Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

dajana 21:03, 28 gru 2012

Zeta napisał(a)
Ale widzę głodomorki ........[/quote

Rudy najada się zawsze na zapas ,,za dużo ale tak mają pieski które chodzą głodne To już mu pozostanie .Gotuję mu kaszę z ryżem mięsem i warzywami Spora miska ale niech się psinka naje .Głodomorek masz rację Kicia na początku też się rzucała na jedzenie Teraz juz jada po pańsku ,celebruje hi,hi.
Zeta 21:11, 28 gru 2012

Niop moje jak im daję suche to raczej plują )
Mariusz 21:11, 28 gru 2012

Ładny ten bażant. Lubię ich zachowanie, najbardziej jak wznoszą głowy do góry i w szybkich ruchach obracają nimi, no i ten ich szybki chód, jakby coś w nogi ich parzyło.
Kota też mam, ale jest spasiony i leniwy, sen zajmuje mu cały dzień, tak więc nie jest zagrożeniem dla ptaków. Z bezpańskimi kotami mam kłopot, jest ich w okolicy sporo.
Zeta 21:11, 28 gru 2012

Ale jak ugotuję to już pychota i brzuszki rosną
dorkow0 22:17, 28 gru 2012

Witaj Danusiu... Śliczna ta Twoja menażeria... Zimy u mnie nie ma w ogóle, patrzę przez okno, jak zaczyna się robić zielono... Nie podoba mi się ta pogoda, ale co poradzić... Pozdrawiam serdecznie...
dajana 22:36, 28 gru 2012

dorkow0 napisał(a)
Witaj Danusiu... Śliczna ta Twoja menażeria... Zimy u mnie nie ma w ogóle, patrzę przez okno, jak zaczyna się robić zielono... Nie podoba mi się ta pogoda, ale co poradzić... Pozdrawiam serdecznie... [/quote

U mnie też nie ma zimy ,padało przez trzy dni mokro ,błoto Teraz troszkę mrozik chwycił ale nie wiele Za to niebo jest dzisiaj piękne Księzyc w pełni ,na dworze jasno a Jowisz świeci takim blaskiem że nie chciało mi sie do domu wracać ze spacerku z Moli.Jesli przyjdzie mróz a wcześniej nie spadnie śnieg to nie będzie dobrze Pomarzną rośliny ale najbardziej martwię się o róże Moje pod gałęziami sosnowymi mają nadal piękne zielone liście .Nie jest to chyba dobry znak Żeby ziemia nie była zmarznięta to jutro wzięłabym się za kopanie Już wytrzymać nie mogę szpadla ,taczek i roboty.hi,hi
dajana 22:44, 28 gru 2012

Zeta napisał(a)
Ale jak ugotuję to już pychota i brzuszki rosną[/quote

Zeto ty masz cudo nie ogród a jaki śliczny dom Siedzę i lipie się na twoje włości i gadam do siebie Muszę się napatrzeć może mi sie to cudeńko twoje przyśni .Ostatnio przez sen dzika goniłam, wielkie bydle było ,na szczęście tylko we śnie Za płotem są dziki ale ja ich jeszcze nie widziałam tylko sarenki i młode jelonki Zabrałam im teren bo wcześniej całe stada się na mojej działce pasły a teraz mają płot .
dajana 23:02, 28 gru 2012

Zeta napisał(a)
Niop moje jak im daję suche to raczej plują )

Sucha karma to raczej na przegryzkę ale nigdy moje zwierzęta jej nie jadły Moim zdaniem czują w niej chemię Pies to dobry tester żywności Moja nigdy nie tknie parówki ,żadnej pasztetowej a na kurczaka też ma długie zęby Lubi natomiast żołądki gotowane z warzywami i wątróbkę lecz nie daje jej zbyt dużo jedną wrzucam dla smaku .Kiedy kroję słoninę dla ptaków muszę jej dac trzy cienkie plasterki tak się domaga ,uwielbia słoninę. Piękne masz psy ,moja to raczej cudak wytworu ludzkiego taka kupa kłaków ,, śmieszna i bardzo pieszczotliwa
Bogdzia 19:56, 30 gru 2012

W przedsylwestrowy wieczór szczęścia życzę wiele
Wam ogrodowiskowi moi Przyjaciele.
Niechaj w Nowym Roku sprzyja Wam pogoda
świeci cudne słonko, z nieba spada woda.
Byliny niech kwitną cudnymi kwiatami,
drzewa hojnie obdarzają swymi owocami,
na grządkach warzywnych zbiory będą duże ,
przez rok cały niechaj kwitną storczyki i róże.
Życzę zdrowia i pieniążków na wydatki nowe
oczywiście przede wszystkim na te ogrodowe.
Miłych wielu spotkań, wycieczek bez liku
podziwiajcie też ogrody Holendrów, Anglików,
a gdy wrażeniami ktoś będzie zmęczony
w wolnej chwili niech obejrzy me rododendrony.
I każdemu jeszcze zycze takiej sposobnosci
by był gościem , lub by innych w swym ogrodzie gościł.

dorkow0 20:02, 30 gru 2012

Danusiu, z okazji Nowego Roku, samych pięknych dni i radości w życiu... I radości w duszy...