

A ja w międzyczasie jeszcze wymyśliłam, że zakopcowany bluszcz posadzę wokół pnia modrzewiowego. Coś mi ten modrzew zamiera, nie wiem czemu. Puszczę po nim bluszcz, to się zrobi ładnie. Łopata umyta, to znowu się pobrudzi. Co tam, umyję. Mają jeszcze być dni cieplejsze, bez mrozu. Ciekawe czy się sprawdzi prognoza.
Tak w ogóle nie pamiętam takiego roku. W listopadzie już nosa nie wyścibiałam z domu, a tu jeszcze ... acitivity . Fajnie, jakby co.
wiunia 19:26, 16 lis 2013

Moniko pooglądałam Twoje nowe nasadzenia, porządeczek na rabatach i w ogóle, a teraz będę marzyła o tym , aby zima szybko przyszła, jeszcze szybciej poszła i była już wiosna , bo teraz u mnie tak smętnie i łyso Pozdrawiam serdecznie!
Zielona 22:06, 16 lis 2013

Monia... kiedy Asia opowiedziała mi, ile u Ciebie widziała, ile się o roślinach nasłuchała i na to wszystko obejrzałam sobie ostatnie fotki to... zastanawiam się,czy mi dekada wystarczy, żeby przynajmniej w połowie tak mieć.... Trawnik wygląda jak w pełni sezonu, rośliny jak po wczorajszym strzyżeniu... aż się chce głowę do Danici przyłożyć i śnić o tym, żeby kiedyś tak mieć.... Pięknie jest.... więc i pięknie pozdrawiam To kiedy jedziemy do Puszczykowa?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies