Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

ZielonaAnia75 07:37, 30 maj 2015

Mam tak samo... jak nie biegam, to tylko dlatego, ze siedzę w ogrodzie i nadrobię te kilometry z trasy, plus do tego setki skłonów i wyprostów często z łopatą i jakoś sobie tłumaczę to zaniedbanie biegania ale wiem, że to oszustwo samej siebie!!!
ZielonaAnia75 07:38, 30 maj 2015

Nie napisałam, że ogród przepiękny. Jestem ciekawa tego drzewa, które kupiłaś, bo ja szukam czegoś oryginalnego w sztuce 1
Madzenka 09:34, 30 maj 2015

Ścieżka wijąca sie pomiedzy danicami i berberysami jest cudowna, wyglada jakby wiła sie rzeczka i zawsze tam miała swoje miejsce.
Twoje danica to wzor niedościgniony dla mnie, teraz wygladaja jak z wystawy na Chelsea

Ps szławie mam, uwielbiam
MAD 22:39, 30 maj 2015

Borbetka napisał(a)

Pięknie wyszła ta ścieżka. Niesamowite są u Ciebie te wszystkie zestawienia kolorów i kształtów...
wiunia 01:20, 31 maj 2015

Moniko ścieżka bardzo fajna i te berberyski jako czerwony dywan - miodzio!!!
Borbetka 10:12, 31 maj 2015

katel napisał(a)
U Was susza a u nas tak zlało, że woda już wsiąkać w ziemie nie nadążała - dziś już na szczęście suszyło.
Borbetko czy Białoboka tniesz że taki równiutki czy on sam tak rośnie?

Białobok był cięty i to była najlepsza decyzja podjęta dwa lata temu. Zagęścił się i dopiero teraz mi się podoba. W zeszłym roku nie był taki ładny, odbijał po cięciu i jeszcze co nieco korygowałam, ale w tym roku nie mogę się napatrzeć. Za chwilę jednak zrobi się srebrzysty i to już nie to, ale warto te 3-4 tygodnie mieć te kremowe przyrosty. To fajne małe drzewo. Mam go od malutkiego. 12 lat czekałam, żeby wreszcie było go widać z ulicy. Trochę długo prawda?
Borbetka 10:16, 31 maj 2015

lenka napisał(a)
Jaki cudowny masz ogród!! Borbetko brak mi wprost słów! Taki dojrzały i tak zadbany wręcz wypieszczony! Danice są imponujące, sad fantastyczny! Jestem pod wrażeniem! Dziękuję za wizytę u mnie, bo teraz ja trafiłam do Ciebie i aż mi wstyd, że z takim opóźnieniem.. ale lepiej późno niż wcale Zwłaszcza, że moich zaległości Ogrodowiskowych chyba się nie da nadrobić Pozdrawiam

Lenko, dziękuję Ci z serducha. Ja po prostu mam bzika na punkcie ogrodu. To moja terapia antystresowa, gimnastyka, ruch na świeżym powietrzu i przyjemność tworzenia czegoś, co po mnie zostanie. Zawsze podsumowuję sobie cały dzień wieczorem i mam taką satysfakcję, że znowu coś zrobiłam. Teraz mam w głowie zakończenie etapu zamaskowania studni. Wybieram się po kamień i będę układać. Na razie nie wiem jak, na sucho czy klej jakiś kupić? Muszę poczytać w wątku o źródełkach.
Borbetka 10:19, 31 maj 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)
Mam tak samo... jak nie biegam, to tylko dlatego, ze siedzę w ogrodzie i nadrobię te kilometry z trasy, plus do tego setki skłonów i wyprostów często z łopatą i jakoś sobie tłumaczę to zaniedbanie biegania ale wiem, że to oszustwo samej siebie!!!

Aniu, ale wiesz co jest najfajniejsze? Mimo wyrzutów, że nie biegłam (choć wiesz, ostatnio dopiero wracam do treningów po skręceniu kostki), nie tyję. A muszę napisać, że głodna jestem momentami po takiej ogrodowej orce, że hej! Nie oszczędzam się i nie głoduję. Po prostu zjadam, na co mam ochotę. Wysiłek fizyczny w każdej formie to tajemnica utrzymania wagi. O sflaczałościach nie napiszę. Tu już potrzebna gimnastyka .
Kupiłam drzewo Zelkova cerrata. Okazało się, że może duże urosnąć, a chciałam małe drzewko. Będę musiała pobawić się w Japończyka i mieć ze dwa komplety nożyc do cięcia.
Borbetka 10:34, 31 maj 2015

Madzenka napisał(a)
Ścieżka wijąca sie pomiedzy danicami i berberysami jest cudowna, wyglada jakby wiła sie rzeczka i zawsze tam miała swoje miejsce.
Twoje danica to wzor niedościgniony dla mnie, teraz wygladaja jak z wystawy na Chelsea

Ps szławie mam, uwielbiam

Marzenko, dywany berberysowe jeszcze takie sobie są. Jedne krzaczki duże, inne dopiero dosadzone. W przyszłym roku już będzie bardziej widoczna czerwona, równa połać.
Danicę kocham i szałwię też.
Borbetka 10:35, 31 maj 2015

Wiolu, MAD dziękuję i pozdrawiam.
Życzę wszystkim fajnej niedzieli.