Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

Martek 00:19, 06 paź 2012

Piękne, jesienne lato ...U mnie też wszystko kwitnie jakby nie przyjmowało do wiadomości,że idą chłody .
Potem jak mróz ścina to żal

Rozkręciły się dalie bo deszcz,bo słońce
Pozdrawiam Vivo,kanciki ,kolory fantastyczne
monteverde 00:37, 06 paź 2012

http://skalniakowo.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=964&Itemid=1034

http://zojalitwin.wordpress.com/2012/06/14/rutewka-orlikolistna/
http://kwiaty-ogrody.pl/?p=3338
barbara_kraj... 00:51, 06 paź 2012

No właśnie, na zdjęciu w tym linku
http://skalniakowo.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=964&Itemid=1034
rutewka alpejska jest rośliną niską a pędy kwiatowe najwyżej do 40 cm stąd moje wątpliwości odnośnie odmiany
agata_chrosc... 09:44, 06 paź 2012

wpadłam dopytac o pregorzana, ale obejrzałam oczywiście koniec lata wspaniałe kolory. Czy ta różowa róza z tysiącem kwiatów to jest The Fairy? I widze, że masz tez kłosownika, a to chyba rzadka w Polsce roslina, bo u nikogo innego nie widziałam. Bedę częściej wpadac bo znowu odkryłam ogród pełen róż Szkoda tylko, że jednak nieodwołalnie na jakiś czas trzeba będzie sie z tymi pieknymi obrazkami pożegnać.
a ja mam pytanie o ten przegorzan - kiedy go siałaś i jak - prosto do gruntu, zasypywałas ziemia czy na wierzchu powinny leżeć? no nic na ten temat nie wiem
Mala_Mi 09:57, 06 paź 2012

viva napisał(a)

Nostalgia jesienna....hmm.. a ja mam róże Nostalgia...... i jest w takich kolorach, że do nostalgii jej daleko
A grzybki u Ciebie są... jednego ktoś Ci ukradł z ogrodu ...... i nie byłam to ja..... sorki, ale ile radości z tego kradziejstwa było... jak dziecko ucieszone zapachem i kształtem kozaczka.... godzinę pieszczenia i zachwytów nad grzybkiem.......
No, przyznałam się...teraz juz mnie więcej nie zaprosisz...

Aniu, jak to miło, że ktoś ma radość z jednego grzybka .... szkoda, że tylko jeden był......ale, gdzie on był?

Różę Nostalgię też miałam ale wydałam, bo właśnie taka absolutnie nie nostalgiczna

To nie była radość.. to wygladało jak zboczenie....... a gdzie go znalazła to nie weim, bo wyciągneła z torebki i stwierdziłą, że jest świnka, ale nie mogła oprzeć się pokusie.....

Lato śliczne i te różowe rózyczki tak śliczne jak w realu...... pytałam sie Ciebie o nazwę ale zapomniałam.... napisz prosze..
Mala_Mi 10:02, 06 paź 2012

O jeżówkach napisałam u siebie......
AniaDS 15:50, 06 paź 2012

serce mi zadrżało...
Przetacznik 17:09, 06 paź 2012

A ja pośród tylu niezwykłych widoków z tego delikatnego, romantycznego ogrodu wracam do tych " koronkowych" ujęć.... bardzo wdzięczne.
annawu 17:53, 06 paź 2012

barbara_krajewska napisał(a)

Basiu, dziękuję,... a tu zdjęcia tej rutewki, wygląda zupełnie inaczej niż orlikolistna, posadziłam ja przy liliach i razem wyglądają jak naturalny bukiet.
Na tych zdjęciach jest w fazie przekwitania, długi czas tak wygląda, gdy kwitnie jest to chmurka drobnych, niepozornych kwiatuszków, wysokości ok 80cm.
Może poeksperymentujemy razem ?

Vivo, a ty jesteś pewna, że to rutewka alpejska?
Bo są jeszcze inne uprawiane w ogrodach, np. żółta i wąskolistna. Może to któras z tych dwóch?
Ja swoja rutewką orlikolistną prawie się nie zajmuję. Pozwalam jej się trochę rozsiać, wiosną nowe, ładniejsze siewki wykorzystuję a resztę wyrzucam. I to wszystko

A może to jest rutewka mniejsza?
Mam ją u siebie pod taką nazwą.

Sebek 18:03, 06 paź 2012

AniaDS napisał(a)

serce mi zadrżało...

Mi tak samo - to ma być październik?