Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

wietrzyk 19:20, 18 mar 2015

Borbetka napisał(a)
Napio, to za dużo wody. Bukszpany mam wszędzie. Tam gdzie sucho, gdzie mokro, gdzie słońce i gdzie deszcz. Nadmiar wody im szkodzi, jestem przekonana, że u mnie tak jest. Lepiej sadzić je na górce.

Chyba dobrze diagnozujesz Monia. Zobacz, skąd pochodzą bukszpany, z gorącego i suchego klimatu. I w takich warunkach one rosną bezproblemowo. Tak jak lawenda. Takie jest moje skromne zdanie
wiunia 22:02, 18 mar 2015

Moniko trzymam kciuki za szybki powrót do sprawnego chodzenia u mnie ogrodowo raczej cieniutko - jedynie kawałek piątku i sobota wchodzą w grę ale zapowiadają zmianę pogody na gorsze, więc ... kto wie co mi z tego wyjdzie?
Pozdrawiam gorąco
Zeta 22:03, 18 mar 2015

Sebek napisał(a)

To jest nas więcej Ja tak mam nie tylko w ogrodzie, ale i ze sprzątaniem domu...

Hahaha skąd ja to znam .....to ambicja która nas przerasta
martaibartek 19:03, 20 mar 2015

Monika i ja zdrówka życzę. Ciepłe myśli przesyłam
Jagodaa 22:55, 20 mar 2015

Monika, pisałaś kiedyś, że jesteś bardzo zadowolona z nożyc baranich, może przekręciłam nazwę. Czy mogłabyś coś więcej napisać? Tniesz nimi Danici?

Mam nadzieję, że problemy zdrowotne szybko miną i będziesz mogła cieszyć się wiosną.
KASIAKATARZYNA 22:24, 22 mar 2015

Czytam i oglądam, oglądam i napatrzeć się nie mogę, pięknie u Ciebie. A ja tak bardzo boję się ciąć rośliny, a nich to jutro po pracy biorę narzędzia i będzie się działo oj będzie. Pozdrawiam i zdrowia życzę ps. mnie bolą kolana po zumbie
Mysza 22:36, 22 mar 2015

Ppoczytałąm o tej zupce kolagenowej.Jutro pobiegnę do mięsnego, ciekawe czy coś dostanę.
Lepiej się czujesz??Ja też mam problemo z biodrem, ach tak to bywa.
Zdrowiej szybciutko
Borbetka 08:47, 23 mar 2015

Asiu - z bukszpanami to będzie to. Za mokro i spadek terenu, no i za dużo cienia.

Dziękuję za wszystkie słowa pocieszenia. Sobota była dla mnie koszmarem, ale minęło. Podniosłam się trochę i dziś ląduję u dobrego lekarza. Mam nadzieję, że dowiem się wreszcie, kiedy mi wróci sprawność. Przyszedł też czas na obmyślenie taktyki prozdrowotnej lub też już mnie uleczającej, bo wszystko zaczyna mi łupać. Od asekuracji w kuśtykaniu zaczyna mnie boleć bark i biodro. I co tu począć? Leżeć cały czas, ale jak? O państwowej opiece medycznej nic nie napiszę. Co do prywatnej też nie zawsze mam szczęście. Dużo siły i samozaparcia potrzeba.

Słoneczko świeci, ale zimno jest. Podobno to ostatnie dwie noce u nas z przymrozkiem. Patrzę sobie przez okno i nabieram energii.
MirellaB 09:17, 23 mar 2015

Moniko pozdrawiam Cię serdecznie ☺
Borbetka 09:23, 23 mar 2015

Mirelko, ja Ciebie też pozdrawiam życząc miłego dnia.