Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Milka 14:42, 14 mar 2012

i ja też jedne na taras domku a drugie na patio; do tej pory jeszcze nie wybrałam, dalej szukam a ceny faktycznie powalają! u kogos pisałam, że w Selgrosie widziałąm ławki i stoły i fotele, w stylu jak u Danusi, drewniane i w przyzwoitej cenie no ale ja szukam czegos innego
dajana 18:15, 14 mar 2012

Gardenarium napisał(a)
Obrazki dla świdośliwy (Amelanchier)

Bardzo dziękuję Danusiu za udostępnienie szerokiej informacji na jej temat .Ciekawe drzewko, kwitnie na biało co bardzo mi się podoba .Walory odżywcze oraz smakowe niewątpliwie tez posiada Niestety zbyt duże ,rozpiętość aż do 6m ,w moim przypadku to żal miejsca na jagódki Pozostanę więc przy niskich krzewach borówki agrestu,porzeczek jeżyny itd .Może i moja działka nie jest taka mała ale w sumie większość przestrzeni zajmują wzniesienia ,skarpy .Tak duży owocowy krzew zbyt wiele zabierze mi przestrzeni .Wolę brzozy świerki ,jodły Nie przepadam za jałowcami ,choć jeden leśny mi rośnie odziedziczony od matki natury . Dziękuje za prezentacje ,poznałam następna roślinkę dzięki twojej uprzejmości .Pozdrawiam serdecznie
dajana 19:00, 14 mar 2012

Joanka napisał(a)
Wtaj Dajano

Piękne otoczenie wokół działeczki. A kamyczki.... hmmmm..... bardzo dorodne

Gratuluję wytrwałości [/quote

Moich kamyków byś nie chciała ,zaręczam ci Joanko .Porządnie kopniesz i kamienia nie ma ,jest żółty aż rdzawy rzekłabym ,,na dodatek po czasie ginie .Wybrana przeze mnie dosyć dorodna kupka po dwóch latach prawie zginęła ,zostały się orzeszki
dajana 19:08, 14 mar 2012

siaaska napisał(a)
Podziwiam za siłę i determinację Kolejna wspaniała babcia Prawdziwy Skarb

W pięknej okolicy masz domek i ogródek też nabiera wyglądu. Kamienie by się mi przydały, to nic że się rozwalają... Bardzo lubię kamień i drewno w ogrodzie.

Mój ogród dopiero powstaje ale chyba już widać jego charakter...
Pozdrawiam

Mówisz o moim pięknym terenie, ty?Ja jestem zakochana w twoim Beskid Żywiecki jest jak bajka o mały włos miałabym działkę w Szczyrku ale mąż musiałby mieć windę he,he i nic z tego nie wyszło.Jeszcze u ciebie nie byłam w odwiedzinach ale może dzisiaj mi się uda Dziękuje za miłe słowa
dajana 19:29, 14 mar 2012

alinak napisał(a)
Też jestem na kupnie mebli tylko do ogrodu. Przeleciałam na razie internet i nic odpowiedniego nie znalazłama jeżeli już to tak drogie że mi szczęka opadła. Koncepcje też mi sie mieszają

Jeśli chodzi o taras to ja od dawna wiem czego szukam Styl domu narzuca całą resztę, mam nawet zdjęcie które jest co prawda inspiracją ale tak własnie ma wyglądać mój taras.Gorzej z wnętrzem bo bardzo jestem wybredna .Mebli jest bardzo dużo ale nic co widzę do mnie nie przemawia Jeśli trafiam to tak jak z tobą ,,cena mnie sprowadza na ziemię.

Chciałam wgrać zdjęcie tarasu ale mi nie wchodzi

dajana 21:04, 14 mar 2012

Basiaw napisał(a)
Dajano, jestem pod wrażeniem Twojej siły, determinacji, by zrealizować marzenia. Rodzina potrafi bardzo boleśnie podciąć skrzydła, tym większy mój podziw, że się nie poddałaś.
Coś o tym wiem, w naszym przypadku ze wsparciem rodziny było (i jest) delkatnie mówiąc różnie a główne komentarze, to że mąż straci zdrowie, marnuje czas, energię, życie...szkoda mówić.

Działkę masz pięknie położoną, domek już teraz jest śliczny a jak będzie dokończony, powstaną rabatki, zakątki, to będzie bajkowo. Szkoda, że te kamloty, które z takim wysiłkiem wyrywasz z ziemi nie są za bardzo do wykorzystania, skoro się rozpadają, ale co poradzić, siła wyższa.

Serdecznie Cię pozdrawiam

Witaj Basiu! jedziemy wiec na podobnym wózku Nie przejmuj się gadaniem i rób swoje Przecież nikogo tym nie krzywdzisz a wręcz przeciwnie Ofiarowujesz coś czego być może jeszcze nie potrafią bliscy docenić Czasami potrzeba dużo czasu,,, bądż jakichś nieprzewidzianych zdarzeń,, które zmienią myślenie .Każdy człowiek jest inny i trudno do niektórych dotrzeć jedynie słowami .Przyjemnie i radośniej we dwoje dzielić te same marzenia ,radość z każdej najdrobniejszej rzeczy jest cudownym uczuciem ,jeśli jednak nie można inaczej,, to należy spełniać swe marzenia w pojedynkę.Nie pozwól odebrać sobie tej radości .Nikogo wszak uszczęśliwiać na siłę nie można .Z moją budową zmagałam się w pojedynkę bez doświadczenia, wiedzy, wsparcia.Wszystkiego uczyłam się na forum budowlanym Obcy byli mi ogromnym wsparciem Zrodziła się przez te trzy lata między nami więż ,wdzięczność bliskość .Być może nie dałabym rady , bez dopingu ,porad życzliwości ..Pomimo problemów z jakimi musiałam się zmierzyć ,gdyby dzisiaj mnie ktoś zapytał czy powtórzyłabym to raz jeszcze Odpowiedziałabym tak!! Ja również serdecznie cię pozdrawiam
dajana 19:05, 15 mar 2012

Troszkę się wstydzę pokazać moje roślinki z ubiegłego sezonu ale macie tak piękne i kolorowe ogrody a ja same kamienie Trudno ,pokażę co najwyżej się ze mnie pośmiejecie
dajana 19:08, 15 mar 2012

Comber też suszyłam
dajana 19:14, 15 mar 2012

Migdałek otrzymany w prezencie .Nie wygląda dobrze bo nie wiedziałam ze należy go przyciąć Zrobiłam to kiedy przekwitł W tym roku będzie ładniejszy
majkel0326 19:19, 15 mar 2012

dajana napisał(a)

Troszkę się wstydzę pokazać moje roślinki z ubiegłego sezonu ale macie tak piękne i kolorowe ogrody a ja same kamienie Trudno ,pokażę co najwyżej się ze mnie pośmiejecie

Dajanko,a czego tu się wstydzić?Moje rośliny też nie umywają się to tych pokazanych przez innych forumowiczów,ale od czegoś trzeba zacząć,prawda?Chętnie pooglądam Twoje zdjęcia