Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

kubi2000 10:17, 29 lip 2012

Borbetka napisał(a)

Matko jedyna właśnie zostałam Twoja fanką!!!!! Przepięknie!!!. I to rozwiązanie z sadem, wooooow....

Kubi, coś tam nabazgrałam u Ciebie. Pozdrawiam.

hej, dziękuję za te słowa. Optymizmem powiało.
A napisałaś: "Ja z doświadzenia już nie sadzę jałowców, sosen i irgi."
Powiedz czemu ich nie sadzisz? Ja mam je wszystkie. Irga pozioma w tym roku zmarzła, kupiłam kolejną, bo napalona jestem na jej kształt. Mam sosnę wejmutkę, ale szczerze mówiąc nie wiem czy dobrze zrobiłam kupując ją - no niestety tylko jedną. Ja właśnie tak mam, dopóki tu nie trafiłam to kupowałam po jednej sztuce i teraz mam właśnie misz masz, bałagan nie do ogarnięcia.
agata19762 12:54, 29 lip 2012

cudownie w Twoim ogrodzie........
ja dopiero zaczynam..........
pomocniczkę masz uroczą
miłej niedzieli..........
Borbetka 23:49, 29 lip 2012

Diana napisał(a)

Kulkowo:

Moniko no poprostu cudnie Wszystko takie dorodne, zadbane, piękne

Dianko, u Ciebie też, zwłaszcza Twój dom mi się podoba.
Diana 23:52, 29 lip 2012

dziękuję
Borbetka 23:52, 29 lip 2012

kubi2000 napisał(a)

Matko jedyna właśnie zostałam Twoja fanką!!!!! Przepięknie!!!. I to rozwiązanie z sadem, wooooow....

Kubi, coś tam nabazgrałam u Ciebie. Pozdrawiam.

hej, dziękuję za te słowa. Optymizmem powiało.
A napisałaś: "Ja z doświadzenia już nie sadzę jałowców, sosen i irgi."
Powiedz czemu ich nie sadzisz? Ja mam je wszystkie. Irga pozioma w tym roku zmarzła, kupiłam kolejną, bo napalona jestem na jej kształt. Mam sosnę wejmutkę, ale szczerze mówiąc nie wiem czy dobrze zrobiłam kupując ją - no niestety tylko jedną. Ja właśnie tak mam, dopóki tu nie trafiłam to kupowałam po jednej sztuce i teraz mam właśnie misz masz, bałagan nie do ogarnięcia.

Sosna wejmutka przeważnie choruje na rdzę, moja oczywiście zachorowała i ją wywaliłam, była cała buraczano-porzeczkowa. Jałowce są piękne i owszem, ale pierwsze 5-6 lat, potem zaczynają ogołacać się od dołu i nie odbijają po cięciu niestety, chociaż są ich zwolennicy. Irga - była moją sztandarową rośliną do zadarniania dopóki nie "wpuściła" szczawika i nie zmarzła. Też wywaliłam i nie wiem co posadzić między moje kulki. Jedno wiem, kupuj więcej sztuk danego gatunku. Zobaczysz, w przyszłości to zapunktuje, bo będziesz miała większe plamy na rabatach, a to wygląda najpiękniej.
Borbetka 23:53, 29 lip 2012

agata19762 napisał(a)
cudownie w Twoim ogrodzie........
ja dopiero zaczynam..........
pomocniczkę masz uroczą
miłej niedzieli..........

Agatko, dziękuję i wpadnę do Ciebie wkrótce.
gunia1990 01:57, 30 lip 2012

kolejny wielkopolski ogród, którym się zachwycam, i który mnie inspiruje - jak bardzo się cieszę! Zyskalaś Moniko kolejną fankę

ps. a które rejony Wielkopolski to Twoje?
Borbetka 10:07, 30 lip 2012

gunia1990 napisał(a)
kolejny wielkopolski ogród, którym się zachwycam, i który mnie inspiruje - jak bardzo się cieszę! Zyskalaś Moniko kolejną fankę

ps. a które rejony Wielkopolski to Twoje?

Witaj Gunia - mieszkam 12 km od poznańskiego ronda Rataje w stronę Katowic.
Ale nas z Wlkp. chyba najmniej jest, chociaż nie liczyłam nigdy. Zapraszam do mojego ogrodu, który w kółko przerabiam .
Sebek 21:32, 30 lip 2012

Borbetka napisał(a)
Kulkowo:

Cuuuudnie!!!!
alinak 21:50, 30 lip 2012

Moniko ja jak zwykle oprócz zachwytów wtrącę swoje 5 groszy . jukka pod świerkiem nie będzie ładnie nigdy kwitnąć ...za kwaśno a ona lubi trochę azotu