Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Gabriela 12:32, 28 paź 2013

No tak, daglezja to wielkie drzewo z natury i pewnie nie najlepiej się poczuła w ścisku.
Widzę, że Twoja rewolucja na razie polega na przerzedzaniu, ciekawa jestem jak będzie po ponownym zagęszczeniu? Czyżby pożegnanie z żurawkami? Swobodnie już w tym kącie było, więc typuję że teraz będzie formalnie.
mira 12:53, 28 paź 2013

a ja mam nadzieję że będzie kontrolowany luz

już wszyscy się pogubiliśmy więc dla przypomnienia dekalog - trzymam się ostatnio tego jak ostatniej deski ratunku i pomaga więc choć to Twoje dzieło to dla przypomnienia bo teraz 5 i 6 dobrze Ci zrobi

1. Konsekwencja w kolorystyce

2. Ograniczona ilość gatunków

3. Duże ilości jednakowych roślin w grupach

4. Zgrane duety (jedna roślina podkreśla urodę drugiej) - szukaj takich i spisuj

5. Jak coś zaczniesz - skończ, bo się rozmyślisz i będziesz stała w miejscu

6. Jak coś zmieniasz., nie żałuj, zmieniaj i idź do przodu

7. Niezawodne rośliny kupuj

8. Zrób listę gatunków i tego się trzymaj

9. Nie biadol, jak coś padnie - masz miejsce na coś lepszego

10. Pogódź się z tym, że będziesz ciężko pracować, aby osiągnąć efekt.

pozdrawiam i trzymam kciuki za pogodę - chyba idealny czas na takie rewolucje w końcu październik
ps.
bardzo dziękuje za zaproszenie - jednak odległość a bardziej zakres obowiązków w tym tygodniu mnie przerasta - będę śledzić zmiany na bieżąco
Milka 13:18, 28 paź 2013

Gardenarium napisał(a)
To nie świerki ja powycinałam a tylko jedną daglezję o dwóch przewodnikach, świerki tylko podkrzesałam, bo padły na dole z zagęszczenia. Co mnie kiedyś podkusiło, że jak je sadziłam, to jakbym pijana była, normalnie wężykiem posadzone i wyjechane w ogród. A byłoby tyleee miejsca

oj uśmiałam się
Pszczelarnia 13:57, 28 paź 2013

Podziwiam odwagę. Działasz na mnie, Danusiu, mobilizująco.

Teraz podczas wykopywania roślin zobaczyłam, ile ich tam u Ciebie się zmieściło (nawet proso - ostatnio moja fascynacja) dojrzałam w tym gąszczu. Las świerków, aż się wierzyć nie chce ile ich było/jest/będzie. I wszystko się mieści.
Przy okazji zobaczyliśmy ciekawe zakątki techniczne ( min. donice pod świerkami).

Margarete 16:26, 28 paź 2013

Ojej ale sie dzieje... jak u Hitchcocka... na początku trżesienie ziemi a potem toj uz tylko napiecie wzrasta... ciekawe co wymysliłaś Danusiu w zamian za daglezje, czym nas zaskoczysz, bo że nas zaskoczysz to wiem na pewno, i ze w efekcie bedzie jeszcze piekniej, choć to wyda=je sie niemozliwe... - tez wiem na pewno ..
Pozdrawiam i czekam na c.d................
Magda_ 19:05, 28 paź 2013

fajnie, że Danusia robi rewolucję - będziemy mieć nowe inspiracje
AgaNet 19:28, 28 paź 2013

WOW Ależ rewolucja !!! Dzieje sie, dzieje !!!! Porządeczek przy tych zmianach jak ta lala !
Metoda z workami godna naśladowania Zapamiętam i będę stosowac

Z niecierpliwością czekam na dalszy ciąg rewolucji
Mala_Mi 20:48, 28 paź 2013

Co mnie kiedyś podkusiło, że jak je sadziłam, to jakbym pijana była, normalnie wężykiem posadzone i wyjechane w ogród. A byłoby tyleee miejsca

Nie komentuję, a kontempluję...... każde słowo... może ze mnie też będą troszkę "ludzie"... po 126498 rewolucji.... ale co tam... trening czyni mistrza... każda rewolucja może przybliży do ideału

A tak na poważnie.. to chyba dorabiasz sobie teorię, by nie było CI żal, że wykopałaś dalglezje Wiec szukasz powodów, a to że było krzywo.. o jakieś 5 cm..... bo nie wierzę, że u Cibie mogło być coś posadzone krzywo
Nati 21:00, 28 paź 2013

mira napisał(a)
a ja mam nadzieję że będzie kontrolowany luz

już wszyscy się pogubiliśmy więc dla przypomnienia dekalog - trzymam się ostatnio tego jak ostatniej deski ratunku i pomaga więc choć to Twoje dzieło to dla przypomnienia bo teraz 5 i 6 dobrze Ci zrobi

1. Konsekwencja w kolorystyce

2. Ograniczona ilość gatunków

3. Duże ilości jednakowych roślin w grupach

4. Zgrane duety (jedna roślina podkreśla urodę drugiej) - szukaj takich i spisuj

5. Jak coś zaczniesz - skończ, bo się rozmyślisz i będziesz stała w miejscu

6. Jak coś zmieniasz., nie żałuj, zmieniaj i idź do przodu

7. Niezawodne rośliny kupuj

8. Zrób listę gatunków i tego się trzymaj

9. Nie biadol, jak coś padnie - masz miejsce na coś lepszego

10. Pogódź się z tym, że będziesz ciężko pracować, aby osiągnąć efekt.

pozdrawiam i trzymam kciuki za pogodę - chyba idealny czas na takie rewolucje w końcu październik
ps.
bardzo dziękuje za zaproszenie - jednak odległość a bardziej zakres obowiązków w tym tygodniu mnie przerasta - będę śledzić zmiany na bieżąco

też się tego będę trzymać
Rench 21:01, 28 paź 2013

Fotek nie ma,ciekawośc rośnie