Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

Basia_1987 11:45, 16 sty 2013

Chochoły bomba!Już sobie wyobrażam tę cudną alejkę różaną
EPODLAS 16:35, 17 sty 2013

Jak dobrze zabezpieczyłaś swoje rośliny. Na razie śnieg się utrzymuje i oby było taka jak najdłużej. Mam nadzieję, ze ta zima nie da nam się tak we znaki jak ostatnio. Ponoć idą mrozy, więc warstwa śniegu ochroni rośliny.
Mala_Mi 16:38, 17 sty 2013

Pracowita kobieto witam po przerwie.... świetne chochoły
Milka 16:56, 17 sty 2013

Vivo, jak profesjonalnie!!! rośliny to docenią i zobaczysz wymarzony szlak różany
AniaDS 14:07, 20 sty 2013

Pięknie, aż mi wstyd, bo moje róże mają tylko osłonkę śniegową..
Nic nie zdążyłam zrobić przed zimą .
Celina 18:01, 21 sty 2013

Te postawione chochoły to jest nic?!

Vivo ! pięknie wygladają a przytym spełniają określone zadanie. Na pewno sie przy nich natrudziłaś!
pozdrawiam serdecznie
EPODLAS 18:36, 21 sty 2013

Vivo, mam nadzieję że w tym roku na wiosnę nie będziemy płakać za utraconymi roślinami. Twój wątek kojarzy mi się z różami i to jakimi różami. Jak tam u ciebie, zima trzyma? bo u nas śnieg, mróz, a dziś była nawet zamieć. Zima jak się patrzy.
Joaska 10:01, 22 sty 2013

Ale lepsza zima ze śniegiem niż sam mróz, przynajmniej roślinki maja kołderkę
Aż ciekawa jestem tej pregoli różanej , jak wszystko zakwitnie.
viva 12:46, 22 sty 2013

Joaska napisał(a)
Viva no nie ma siły żeby ta zima pokonała twoje chochoły
ponadto świetnie wyglądają jako ozdoba ogrodu,
Pozdrawiam

Joasiu, doświadczyłam już tego, że bez okrycia róż pnących nie mam co liczyć na większe kwitnienie, a przypadku róż, które kwitną na pędach dwuletnich kwiatów nie ma wcale. Mam nadzieję, że chochoły będą ratunkiem, a przy okazji są ozdobą

Basia_1987 napisał(a)
Chochoły bomba!Już sobie wyobrażam tę cudną alejkę różaną

Basiu, ona u mnie też jest tylko w wyobraźni

EPODLAS napisał(a)
Jak dobrze zabezpieczyłaś swoje rośliny. Na razie śnieg się utrzymuje i oby było taka jak najdłużej. Mam nadzieję, ze ta zima nie da nam się tak we znaki jak ostatnio. Ponoć idą mrozy, więc warstwa śniegu ochroni rośliny.

Bożenko, robię co mogę, by przechytrzyć mrozy . Nie jest źle, bo napadało dużo śniegu i dużo roślin jest pod solidną pierzynką

asc napisał(a)
Pracowita kobieto witam po przerwie.... świetne chochoły

Witam, witam..... okaże się wiosną czy te moje chochoły to ochrona czy tylko ozdoba ogrodu

irena_milek napisał(a)
Vivo, jak profesjonalnie!!! rośliny to docenią i zobaczysz wymarzony szlak różany

Irenko, liczę na to . Nie będzie to jeszcze jakieś szaleństwo ale może będą kwiatuszki

AniaDS napisał(a)
Pięknie, aż mi wstyd, bo moje róże mają tylko osłonkę śniegową..
Nic nie zdążyłam zrobić przed zimą .

Aniu, pierzynka w tym roku jest dość gruba. U Ciebie jest cieplej więc chyba nie ma potrzeby aż tak okrywania róż.

Celina napisał(a)
Te postawione chochoły to jest nic?!

Vivo ! pięknie wygladają a przytym spełniają określone zadanie. Na pewno sie przy nich natrudziłaś!
pozdrawiam serdecznie

Celinko, bez pomocnika ani rusz

Joaska napisał(a)
Ale lepsza zima ze śniegiem niż sam mróz, przynajmniej roślinki maja kołderkę
Aż ciekawa jestem tej pregoli różanej , jak wszystko zakwitnie.

Dla ogrodu teraz jest bardzo dobra pogoda, dużo śniegu, trochę mrozu
Joasiu też jestem ciekawa i mam nadzieję, że w tym roku wreszcie kwiaty będą trochę wyżej niż na wysokości 50 cm.

viva 13:12, 22 sty 2013

EPODLAS napisał(a)
Vivo, mam nadzieję że w tym roku na wiosnę nie będziemy płakać za utraconymi roślinami. Twój wątek kojarzy mi się z różami i to jakimi różami. Jak tam u ciebie, zima trzyma? bo u nas śnieg, mróz, a dziś była nawet zamieć. Zima jak się patrzy.

Bożenko, oby dalej zima była taka jak dotychczas, ogród śpi spokojnie i ja też . Mam nadzieję, że luty nie będzie chciał pokazywać swoich rogów.
No tak całkiem równo z ogrodem nie śpię, teraz mam czas na plany i zakupy. Zrobiłam już większość zakupów bylinowych i nasiennych, mam zaplanowane zakupy w szkółkach. Ogród śpi a ogrodniczka marzy i planuje .
Do prac wiosennych zostało niewiele ponad miesiąc, w ubiegłym roku jak zaczęłam ciąć żywopłoty 28 lutego, to potem była już ciągłość prac.
Wspomniałaś róże.... różyczka w porannym słoneczku