Jak dobrze zabezpieczyłaś swoje rośliny. Na razie śnieg się utrzymuje i oby było taka jak najdłużej. Mam nadzieję, ze ta zima nie da nam się tak we znaki jak ostatnio. Ponoć idą mrozy, więc warstwa śniegu ochroni rośliny.
Vivo, mam nadzieję że w tym roku na wiosnę nie będziemy płakać za utraconymi roślinami. Twój wątek kojarzy mi się z różami i to jakimi różami. Jak tam u ciebie, zima trzyma? bo u nas śnieg, mróz, a dziś była nawet zamieć. Zima jak się patrzy.
Joasiu, doświadczyłam już tego, że bez okrycia róż pnących nie mam co liczyć na większe kwitnienie, a przypadku róż, które kwitną na pędach dwuletnich kwiatów nie ma wcale. Mam nadzieję, że chochoły będą ratunkiem, a przy okazji są ozdobą
Basiu, ona u mnie też jest tylko w wyobraźni
Bożenko, robię co mogę, by przechytrzyć mrozy . Nie jest źle, bo napadało dużo śniegu i dużo roślin jest pod solidną pierzynką
Witam, witam..... okaże się wiosną czy te moje chochoły to ochrona czy tylko ozdoba ogrodu
Irenko, liczę na to . Nie będzie to jeszcze jakieś szaleństwo ale może będą kwiatuszki
Aniu, pierzynka w tym roku jest dość gruba. U Ciebie jest cieplej więc chyba nie ma potrzeby aż tak okrywania róż.
Celinko, bez pomocnika ani rusz
Dla ogrodu teraz jest bardzo dobra pogoda, dużo śniegu, trochę mrozu
Joasiu też jestem ciekawa i mam nadzieję, że w tym roku wreszcie kwiaty będą trochę wyżej niż na wysokości 50 cm.
No tak całkiem równo z ogrodem nie śpię, teraz mam czas na plany i zakupy. Zrobiłam już większość zakupów bylinowych i nasiennych, mam zaplanowane zakupy w szkółkach. Ogród śpi a ogrodniczka marzy i planuje .
Do prac wiosennych zostało niewiele ponad miesiąc, w ubiegłym roku jak zaczęłam ciąć żywopłoty 28 lutego, to potem była już ciągłość prac.
Wspomniałaś róże.... różyczka w porannym słoneczku