Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

grembosia 23:53, 14 maj 2013

Dziękuję, jest idealna. tego mi było trzeba. Będę miała podobną...
Ale ten domek zachwyca. Więcej zdjęć, prosimy
dajana 00:37, 15 maj 2013

KasiaWB napisał(a)
Dajanko, dziękuję za odwiedziny w moim wątku i przemiłe słowa
Twój dom jest śliczny i w "moich" kolorach wygląda o niebo lepiej niż pierwowzór, a w zasadzie całkiem inaczej i wyjątkowo bajkowo powiem Ci, że też planuję podobne kolory i koniecznie biel narazie u nas wszystko zawieszone, ale ...mam marzenie droga do spełnienia okazała się trudniejsza niż się nam wydawało, więc dobrze Ciebie rozumiem i podziwiam. Ogromnie się cieszę, że Ty zrealizowałaś swoje marzenie i realizujesz następne pt. ogród Będzie naprawdę cudownie, bo już jest świetnie
p.s. latarenki kupiłam w markecie obi, ale widziałam już w wielu sklepach podobne, a nawet jeszcze ładniejsze dzisiaj już bym tamtych nie kupiła, bo się przewracają, mieści się tylko świeczka do podgrzewacza, która w sumie krótko się pali, a cała latarenka się nagrzewa i można się poparzyć. Na razie nie kupuję latarenek, bo mam ich sporo, ale na pewno kiedyś dokupię - tylko białe lub szaro-białe i ewentualnie srebrne i co najważniejsze, tylko większe, w których mieści się duży wkład, który długo się pali
Ściskam serdecznie! będę zaglądać

Skoro planujesz domek w podobnych kolorach i bieli to masz we mnie sojusznika .Będę cię wspierać w realizacji twoich z kolei marzeń.Uwierz że siła marzeń ma moc.Trudności zawsze są mniejsze bądz większe Mając jednak takie bogactwo jak ty w postaci młodości pokonasz wszystkie przeszkody Czas pracuje dla ciebie.,życzę ci tego z całego serca .Wyleczyłaś mnie z tych latarenek choć nadal mi się podobają.Jeszcze nie mam żadnej ale planuję ich sporo .bo uwielbiam takie romantyczne detale .Zaglądaj kiedy zechcesz zapraszam, będzie mi bardzo miło Dobranoc
dajana 00:56, 15 maj 2013

grembosia napisał(a)
Dziękuję, jest idealna. tego mi było trzeba. Będę miała podobną...
Ale ten domek zachwyca. Więcej zdjęć, prosimy

Cieszę się że się do czegoś przydałam .Te balustrady podejrzałam w fińskim domku i od tamtej pory żadne inne nie wchodziły w rachubę Ze zdjęciami to nie wiem czy tak można bo przecież to nie jest portal budowlany Danusia może mnie ochrzanić hi.Przy tworzeniu ogrodu będzie go widać ze wszystkich stron wtedy będzie widoczny .Zachwalasz mój dom a przecież twój jest też piękny Wiele domów mnie zachwyca w różnych stylach i kolorach .Odwiedzę jutro twój ogród bo dzisiaj jest juz pózno i dokończę swą myśl Zostało mi 3 godz snu troszkę mało więc pożegnam cię juz dzisiaj życząc ci pięknych snów.Dobrej Nocki Grembosiu
dajana 00:56, 15 maj 2013

iwonaz 14:41, 15 maj 2013

Cudowne kolory ma Twój dom. Jak ja sie budowałam to takich perełek się nie widziało, a jak już stanął dopiero mi się oczy otworzyły. Prześliczny!!!!!
grembosia 16:54, 15 maj 2013

Dajanko, jak masz połączone te krzyże na przęsłach, że nie widać łaczeń?
Piękna robota.
AgnieszkaW 16:58, 15 maj 2013

Dajano, o tak pięknym domu mogę tylko pomarzyć. Pozdrawiam Cię serdecznie
Milka 17:06, 15 maj 2013

dajana napisał(a)

bardzo ładne i szybko urosną i popatrzyłam sobie jeszcze na domek,faktycznie cudo
aneta230972 20:43, 15 maj 2013

Dajanko kochana a jak ja się cieszę nie wspomnę już o moim mężu . Miałam do Ciebie dzwonić następnego dnia ale straciłam głos i nadal ciężko mi mówić. Bardzo Ci dziękujemy. Dzięki Tobie nasza pustynia powoli przestaje być ..... pustynią . Przypomnij mi proszę Dajanko jak się nazywa to trzecie drzewko po tulipanowcu
i migdałku?. Ciekawe jakie duże ono urośnie. Wszystko piękne ale tym wyjątkowo wszyscy się zachwycają.
Fotki będą w niedzielę lub poniedziałek. Jutro znowu jedziemy i zabieramy się do dalszej pracy.
Pozdrawiam Cię serdecznie i duuuużo zdrówka dla serbików życzę.
dajana 23:37, 15 maj 2013

grembosia napisał(a)
Dajanko, jak masz połączone te krzyże na przęsłach, że nie widać łaczeń?
Piękna robota.[/quote

Barierki Grembosiu wykonała mi ta sama firma co okna okiennice drzwi wejsciowe itd One są ze sosny klejonej, fabrycznie zrobione i pomalowane taką samą farbą jak okna i maszynowo Są śliskie jak meble,łatwo sie myją a woda w nie nie wsiąka lecz spływa .Nie wiem jak oni kleili bo nie widziałam ale są takie kleje specjalne chociaż to tylko moje gdybanie, pewności nie mam .Wiem tylko że z tej sosny usuwa się sęki żywice,suszy warstwowo i klei aby były wytrzymałe na warunki atmosferyczne .Inaczej też można szczególnie w innym kolorze .Tyle zapamiętałam Grembosiu.