Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

wiunia 13:53, 25 paź 2012

Pozdrowionka !
wiunia 22:28, 03 lis 2012

Borbetko ,co u Ciebie?
Pozdrawiam gorąco
iza_1611 09:22, 04 lis 2012

Barbetko ściągnęłam do swojego wątku jedno z Twoich fotek mini-sadu
Również chciałabym mieć u siebie takie miejsce...
Mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko....

Pozdrawiam
Iza
Borbetka 14:47, 04 lis 2012

Fajnie się rozmawia, jeśli twarzyczka patrzy Widzę Was dziewczyny, no to i mnie trochę zobaczcie. Stary avatarek znudził mi się, to sobie zmieniam ... co mi tam. Pozdrawiam Was serdecznie i pracująco, bo w ten weekend posprzątałam cały sad z liści. Było co robić, szczególnie z liśćmi czereśni. Oczywiście wyzywałam na nie, odkurzając, bo 3 czereśnie na krzyż dają, a tyle roboty ze sprzątaniem.
Izka - bardzo mi miło, że zdjęcie sadu podoba Ci się. Nie jest taki kłopotliwy w tym kamieniu, jakby się wydawało.
Miłej niedzieli życzę i trzymam kciuki za naszego tenisistę. Zaraz biegnę oglądać!
hania 16:47, 04 lis 2012

Fajny awatarek,....też sprzątałam liście tej soboty,pogoda sprzyjała
majkel0326 16:49, 04 lis 2012

Monika,miło Cię widzieć Ładny avatarek!
Borbetka 18:29, 04 lis 2012

Zostały mi tylko krecie kupy do posprzątania. Ale to przecież syzyfowa praca .
grembosia 21:23, 08 lis 2012

Moniko, jestem cały czas pod wrażeniem Twojego ogrodu, ciągle do niego wracam, bo szukam inspiracji do mojego przedogródka i dużo fajnych pomysłów u Ciebie znajduję

Piszesz, że danica brązowieje w miejscach gdzie nie dociera światło. Ja planowałam sporo posadzić jej w przedogródku, a tam jest raczej cień, półcień. Słyszałam, że w takich warunkach wolniej rosną, trochę gorzej się przebarwiają, a Ty piszesz, że brązowieją. Sama już nie wiem, za dużą ilość chciałam posadzić, żeby ryzykować. Tylko jaka inna roślina (pomijając bukszpan i cis) da mi takie piękne kule jak Twoje?
Borbetka 15:51, 11 lis 2012

Grembosiu, pisałam że brązowieją, ale u mnie jest tak:
- rosnące w cieniu, półcieniu czyli pod drzewami dużymi, gdzie światło słoneczne wiosną i latem jest ok. 5-6 godzin mają dość powolny wzrost. Jak porównam te w słońcu z tymi w cieniu, to są o połowę mniejsze, ale igły im nie brązowieją wcale, jeśli są zdrowe,
- rosnące w słońcu, ale ściśnięte wśród innych roślin brązowieją na styku i to jest całkiem normalne. U mnie tak jest, bo za ciasno miałam w niektórych miejscach. Teraz porobiłam trochę porządków i będę wymieniać te brzydkie na nowe.
WIĘC Grembosiu się nie przejmuj i sadź nawet w cieniu, będą wolniej rosły, ale nie będziesz musiała ciąć tak szybko. Muszą tylko mieć miejsce.
Borbetka 15:51, 11 lis 2012

Komputer mi wariuje i podwójnie wysyła. Jeśli ktoś wie jak się pozbyć aplikacji SweetPacks - pomóżcie.