Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

kasia 00:47, 29 maj 2015

czy ja mogę prosić o linka do tych nożyc baranich na prywatnego, dziękuję
makkasia 07:47, 29 maj 2015

Borbetko świetnie to wszystko wygląda, tak jakby ten fragment był tam od zawsze. Masz wielkie szałwie u mnie kwiatostany są maleńkie bez koloru - ale może też dlatego, że je bardzo mocno podzieliłam.
macham
Borbetka 08:45, 29 maj 2015

Dziękuję wszystkim bardzo. Susza u mnie okrutna. Wczoraj było podlewanie i dzisiaj też będzie. Takie porządne. Szczególnie trawa nie wygląda dobrze.

Świerk na zdjęciu to Inversa.

Szałwia rośnie drugi rok. W zeszłym sezonie też była malutka. Trochę trzeba poczekać. Wywaliłam jałowca z tej rabaty. Będą dodatkowo dwie rozplenice zamiast niego, bo jedna rośnie już od jesieni. Pomiędzy szałwię posadziłam stipę, bo przekwitnięta szałwia jakoś nie podoba mi się. Zgapiłam od Marty .

Nie było cięcia roślin u mnie na wiosnę. Wiecie czemu. Teraz wszystko wybujałe. Dywany z irgi, jałowców i trzmieliny włażą na podjazd. Nie pokazałam dalszej perspektywy na fotkach, bo bałagan widzę.

Najbardziej cieszę się ze ścieżki do tarasu. Ten etap zakończony. Za rok będą czerwone dywany berberysowe i sobie popatrzę na nie, jak będę gotować, a tego nie lubię bardzo. Jakąś przyjemność z tego stania w kuchni muszę mieć .

Tymczasem pozdrawiam. Dzisiaj może uda mi się nabyć drzewko, którego szukam już jakiś czas. Brakuje mi czegoś w pewnym miejscu.
atena35 10:56, 29 maj 2015

Borbetka napisał(a)

atena35 10:59, 29 maj 2015

Z tego zachwytu zapomniałam napisać komentarz
Cudownie.
Rdest kojarzy mi się z nazwą chwastu, to jakiś ozdobny? Bardzo ładny.
kasia_w 11:25, 29 maj 2015

Borbetko jest pięknie Twój porządek na takim metrażu mnie załamuje
Donia72 18:18, 29 maj 2015

Borbetko, u mnie też susza i trzeba węże rozciągać Widać Wielkopolskę deszcze omijają
Borbetka 20:44, 29 maj 2015

Tosiu, to Polygonium bistorta, rdest wężownik. Dorasta do 100cm. Fajny jest.
Kasiu, jakoś daję radę. Przynajmniej nie mam wyrzutów, że czasami nie idę biegać. Nabiegam się po ogrodzie.
Doniu, masz rację. Jakoś omijają mnie deszcze. Dziś lałam wodę w hektolitrach, a u mnie gleba jest raczej wilgotna. Co dopiero mają Ci na piaskach. Bardzo współczuję.

Cieszę się, bo warzywnik zaprawiony ziemią. Jutro jadę po rozsady i będzie sadzenie.
Kupiłam też drzewko. Oczywiście jechałam po inne, a mam inne. Pokażę jak posadzę.
katel 23:08, 29 maj 2015

U Was susza a u nas tak zlało, że woda już wsiąkać w ziemie nie nadążała - dziś już na szczęście suszyło.
Borbetko czy Białoboka tniesz że taki równiutki czy on sam tak rośnie?
lenka 00:23, 30 maj 2015

Jaki cudowny masz ogród!! Borbetko brak mi wprost słów! Taki dojrzały i tak zadbany wręcz wypieszczony! Danice są imponujące, sad fantastyczny! Jestem pod wrażeniem! Dziękuję za wizytę u mnie, bo teraz ja trafiłam do Ciebie i aż mi wstyd, że z takim opóźnieniem.. ale lepiej późno niż wcale Zwłaszcza, że moich zaległości Ogrodowiskowych chyba się nie da nadrobić Pozdrawiam