Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

Borbetka 22:57, 21 wrz 2012

baraga1904 napisał(a)
..Witajcie
..tez mam kule danica...projektantka powiedziała mi że będą duże i muszę je przesadzić...jak patrzę na Twoje zdjęcia Borbetko to wiem że miała kobieta rację...a średnio jej wierzyłam bo jakoś opisy mówiły o mniejszych gabarytach tej tui... Twoje są piękne

Są duże wierz mi, ale po latach trzeba je ciąć i obowiązkowo strącać śnieg zimą.
Borbetka 22:58, 21 wrz 2012

Przetacznik napisał(a)
ładne jesienne zakupy wyeksponowałaś, pozdrawiam serdecznie i też wrzosowo : )

Weroniko, ja u Ciebie na bieżąco. Komponuję teraz galerię na ścianę i zachodzę w głowę, jakie zdjęcia tam umieścić ... chyba ogrodowo-rodzinne zrobię.
Borbetka 22:59, 21 wrz 2012

EPODLAS napisał(a)
A "małe zestawienie na koniec niedzieli" przypadło mi bardzo do gustu. Masz bardzo zadbany i ładny ogród. Pozdrawiam.

Dziękuję Bożenko.
Borbetka 23:02, 21 wrz 2012

gusiarz napisał(a)
Piękny, dojrzały ogród - bardzo mi sie podoba. I będę wpadać częściej - na pewno!!

Bardzo, bardzo zapraszam, chociaż teraz rewolucję ogrodową mam! Pozdrowienia.
Gardenarium 23:03, 21 wrz 2012

Pokazuj zdjęcia rewolucyjne

Instagram Ogrodowiska
Borbetka 23:04, 21 wrz 2012

wiunia napisał(a)
Witam serdecznie wszystkich miłośników ogrodów! Od jakiegoś czasu obserwuję Wasze piękne ogrody i postanowiłam się przywitać. Sma jednak nie mam czym się jeszcze pochwalić, ponieważ dopiero pierwszy rok mam ogród (a raczej miejsce na jego powstanie i mam tyle opcji jak go zagospodarować, że nie mogę się zupełnie na nic konkretnego zdecydować. Tym bardziej, że tu sama roskosz dla moich oczu i tyle cudnych projektów. Dzisiaj, a raczej wczoraj "wpadłam " na Twój ogród Moniko (Borbetko) i mnie zatkało!!! Tak więc tkwię w tym stanie zauroczenia i idę już spać, bo baaardzo późno. Moniko pozdrawiam Cię serdecznie i cieszę się, że niedaleko mam taką miłośniczkę i mistrzynię ogrodu...

Ale teraz mam do myślenia ... że blisko ... że niedaleko. Pokaż co masz, a wszyscy tu na pewno pomogą.
Borbetka 23:06, 21 wrz 2012

Jagodaa napisał(a)
Borbetko, zgodnie z Twoją sugestią zdecydowałam się na posadzenie bluszczu pospolitego. Wczoraj przejrzałam kolejny raz fotki z Twojego ogrodu (tak mi się podoba...) i zauważyłam, że Ty też go masz. Ile sadzonek posadziłabyś pod 2,5 metrowy murek? Znalazłam fajne i już się palę do zakupu! . Myślałam o trzech.

Jagódko, ja posadziłabym 1 szt. na pół metra. I w ogóle im gęściej tym lepiej dla bluszczu. Będziesz miała szybciej zieloną ścianę. Ja jutro wymaszeruję za mój płot, gdzie bluszcz włazi bez sensu do rowu. Wezmę łopatę i go wykopię po prostu. Będę miała sadzonki na moją rabatkę bukszpanową, z którą się męczę już 3 tygodnie.
Borbetka 23:08, 21 wrz 2012

Majka, ja mam pomysły, czasami bez sensu! Tak jak dzisiaj z tym wielkim bukszpanem, ale dałam radę z pomocą mojego kochanego, bręczącego M.
Borbetka 23:08, 21 wrz 2012

Gardenarium napisał(a)
Pokazuj zdjęcia rewolucyjne

Jutro cyknę .
Jagodaa 23:28, 21 wrz 2012

Borbetka napisał(a)

Jagódko, ja posadziłabym 1 szt. na pół metra. I w ogóle im gęściej tym lepiej dla bluszczu. Będziesz miała szybciej zieloną ścianę. Ja jutro wymaszeruję za mój płot, gdzie bluszcz włazi bez sensu do rowu. Wezmę łopatę i go wykopię po prostu. Będę miała sadzonki na moją rabatkę bukszpanową, z którą się męczę już 3 tygodnie.

Ok, wychodzą mi 4 sadzonki na jedną stronę w takim razie - dzięki za podpowiedź. U mnie też przeróbka ciągnie się, jak dla mnie w nieskończoność, a to dopiero tydzień A taki pikuś miał być!