Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

Przetacznik 17:53, 01 sie 2012

mnie też"kulkowo" zniewala, wygląda to niesamowicie!
majkel0326 19:23, 01 sie 2012

Monika,co tam słychać w twoim ogrodzie? Ten szereg kulek jest rewelacyjny! Super zdjęcie.
Borbetka 20:19, 01 sie 2012

isia33 napisał(a)
Wpadam z rewizytą. Jak mogłam przegapić taki ładny ogród?! Kulki, kanty i rabatki cudne. U mnie pod basenem też mam dywan. A, i też mam mało roślin w domu, o te na zewnątrz dbam jak szalona, o domowych zapominam.

Iwonko, Marto - pięknie dziękuję za odwiedzinki.
Borbetka 20:23, 01 sie 2012

irena_milek napisał(a)
Co tam nowego planujesz, nie możemy tylko achać

Irenko - dzisiaj nie zrobiłam za dużo, tylko kanciki przy tych kulkach ze zdjęcia. Popstrykam jutro to wrzucę. Teraz mam na głowie organizację mojego wyjazdu wakacyjnego. Niby nie dużo, ale kotek i rybki i roślinki w doniczkach... muszę do opieki kogoś ubłagać. Na "szczęście" nie na długo.
Borbetka 20:24, 01 sie 2012

Przetacznik napisał(a)
mnie też"kulkowo" zniewala, wygląda to niesamowicie!

Weroniko - dziękuję pięknie za zdjęcia.
Borbetka 20:28, 01 sie 2012

majkel0326 napisał(a)
Monika,co tam słychać w twoim ogrodzie? Ten szereg kulek jest rewelacyjny! Super zdjęcie.

Majka - mimo żniw wpadłaś? Ty to jesteś bomba kobieta! U mnie teraz trochę nudnawo, patrzę na rabaty i brakuje mi kwiatów kwitnących. W przyszłym roku chyba zaszaleję. Coś przez "długą" zimę wymyślę ... oczywiście z Ogrodowiskiem, a na szybką zmianę czeka rabata za studzienką pod płotem, ale to w porze wysadzania, coś koło września/października. Teraz boję się, że się nie przyjmą "przesadzaki" - duże są.
No i ciągle myślę, co posadzić między te kule. Alina pisała, że suchodrzew chiński ... kusi mnie, ale on przemarza, a ja tam mam przeciąg i jeszcze śnieg ciągle odgarniany zimą. Odrasta dość szybko, ale nie wiem, czy szczawik nie będzie szybszy. Poszukuję czegoś żółtego albo bordowego.
majkel0326 22:31, 01 sie 2012

W żniwach przerwa,bo popadało w weekend dość mocno U Was też taka wichura w sobotę była? U nas znowu drzewa i słupy połamane,z prądem były kłopoty.A co do kwitnących kwiatów to ja jestem za Zima będziemy myśleć Suchodrzew nic mi nie mówi A może trzmielina żółta?
Borbetka 10:55, 02 sie 2012

majkel0326 napisał(a)
W żniwach przerwa,bo popadało w weekend dość mocno U Was też taka wichura w sobotę była? U nas znowu drzewa i słupy połamane,z prądem były kłopoty.A co do kwitnących kwiatów to ja jestem za Zima będziemy myśleć Suchodrzew nic mi nie mówi A może trzmielina żółta?

U nas nie było wichury, jakoś tak constans cały czas, temperatura raz w dół raz w górę. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu, kiedy wyjeżdżam będzie cieplutko.
Co do trzmielinki mam już jej tyle, że chyba wystarczy. Nie mogę się zdecydować, czy posadzić coś przed zimą, czy przeczekać do wiosny, ale znając moją niecierpliwość pewnie coś zmajstruję jeszcze w tym roku.
Wieloszka 11:44, 02 sie 2012

Borbetka napisał(a)

koniecznie kara musi być, a najbardziej uciązliwa to plewienie żartuję, ale szkoda ot uczymy się cały czas

Plewienie to niestety ten trud "na kolanach". Ja bym nawet to lubiła, gdyby nie szczawik ... wdziobujesz palec, niby wyszedł, a tu za parę dni znowu na żółto się ze mnie chichra ... co zrobić.
A z tymi kulkami to się trochę bałam, bo Wieloszka pisała, że cięła i się trochę poduchowate zrobiły (zapamiętałam to), ale u mnie wcale. Cięłam je ręcznymi nożycami do żywopłotów, a nie "maszynowo", w ten drugi sposób nie szło mi. Nawieź Irenko, obetnij i będą ładne.

Borbetko, nadrabiam zaległości i zachwycam się Twoim ogrodem!!! Kulkowo po prostu bomba!!!
Moje Danici przycięte wiosną a potem dwukrotnie opryskane pinivitem mają ładne przyrosty, ale są właśnie bardziej spłaszczone niż kulki. Zobacz sama (obok lawendy):

Zdjęcie sprzed miesiąca i z dalszej odległości - teraz lepiej te danici wyglądają. Jak zrobię lepsze zdjęcie to pokażę.
Dziekuję za relację z kancikowania - mi wciąż nie idzie, ale fakt, że zniechęcona niepowodzeniem rzadko próbuję...
Milka 11:49, 02 sie 2012

Borbetko, szczawik też jest moim utrapieniem, ja mazam chemią; koniec zabawy w kotka i myszkę!

Wieloszko
, cudnie!